Autosedačka Maxi Cosi pro 7měsíční dítě

51
18.5.12 12:06

autosedačka maxi cosi pro 7mesicni dítě

Dobrý den,chtěla by jsem koupit malému tuhle autosedačku http://autosedacky.heureka.cz/…i-sps/,malému je ale pouze 7 měsícu,ale už sedí a ve vajíčku se překlání,což mě příjde nebezpečné. Máte s tím někdo zkušenosti?Nebo je ještě brzo na tuhle autosedačku.děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11689
18.5.12 12:08

A kolik váží? Jinak mi jsme s touto sedačkou velice spokojeni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
18.5.12 12:14

Podmínkou posměrné sedačky je 9m, 9kg a jistý sed. Při velejistím sedu a správné váze bych těch 9m třeba i oželela, ale pro dítě je mnohem bezpečnější jezdit co nejdéle v protisměru, při nárazu totiž nedostává tak zabrat krční páteř, v tomto věku bývá hlava v poměru k tělu ještě hodně velká a těžká, proto je to po směru na krční páteř obrovský nápor.
Ve vejci by měli být pásy samozřejmě pořádně dotažené,a by se tam dítě nemohlo nějak vysmeknout, pokud pouze vyklání hlavu, tak bych na cestu dala nějaké hračky a neřešila bych to pro něj ještě zřejmě nevhodnou velikostí sedačky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
18.5.12 12:14

taky jí máme, už na druhé dítko a měnit nebudeme :))) pokud se ti ve vajíčku předklání, máš ho tam moc na volno a trošku ho utáhni. záleží i na tom, kolik váží. obecně vajco je bezpečnější, protže v případě nárazu má hlavička oporu, ve směru jízdy už jí nemá. já malého dávala taky do prikorky už dřív,a le jen občas, když nejela starší dcera a on ve vajíčku prudil..ale radila bych ještě chvilinku počkat.,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
18.5.12 12:17

váži 8,5 :( takze ještě počkáme…my máme právě to vajíčko nejmenší do 10kg a ty pásy nejdou dál povolit,tak když ho poradně obleču,tak to taktak zapnu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6814
18.5.12 12:17

Mě se odkaz nezobrazuje,ale jestli myslíš tu větší sedačku po vajíčku,tak dítě musí splnovat 1-váha 9 kg,2- musí samo sedět, 3-být mu 9 měsiců. pak se může bezpečně používat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
18.5.12 12:19

@Yvettt do jakékoliv autosedačky má být dáváno dítě tak, aby nemělo nějaké extra naducané oblečení! Žádné kombinézky, bundičky atd. A ni dospělý by neměli jezdit v bundách! Je to kvůli správnému fungování pásů, aby neměli šanci sklouznout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
18.5.12 12:31

tak my měli na první Tobi, ale v sedmi měsících bych ji tam nedala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
18.5.12 12:31

tak extra naducane obleceni nema :(. bodycko,halenka a mikina :) ale celkově se mi zdá být ta autosedačka pro něj už mala :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
18.5.12 12:46

@Yvettt důležité je, aby pásy začínaly v úrovni ramínek, jakmile začínají pod úrovní ramen a nejdou dát výš, tak je to blbé. Jinak já si taky kdysi stěžovala, že nemůžu prodloužit pásy a pak jsem zjistila, že se mi to vzadu jen šprajclo taková spona a když jsem ji nadzdvihla, tak to šlo normálně dál.
Ale máme romer vejce, na prvního jsem měla MC citi a vydržela nám asi 5m :cert: Pak najednou už nebyla další poloha pro pásy a měl je pod úrovní ramen, takže jsme prodávali vejce a kupovali jiné :roll: A pak jsme stejně v roce kupovali protisměrnou besafe, protože si sice konečně sednul, ale pořád to bylo dost nejisté, tak jsme volili protisměr i nadále, jsou mu 3roky, neni žádnej drobeček a stále se do ní vejde :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
18.5.12 12:54

Neotáčela bych ho do směru jízdy minimálně do roka(taky se těším až se nebudu muset naklánět ,abych mu podala třeba dudel.)Ale bezpečí je bezpečí.Pokud se předklání utáhla bych víc pás pak nebude mít šanci a hlava se mu dlouho nebude chtít držet v předklonu.Koupily jsme sedačku 0-18kg a tím jsme vyřešily velikost vajíčka a může sedět v protisměru dlouho dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí