Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Nataša píše:
@mea7 nemám, měla jsem jiný, bebeconfort elea. (cž teda není výkvět lehkosti, má 13kg. daň za otočný sedák a děsně pohodlný, fakt takové křesíllko..)
hightrek nemá podle mého moc pohodlné lůžko sporťáku, přijde mi, že v některých pozicích tam dítě normálně visí..jinak je otočný v obou směrech, až dolehu ale má zvláštní systém polohování, jednou rukou, celý sedák, ale je to tak, že se do lehu naklápí nožní opěrka, takže se uddělá placka a do sedu se nohy sklápí, tak uděláš židli.. ale ten sed mi přijde hrozně mělký..
v zásadě, někdo ho miluje, jiný nenávidí, stejně jako u většiny kočárků.
mě osobně neuchvátil, hrozně sjem ho chtěla u prvního a byla jsem hrozně zklamaná, když jsem ho pak viděla a zkoušela..jinak i k té korbě určitě radím kalsické vajíčko autosedačku. korba je homologovaná tuším do 10kg.
jj, do deseti kil, to mel muj malej v roce, takze nam ty stacila, ale my jsme tolik nejezdili, takze nam stacil Romer baby safe plus
@careynka píše:
nebo treba i Romer dela takovy to luzko, co se da vozit jako autosedacka do deseti kil, a jen to cvaknes na podvozek a vysel dobre i v testech, tak at mas srovnani
a ještěě i Jané transporter 2 vyšel dobřě.. (a k tomu třeba Jané nomad, je to sporťák, co váží jen 8 kg a vezla jsem v něm ´jetě chrnícího metr vysokého tříleťáka, když mi u kamarádky usnul na procházce při chlzi
![]()
roemer je to babysafe sleeper, v roce 08 vyšel stejně (74%) jako windoo plus vloni, Transporter má 71 % (výsledky z Dtestu), takže vlastně všechno skoro stejné..
Dobrý tip - http://www.malvik.cz/…rt-Elea-2011
jen se zeptat zda je to extended varianta (je tam střecha na zip).
za tu cenu fakt stojí za to..
Holky, Vy mi to teda neulehčujete
Zvažuji pro a proti a zatím mi vychází nejpozitivněji ten Bebe Confort High trek. Jednak má brzdu, kterou využiju na brusle a lze přehazovat rukojeť pro i proti směru jízdy, a jednak má korbičku do auta, kterou využiju při čekání na tréninku. V autě trávíme hodně času a autosedačka asi není na delší dobu to pravé ořechové. Ta korbička by nám to částečně vyřešila. Ale autosedačku si pořídíme také pro jistotu. Jo a další plus jsou nafukovací kola, bydlíme na vesnici a máme k domu štěrkovou cestu. S malýma kolečkama jsem si užila u prvního své a už nikdy více.
@mea7 píše:
Holky, Vy mi to teda neulehčujeteZvažuji pro a proti a zatím mi vychází nejpozitivněji ten Bebe Confort High trek. Jednak má brzdu, kterou využiju na brusle a lze přehazovat rukojeť pro i proti směru jízdy, a jednak má korbičku do auta, kterou využiju při čekání na tréninku. V autě trávíme hodně času a autosedačka asi není na delší dobu to pravé ořechové. Ta korbička by nám to částečně vyřešila. Ale autosedačku si pořídíme také pro jistotu. Jo a další plus jsou nafukovací kola, bydlíme na vesnici a máme k domu štěrkovou cestu. S malýma kolečkama jsem si užila u prvního své a už nikdy více.
určitě se na něj ale jeď někam podívat, na ten sportovní sedák. je prostě takový zvláštní, někomu to vadí.
a cena není tak hrozná…
Ahoj holky. Čekám své první miminko a z toho množství kočárků mi jde hlava kolem
Docela se mi zalíbil setík od x-landeru XA, má spoustu komponentů a pěkný design, jen nevím, jak by se odvědčil v praxi. Sporťík se nedá otočit proti směru, ale nemám zkušenost, zda je to veliký problém či nikoliv. Můžete někdo poradit? Mimčo by se mělo narodit v zimě, začátkem února, a proto bych asi měla mít větší korbičku, u tohohle typu píšou 32×73 ale nevím, zda to stačí. Autosedačka je k tomo Izi go, vajíčko, máte někdo zkušenosti?? Děkuji za rady
S kočárkem neporadím, já o něm tedy původně taky uvažovala, ale pak vyhrálo PegPerego, bylo stabilnější… nicméně korbička patří spíše mezi ty menší, což tu první zimu nevadí, ale druhou zimu už se ti tam 100% nevejde.
Co bych ale přehodnotila je autosedačka, pokud je to vajíčko přímo x-lander, tak nikdy nebylo v testech a tudíž nevím jak je bezpečné, vzala bych k tomu něco jiného, testovaného.
Autosedačka je Besafe Izi go, v testech vyšla docela dobře
A můžeš mi poradit, do jakého věku dítěte přibližne korbičku využiju?
@mattez Tak pokud je to Besafe, tak to je něco jiného, tu jo ![]()
S korbičkou těžko říct, já měla dítko fakt prcka a v 7 měsících měl 68cm, což je tak maximum na 73 korbičku… ale obřík se ti tam nemusí vejít už třeba jako 5 měsíční, je tedy otázka, zda to bude v létě vadit, malému třeba vadilo, že je nutné ve sporťáku poutat a tudíž od přechodu do sporťáku v kočáře nespí, ale jsou děti, které jsou tam zas spokojenější…
@mattez
XA byl hojně kupovaný, ale v posledních letech se více objevují prvotně vlastně jeho kopie, které mají právě otočný sedák. i sám X lander přišel lotos s X-move, což je varianta s otočným sedákem.
mám dvě děti, každé s jinými potřebami, a zkušeností tudíž hojně. dneska bych si koupila kočár s malou korbou (a že jsem měla stejně velkou, jako má Xlander - Quinny Dreami) pouze v kombinaci se sporťákem do lehu a otočným sedákem. podle mých zkušeností totiž nemusí být nutně 6m dítě (což je povětšinou věk přesunu u tak velké - vlastně malé - korby) připravené na posměru otočený sporťák.. může, ale nemusí (viz moje děti - první v 5měsících sporťák, co nebyl do úplného lehu, úplně vyhovující. druhý stejný věk, měsíc trápení a koupě jiného kočáru na přechodnou dobu - což si ale ne každý může dovolit.)
já nejsem propagátor otočných sedáků za každou cenu, ale po zkušenostech s mým mladším synem mám dojem, že do nějakých 9m děti ještě mohou chtít ležet na bříšku, pást koníky, apod. takže za mě buď korbu o délce 80cm, nebo sporťák, který umožní právě leh na bříšku..
u korbičky jde sice o roční dobu - což máš výhodu únorového miminka, ale některé věci budeš řešit tak jako tak..
s IziGo zkušenost nemám, ale v testech vyšla dobře.. jen mám pocit, že je těžká? ale to fakt nevím..
Ahoj, vybírám stále kočárek, a našla jsem na internetu tento
http://aukro.cz/show_item.php?…
Kunert Gold..Nemáte někdo zkušenosti??
Z mé strany mohu jen doporučit Casualplay S4 revers s autosedačkou Prima easy má 3 polohy,,,(já používala místo korbičky-malá je narozena na konci dubna)Opravdu velká spokojenost ![]()
Ahoj, jak dlouho jste využily vození dítěte v autosedačce na kočárku? - jak dlouho se to dětem líbilo a jak jste s tímto byly spokojené v praxi? Dva, tři měsíce… nebo déle? Díky… ![]()
Přemýšlím, jestli má vůbec smysl kupovat autosedačku na kočár… zjistila jsem totiž, že když koupím s druhé ruky takovou, která na náš kočár nejde nasadit, je to levnější než ta nasazovací… tak ať to nejsou zbytečné peníze pro pár vyjížděk s kočárkem ![]()
Mám x-lander.
My jsme to využívali hlavně při cestování - do obchoďáků, na návštěvy. Využívali jsme to do té doby než jsme nasadili sporťák, takže 8m. Příště do toho chci jít zase. Neměli jsme teda xlandera.