Autosedačka + kočárek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7
18.7.12 19:32

Autosedačka + kočárek

Holky potřebuji poradit, jsem už z těch kočárků na mrtvici. Mám po prvním dítěti velký hluboký kočárek, ale nejde na něho nasadit žádná autosedačka. Vzhledem k tomu, že budu s malým jezdit denně autem, uvažuji o koupi nějakého sportovního kočárku, na který se autosedačka dá použít, a který bych později využila jako golfový kočárek. Jsme sportovně založená rodinka a budeme kočárek využívat i na brusle. Našla jsem vhodný kočárek X-Lander X-run, ale ten má hrozně velké ty zadní kola a nevím, jak to bude vypadat pouze s autosedačkou. Dále jsem našla Jane Slalom Pro, ale ten má docela drahé autosedačky k dokoupení. Quinny speedi zas nejde použít po i proti směru jízdy. Poraďte, který nejlíp vybrat, už se mi blíží termín porodu a já nevím, co zvolit. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Metamorphosis
18.7.12 19:42

Tak hlavně nezapomeň, že v autosedačce je mimi dost zkroucené. Sice ho to ochrání před nárazem, ale neřeší to podpěru páteře, aby se mu v tom polosedu nehroutila.
V autosedačce může být mimi max. hodinu a půl denně.

• Citovat
  • Upravit
3248
18.7.12 19:44

@mea7 Já mám tedy sporťák Graco Trekko + Graco autosedačka, dá se tam dokoupit i vložná taška pro prcka…jsem s ním spokojená, skládání je tzv. travel system, takže rychlé, jednou rukou, nákupní košík obrovský a dá se sklopit…ale sporťák je jen po směru jízdy, ve stříšce je ale síťované okénko a boudička se dá sklopit úplně před prcka, takže na něj nefouká vítr, nesvítí sluníčko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
catie
18.7.12 19:44

Ale když chceš kočárek na sport, tak jsou přece velká kola výhodou, ne?
vypadat to bude normálně, nevím, co si představuješ http://malvik.simg.cz/…run-2012.jpg

• Citovat
  • Upravit
916
18.7.12 19:51

A co si vybrat kočárek, který chceš - např. x-lander a k němu vybrat nějakou bezpečnější autosedačku - např Maxi-Cosi a použít adaptéry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
18.7.12 19:59

http://www.detskyruzek.cz/…-roan_marita

taky na spodek jde dat autosedacka a nebo sportak :)
dole viz. Doplnujici obrazky (detaily) tam je ukazka sportaku i jak vypada autosedacka na spodku, ale golface z neho nejdou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
18.7.12 20:02

Amber vím, že autosedačka není na dlouho, ale jezdíme každý den se starším na trénink, a neumím si představit, že tu hodinu, co budu čekat, budu mimi pokaždé budit a překládat do kočárku, když mi cestou v autě usne. Catie no nevypadá to nejhůř, akorát se bojím uskladnění do auta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
18.7.12 20:29
@mea7 píše:
Holky potřebuji poradit, jsem už z těch kočárků na mrtvici. Mám po prvním dítěti velký hluboký kočárek, ale nejde na něho nasadit žádná autosedačka. Vzhledem k tomu, že budu s malým jezdit denně autem, uvažuji o koupi nějakého sportovního kočárku, na který se autosedačka dá použít, a který bych později využila jako golfový kočárek. Jsme sportovně založená rodinka a budeme kočárek využívat i na brusle. Našla jsem vhodný kočárek X-Lander X-run, ale ten má hrozně velké ty zadní kola a nevím, jak to bude vypadat pouze s autosedačkou. Dále jsem našla Jane Slalom Pro, ale ten má docela drahé autosedačky k dokoupení. Quinny speedi zas nejde použít po i proti směru jízdy. Poraďte, který nejlíp vybrat, už se mi blíží termín porodu a já nevím, co zvolit. Děkuji.

a co nějaký lehčí, golfkovější kočár? třeba babyjogger city mini 4 - http://www.malvik.cz/…-4-kola-2012
taky není otočný, ale je do lehu, a vzadu má síťku, takže mimčo pak uvidíš tamtudy, i ono bude moc pást koníky a koukat na tebe, je to fakt super. je prostorný, dobře jezdí.. autosedačky pasují rlzné, je to v popisu.. je skladný a navíc se super skládá, jedním pohybem,..

vyloženě golfkovější je pak cybex calisto, ten se skládá jako golfky. pasuje na něj jen cybex aton, jiná ne. mám ho už rok a půl a je opravdu super!

Ani xlander xrun, ani Quinny speedi, ani jané slalom pro ti otočit proti směru nepůjdou. všechno jsou to kočárky kolem 12kg. ten Xrun je poměrně skladný. na Jané jdou autosedačky jané a concord, na Quinny pak cybex aton nebo maxi cosi, na xlander kromě těchto dvou ještě besafe a jejich Xcar,
radila bych cybex aton, je nejlevnější a má opravdu super bezpečnost, získala GUT v ADAC testech, a je prostorná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12327
18.7.12 20:43

My máme Bugaboo a ktomu autosedačku Maxi cosi a max. spokojenost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
18.7.12 20:47

Já bych popravdě taky kupovala kočárek a autosedačku zvlášť. Hlavně proto, že píšeš, že jezdíte často. Pak by měla být bezpečnost na prvním místě. Tím jsem chtěla říct, že autosedačky vyráběné jako doplněk ke kočárku zdaleka nejsou tak bezpečné, jako od firem, které se zabývají hlavně výrobou autosedaček. Koukala bych na Adac testy apod.

Příspěvek upraven 18.07.12 v 20:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
18.7.12 20:49

Kdyz budete takhle hodne jezdit, tak bych poridila autosedacku BeSafe izi sleep, da se polozit do lehu, takze miminku ulevi na zadicka a jde nasadit treba na kvalitni nemecky kocarky…z hlavy britax, gesslein, babyjogger :-) to bude asi nejlepsi kombinace, i kdyz drazsi, ale pro pohodli miminka, proc ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
18.7.12 21:39

No, já nemyslím, že by bylo tak nutné nutně dítě pokládat do lehu, ono dětem v sedačce vůbec nevadí ta poloha, jako fakt, že se nemohou hýbat a to nepřispívá k jejich vývoji..proto všichni před sedačkama varují, no, nedivím se, když vidím, že kolikrát je v nich dítě celý odpoledne, jak chudinky jen leží a rozhazují rukama…

a mmchodem, Be safe Izi sleep váží 7,5kg. klasická vajíčka 3,5-4,5kg. já bych prostě nedala vyndat z auta 17kg.. (naše jezdilo ve vajíčku do 10kg přibližně.. )

a nebylo by třeba řešením mít i k tomu sporťáčku korbu a když by nespal, přeložit?

já třeba používala na prvního zapp a cabriofix (maxi cosi) ale na druhého vůbec ne, toho jsem přendavala do vložné tašky, a když se probral, vždycky stačilo 2×drncnout a chrněl.. jeho jsem v sedačce vezla na podvozku 1×.. nevím, nebylo by to lepší? korba která je bezpečná do auta, nebylo by třeba pro první měsíce řešením to? teď vyšla výtečně bebeconfort windoo plus,, GUT, k tomu podvozek bebeconfort a třeba autosedačku maxi cosi nebo cybex?

je to děsně těžký, něco vybrat.. navíc když člověk neví, jaké dítě bude.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
19.7.12 09:21

Holky tak jste mne nahlodaly s tím Bebe Confort High Trek a lůžkem Windoo plus. Asi se po něm v obchodech podívám. A máte některá s ním osobní zkušenost? Děkuji všem za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
19.7.12 09:46
@mea7 píše:
Holky tak jste mne nahlodaly s tím Bebe Confort High Trek a lůžkem Windoo plus. Asi se po něm v obchodech podívám. A máte některá s ním osobní zkušenost? Děkuji všem za rady.

nebo treba i Romer dela takovy to luzko, co se da vozit jako autosedacka do deseti kil, a jen to cvaknes na podvozek a vysel dobre i v testech, tak at mas srovnani :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
19.7.12 09:47

@mea7 nemám, měla jsem jiný, bebeconfort elea. (cž teda není výkvět lehkosti, má 13kg. daň za otočný sedák a děsně pohodlný, fakt takové křesíllko..)
hightrek nemá podle mého moc pohodlné lůžko sporťáku, přijde mi, že v některých pozicích tam dítě normálně visí.. :( jinak je otočný v obou směrech, až dolehu ale má zvláštní systém polohování, jednou rukou, celý sedák, ale je to tak, že se do lehu naklápí nožní opěrka, takže se uddělá placka a do sedu se nohy sklápí, tak uděláš židli.. ale ten sed mi přijde hrozně mělký..
v zásadě, někdo ho miluje, jiný nenávidí, stejně jako u většiny kočárků.
mě osobně neuchvátil, hrozně sjem ho chtěla u prvního a byla jsem hrozně zklamaná, když jsem ho pak viděla a zkoušela..

jinak i k té korbě určitě radím kalsické vajíčko autosedačku. korba je homologovaná tuším do 10kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí