Autosedačka od narození

Napsat příspěvek
Velikost písma:
37145
4.4.23 14:25
@lucynka25 píše:
@Maggdallena proč nevhodné? měla jsem tam i novorozeneckou vložku ;) holky byly spokojené a skvěle se s ní manipulovalo, tím, že se otáčí..

Cokoliv má velké velikostní rozpětí, není vhodne pro ty nejmenší. Ať už jde o sedacku, do sedačky 9-36 taky nedáš třeba 8 měsíční dítě, i když těch 9kg má, stejně třeba u nositek na deti, když je něco 0-18, tak novorozenec v tom plave a nemá vhodnou polohu. Ty sedačky 0-18 jdou vhodne až tak od roka, když dítě stabilně sedi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
4.4.23 14:35
@Ernais píše:
Pro novorozence chapu, ale proc ne v 15 mesicich?

Ze je obecne siroka a ma hodne sirokou hlavovou cast. Takze pro drobnejsi deti neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7566
4.4.23 14:39
@Maggdallena píše:
Stejne jako u zakladatelky… nevhodne. Ja ji zvazovala jako pokracovaci do druheho auta. Ani v tech 15 mesicich mi nebyla doporucena… pro novorozence to je ulet.

Proč ne v 15m podle mě klidně i kolem 8-10m. Nevypadá až tak zle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
4.4.23 14:40
@lucynka25 píše:
@Maggdallena proč nevhodné? měla jsem tam i novorozeneckou vložku ;) holky byly spokojené a skvěle se s ní manipulovalo, tím, že se otáčí..

Souhlasím s tím, že otočné sedačky jsou super. Ale mezi otočnými najdeš i vhodnou pro novorozence tedy klasické vajíčko. Každý kdo tomu trochu rozumí ti řekne totéž a to je že novorozenec prostě patří do vajíčka. Fajn měla jsi to jinak, byla jsi spokojená, to je hezké, ale nemělo by to tak být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
4.4.23 14:40
@KKK85 píše:
Proč ne v 15m podle mě klidně i kolem 8-10m. Nevypadá až tak zle…

Viz odpověď výše je velká a není vhodná pro drobné děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
4.4.23 15:20
@Maggdallena píše:
Ze je obecne siroka a ma hodne sirokou hlavovou cast. Takze pro drobnejsi deti neni.

Jo tak. No z toho duvodu jsme neporidili Britax, ale Cybex, ktery ma tu hlavu pekne ukotvenou. Mam od narozeni dlouhe a hubene dite a v Cybexu nam nikdy neplaval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7566
4.4.23 15:37
@Maggdallena píše:
Viz odpověď výše je velká a není vhodná pro drobné děti.

Aha už koukám. No já měla vajicko, pak 9-18, nyní 15-36.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
4.4.23 15:44

Pro mimčo rozhodně vajíčko. Vajíčko je bezpečnější než sedačka i když uvádějí, že některé sedačky jsou od narození. My měli vajíčko dlouho. Když vám vajíčko od tchyně vadilo, měli jste koupit jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
4.4.23 15:53
@lucynka25 píše:

Jsou i vajíčka na otočné bázi, se kterými se dobře manipuluje.

Žádná pokračovačka tohoto typu není pro novorozence vhodná, není to stejná poloha jako ve vejci. Pokračovací sedačka umožňuje jen různé úrovně pasivního sedu. Zvlášť tahle Romerka, která má hodně otevřenou tu hlavovou opěrku, není vhodná ani pro mnohem starší děti, než je novorozenec (vložky nic moc nemění na tom, že hlavu chrání ta opěrka).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
4.4.23 15:56

Joie Stages je zrovna dost velká sedačka, která sedne často až třeba od 11 kg (podle proporcí), i s tou zmenšovací vložkou.
Pro nesedící dítě je každopádně nevhodná.
Koukni po vajíčku do 85 cm. My máme Klippan Dinofix a je opravdu obří, syn v něm jezdil skoro do 2 let a 87 cm. A zároveň má dobře řešené vložky na novorozence (i na nedonošence), kdybyste plánovali další dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23018
4.4.23 16:33

@Maggdallena ok, beru to ;) kdybych plánovala další dítě, což neplánuji :lol:, nechala bych si poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí