Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj všem
, měli jsme vajíčko z trojkombinace co nám kupovala moje tchyně, mě to vajíčko přišlo hodně nebezpečné a nekvalitní, používali jsme to opravdu jen když to bylo nutné, třeba návštěva pediatra.
Teď jsme si koupili autosedačku Joie stage coal, což uvádí ze je od narození.
Miminko ma 5 a půl měsíců, zatím nesedí, ale je v takové poloze jako byla ve vajíčku.
Pak když už sedačku jsme měli doma tak jsem narazila na jednu stránku kde psali ze pokud dítě nesedí, tak v tomhle autosedačce se nesmí vozit. Tak teď opravdu nevím jestli je to pro ni bezpečný nebo ne
, píšu ze je to od narozený a pak ze se v tom vlastně dítě nesmí vozit.
Proto se obracím na vás ze co si o tom myslíte.
Děkuji ![]()
Kategorie 0 +, ale ve skutečnosti neznamená že je to pro dítě od narození, ale pro již sedící dítě s nižší váhou. Nesedící dítě má být jedině ve vajíčku. Stages není špatná sedačka ale rozhodně není vhodná pro takhle malého prcka.
Měla jsem pro dcery tuto otáčecí autosedačku , od narození do cca 3let
@Vivien17 píše:
Ahoj všem, měli jsme vajíčko z trojkombinace co nám kupovala moje tchyně, mě to vajíčko přišlo hodně nebezpečné a nekvalitní, používali jsme to opravdu jen když to bylo nutné, třeba návštěva pediatra.
Teď jsme si koupili autosedačku Joie stage coal, což uvádí ze je od narození.
Miminko ma 5 a půl měsíců, zatím nesedí, ale je v takové poloze jako byla ve vajíčku.
Pak když už sedačku jsme měli doma tak jsem narazila na jednu stránku kde psali ze pokud dítě nesedí, tak v tomhle autosedačce se nesmí vozit. Tak teď opravdu nevím jestli je to pro ni bezpečný nebo ne, píšu ze je to od narozený a pak ze se v tom vlastně dítě nesmí vozit.
Proto se obracím na vás ze co si o tom myslíte.
Děkuji
Když čekáš až tvoje dítě někdo zabije při autonehodě tak klidně používej vajíčko z trojkombinace
nebo autosedačku Joie stage coal, která je až od věku kdy dítě tři měsíce sedí samo, do té doby je tato autosedačka nevhodná a ničí mu záda.
Když tomu nerozumíš, zeptej se na Facebooku ve skupině Autosedačky.
Ze je tam 0+ neznamená, ze je od narození. Já teď kupovala dceři 0-18, ale je ji 14 měsíců a sedi od 4 měsíců
ale v půl roce bych ji tam nedala ani omylem. 5 měsíční dítě patří do normálního vajíčka.
Ono ano může být, oni to tak uvádějí tu sedačku od miminka, ale je to za mě nevhodné pro takové miminko, koupila bych vajičko a tuhle použila tak od roku, roku a půl. Je až do 25kg, takže ji využiješ do cca 5-6-7let, a pak už pořídíš 15-36.
@Vivien17 píše:
A mohli by jste my někdo doporučit prosím vajíčko?
Kolik chceš do toho investovat? Značky joie, cybex, romer.. vše bude fajn.
Že nesedici mimčo opravdu patří do vajíčka…my taky máme pokračovací která je psána od narození, do 25kg dokonce i vypadá jako takové trochu větší vajíčko, ale malá do ní šla až v 8m…do té doby jsme používali buď vajíčko z trojkombinace když jsem věděla že budu potřebovat třeba do města…a nebo jsme pak měli ještě druhé které jsme si koupili extra a které se nám líbilo více ale bohužel nešlo na náš kočárek…teď pro druhého prcka mám Cybex…ne že by se mi tak moc líbil ale jde na nás dvoukocarek
@Vivien17 píše:
A mohli by jste my někdo doporučit prosím vajíčko?
My mame vajicko Cybex Cloud Z. Dite ma pres rok, ma vic nez 80 cm a porad se pekne vejde.
@lucynka25 píše:
Měla jsem pro dcery tuto otáčecí autosedačku , od narození do cca 3let
Stejne jako u zakladatelky… nevhodne. Ja ji zvazovala jako pokracovaci do druheho auta. Ani v tech 15 mesicich mi nebyla doporucena… pro novorozence to je ulet.
A pozor, z autosedacky nesmie cuhat hlava, nohy muzu, takze sa bezne deti do autosedaciek vojdu aj 1,5 rocne ![]()
@Maggdallena proč nevhodné? měla jsem tam i novorozeneckou vložku
holky byly spokojené a skvěle se s ní manipulovalo, tím, že se otáčí..
@Maggdallena píše:
Stejne jako u zakladatelky… nevhodne. Ja ji zvazovala jako pokracovaci do druheho auta. Ani v tech 15 mesicich mi nebyla doporucena… pro novorozence to je ulet.
Pro novorozence chapu, ale proc ne v 15 mesicich?