Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
ahoj, taky jsem slysela ze to miminku neprospiva. Ze to nici zadicka. Mozna je to dobry kdyz jedes autem k doktorovi a domu,ale na prochazky urcite ne. ale nevim zkusenosti s tim nemam.
Stano,
na tvůj kočárek jde připevnit romer baby safe plus, jedna z nejbezpečnějších…
co se týká ježdění v autosedačce.. názory se různí. je pravdou, že v US je to nejčastější způsob přepravy dětí.. jejich životní styl je ale trochu jiný, než náš..
u nás je běžné, že maminka vyráží na dlouhé procházky, zejména v létě, tráví pak dítě v kočárku hodně času. pro novrozence je samozřejmě lepší pobyt v „něčem jako postýlka“. je to i pohodlnější, může se volně protahovat, převalovat na bok, případně pást koně, když je starší..
na druhou stranu, hysteerii ohledně používání autosedaček nesdílím. nemyslím, že je špatné, když dítě hodinku denně leží v autosedačce. byť na procházce, to je pak přeci jedno, kde.. (setkala jsem se už s maminkami, jejichž děti prostě odmítají v určitém věku hluboký kočár, tak potom jako přechodné řešení je sedačka na kočáru dobrá.. určitě to ale pak není o 3 hodinách v kuse, dítě se opravdu potřebuje protáhnout a v té sedačce to moc nejde..)
osobně si dovedu představit tvoje řešení jako jediného kočáru pouze v případě, že a) nechodím na procházky déle než na hodinu denně a zbytek času netrávím v autě (tj., dítě je v sedačce tak hodinu denně b) mám šátek a ven chodím s šátkem-.., střídám obě varianty..
sama jsem hodně používala kombinaci zapp-sedačka- v případech, že jsem někam dojela autem a tam něco zařizovala… ale můžu říct, že ani já, která nejsem zastánce toho že pro dítě je nejleší ležet na tvrdé rovné podložce, jsem sedačku na procházky nepoužívala.. jezdím hodně autem a byl by v ní pak už moc..
samotný kočárek jsou přecijen golfky a asi ti bude i trochu vadit to drncání, rozhodně to není na nějaké terénní výlety..
a možná že po počátečním nadšení sama naznáš, že to není úplně ono a půjdeš koupit kočárek. a možná, že šátek.. jsou i golfky, co jdou do 100% lehu, třeba i to by bylo řešení, pokud nechceš klasiku.
Ahoj tak my máme kočarek Bebetto Murano právě s nacvaknutím autosedačky na kočárek, bydlíme na vesnici,takže na nákupy nebo do města jezdíme autem, my využíváme hodně,myslím,že když tam mimi nebude trávit celý den tak mu to nemůže ublížit,je to jednodusšší než tahat celou korbičku,a myslím,že když jsem někde třeba u doktora,že samotnou kostru od kočárku spíš nikdo neukradne než celý kočárek ![]()
Na kočárek Britax Yanis jdou připevnit sedačky Britax- Römer, tedy ty Baby safe plus.
Ohledně vození,malé dítě by mělo být ve vajíčku max. 1,5 hodiny denně, takže přejet v autě před nákupní centrum, hodit dítě na kočárek a nakoupit je v pohodě, ale jako plnohodnotná náhrada kočárku vajíčko neslouží. Dítě by mělo být co nejvíce na rovné podložce, kde se zajistí správný vývoj páteře. Vajíčko je schválně prohnuté kvůli případnému nárazu v autě. Na procházky je určitě lepší mít dítě v klasickém kočáru. Proto i většina Golfáčů jsou až od 6 měsíců věku , protože nemají úplně rovnou podložku jako klasické hluboké kočáry. Takže na procházku klasický kočár, na přeběhnutíí z auta na chvilku klidně vajíčko na kočárku- ale pozor, zase s tím vajíčkem na kočárku zvyšujeme těžiště kočárku a chová se jinak, je potřeba se na to připravit, že nemusí mít úplně stejnou stabilitu a chování jako kočárek jen s dítětem.
Ahoj prosim o radu.mam kocarek yanis od romer po synovi a ted cekame v cervnu dalsi a chci si sehnat autosedacku,kterou si pak muzu na nej pripevnit,ale je u nas doma par lidicek co mi rikaji ze diteti takhle ublizim.
Ze miminko se ma vozit v hlubokem kocarku a ne jak ja chci v autusedacce pripevnene na kocarku.
Vydela jsem uz spoustu maminek co takhle v lete jezdi a myslim si ze je to pohodlnejsi a ze tak malemu nemuzu ublizit.spis si myslim ze kdyby to mimi tam lezelo 24hod denne tak pak bych mu mohla ublizit s pateri.tak mi prosim poradte dik Stana