Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravím, rádi by jsme koupili autosedačku Maxi-Cosi Citi SPS 2014, ale nikde jsem na ní pořádně nenašla testy, jen vím že Maxi Cosi se chválí a tak bych se ráda zeptala na názor jít do ní nebo ne? Děkuji ![]()
@Klarisska3 MC City SPS má z bezpečnosti 4*, je to ale základní model od MC, jestli chcete větší, a třeba i s možností na isofix tak MC dělá dále modely Cabriofix a Pebble
od jiných značek jsou dobré třeba Römer Baby safe plus, nebo Recaro Privia…
@steeve nj když to je to moc se v tom nevyznám, tak ani netuším jak myslíte větší a nemám ani zdání co je to ten isofix, takže se blbě vybírá ![]()
@Klarisska3 no právě když se v tom nevyznáte, není lepší zajít do specializovaného obchodu, kde je vidíte vedle sebe a prodavač vám může poradit?
isofix je systém uchycení sedačky v autě, aby se nemusela poutat pokaždé pásem, tak je na isofixu nasazená základna, do které se sedačka jen nacvakne, a velikost je snad jasná, prostě Citi je nejmenší, Cabriofix je větší, Pebble je největší, čím větší, tím vám v ní dítě vydrží déle
@steeve to by jsme nějakou v okolí museli mít a taky bych nesměla být riziková a mohla jzdit kamkoli a přítel by nesměl chodit o práce aby jsme mohli zajet někam, kde specializovaná prodejna bude
ale děkuju
@Klarisska3 tak podle vizitky jste z Ústí nad orlicí, nevím jestli je něco přímo v Ústí nad Orlicí, ale v okruhu 20 km je prodejna v Chocni, Žamberku, nebo Lanškrounu, ev. trochu dál několik jich je v Hradci
já to totiž znám z vlastní zkušenosti, lidi nemají čas se 9 měsíců zajet do obchodu podívat na sedačku a něco bezhlavě koupí pak před porodnicí zjistí že jim ta sedačka nejde nainstalovat do auta
přitom dnes jsou ceny na netu a v obchodech stejné, a jestli mám někde zaplatit 100,– kč poštovné, nebo dojet 20 km do obchodu tak vyjde na stejno, ale v tom obchodě to mám vybráno a vyzkoušeno na živo
@steeve Choceň a Lanškroun by docela šlo, to jsem netušila, že tam něco je, jenže přítel jezdí domů v 7 večer a já musím co nejvíc ležet, to se pak opravdu něco blbě nakupuje
a proto se ptám alespoň touhle cestou, protože jinak fakt netuším jak to máme udělat…
@Klarisska3 tak snad nebude to riziko po celou dobu těhotenství, koupit sedačka se dá dnes ze dne na den, vydržte a pak se někam rozjeďte, pokud nemáte o sedačkách ani ponětí, tak je nejlepší to vidět na vlastní oči a vyzkoušet