Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj tak při té nehodě v 80ti a pokud to byl takový náraz že byli všichni takhle zranění bych ji taky jednoznačně vyměnila ale v 10 km/h bych si jí nechala a řekla bych že ze mě chce výrobce akorát tahat prachy no nebo prodejce ZUZAN
Pro Steeve: Leasing neleasing, otázka trvá: ty víš, že tvoji dodavatelé sedačku „nehavarovali“ např. nevystavili pádu z metrové výšky?
A opravdu vyřadíš z prodeje každou takto havarovanou?
Katka_H píše:
Jitulindo,
manžel měl maximální skrat organismu, prostě únava a byla to sekunda, ještě před tím jsme se normálně bavili a vůbec se necítil unavený. Jeli jsme po státní silnici z Brna, naštěstí oproti nic nejelo a on v 80sáti najel do stromu, bohužel kolem dokola x metrů byl jen jeden tento strom a my zrovna museli najet do něho. Měli jsme Dacii Logan. Airbag u řidiče vybouchl, manžel měl pocuchané plíce a zlomený malíček, ale byl schopný tak trochu fungovat, já seděla vzadu za řidičem vedle dcerky, bohužel mi pás udělal toto zranění, dcerka naprosto v pořádku, jen měla malinkatou spáleninku u krčku od pásu, jinak naprosto v pořádku. Bohužel já mám zlomená žebra, vzduch na plicích a museli mi akutně, okamžitě operovat střeva a dávat nějakou plastiku a ještě přišít jednu cévku k ledvině, jsem i docela odřená a mám moncle, manžel nemá, ještě bohužel jen malinkatý kousek předního zubu mám ulomený, ale jen nepatrně. Pomoc byla rychlá, takže jsme přežila, ale měla jsem namále. Naštěstí mě operoval profesor kapacita v oboru, takže bych měla být v pořádku. Teď už jen posílit břišní svalstvo a pořádně se rozchodit a ještě ty žebra nejsou srostlá. Ale snažím se co to jde a den ode dne je mi lépe. Bohužel nejsem schopná se postarat o dcerku, takže celá rodina pomáhá. Auto je nepojízdné a už je asi někde v kovošrotě, měli jsme je na leasing, takže naštěstí jsem zrušili platby a nemusíme platit dál, teď už pořizujeme další auto, protože i přes ten hrozný zážitek jezdit potřebujeme. Psychicky jsem na tom docela dobře, je jasný, že sem tam se stane, že zaslzím, ale to k tomu patří.
Tak to je můj příběh, který mi teď na pár měsíců změní plány. Dovolenou jsem zrušili a na druhé děťátko si budeme muset minimálně rok počkat.
Katko, to mi je ľúto
(Sorry za moj predchádzajúci príspevok, bol tak trochu netaktný.
Očividne veľmi v pohode nie ste. ) Tak držím palce, aby ste z toho všetci čo najskor dostali.
BaraF píše:
Pro Steeve: Leasing neleasing, otázka trvá: ty víš, že tvoji dodavatelé sedačku „nehavarovali“ např. nevystavili pádu z metrové výšky?
A opravdu vyřadíš z prodeje každou takto havarovanou?
ne to opravdu nevím, jesti ji cestou k zákazníkovi někdo neponičil pádem při přepravě, ale pokud by takto byla poškkozená a něco se stalo- nehoda, a sedačka by nevydržela, tak to jde na triko výrobci- prodejci- a těch soudů s milionovým odškodněním hlavně v americe už bylo na podobné téma dost,
ale vědomě používat sedačku, která prošla havárií je risk, proto i všichni výrobci na to upozorňují v návodu, že se po havárii nesmí používat, a je to taková jejich ochrana, kdyby se nedejbože něco stalo a sedačka nevydržela další havárii a třeba se rozpadla, nebo by se utrhly pásy…, tak je to už na triku uživatele, který takto poškozenou sedačku použil
ale opravdu nechápu proč se to stále řeší, paní měla auto pojištěné ( což předpokládám máme všichni- takže můžeme z pojistky pořídit novou sedačku po havárii), měla náraz v 80, ta sedačka je určitě poškozená, z pojistky si koupí novou sedačku
Gabiko,
v pohodě ![]()
Steeve,
díky za rady, volali jsme na pojišťovnu, která řeší likvidaci auta a buhužel nárok na proplacení autosedačky nemáme, protože ji nemáme připojištěnou v havarijní smlouvě. Ale to nevadí, nic se nedá dělat, těch pár tisícovek už nás nevytrhne. Posílat ji na zkoušku se nevyplatí, je lepší koupit novou. Nějak to neřeším dál, prostě koupíme novou.
Katko, já mám třeba u havarijky pojíštění zavazadel, jako zavazadlo by to pojiš´tovna nevzala?
Ahoj ,
sedačka se rozhodně po takovém to velkém nárazu nemá dále používat.Dá se dát k úhradě z povinného ručení,taktéž vaše újma na zdraví.I když to zavinil manžel, plnění lze uplatňovat.Pokud by jste chtěla poradit ,ozvěte se na tel.777 076 176.
Chce to jednat co nejdřív, aby Vám nepropadla lhůta na uplatnění.Hlavně, že jste relativně v pořádku
, vše se určitě spraví.Držím palce!!!!!!
No, jelikož je to 3 roky starý příspěvek, tak ti fakt někdo bude volat
chce to nejdříve číst, pak přemýšlet a pak teprve někam cpát reklamu…
Holky, před několika dny jsme bourali, nějakej hňup nám nedal přednost, přehlédl stopku, řídil táta, vedle seděla mamka, oběma vylítli airbagy přední a nožní, já s dětma seděla vzadu, děti po stranách, já uprostřed. Děti seděy v sedačkách a naštěstí jim jediným se nic nestalo, já jen obouchané koleno (debil jsem se vzadu nepřipoutala a vylítla jsem dopředu
). No…to je jedno. Ale vzhledem k tomu, že se to stalo na křižovatce, rychlost nebyla až tak vysoká, tipuju to, že my jeli cca 30-40km/hod a ten hňup asi 50km/hod, ten vůbec nebrzdil, myslel si, že je na hlavní. Řešila jsem, jestli sedačky pro děti dál používat nebo ne, protože na první pohled jim nic není, pročetla tuhle diskusi a rozhodně půjdou tedy k popelnicím. Jen by mě zajímalo, jak je to teda s tou pojišťovnou. Je možnost, že alespoň částečně tuto škodu uhradí?
@Honzuovka píše:
Holky, před několika dny jsme bourali, nějakej hňup nám nedal přednost, přehlédl stopku, řídil táta, vedle seděla mamka, oběma vylítli airbagy přední a nožní, já s dětma seděla vzadu, děti po stranách, já uprostřed. Děti seděy v sedačkách a naštěstí jim jediným se nic nestalo, já jen obouchané koleno (debil jsem se vzadu nepřipoutala a vylítla jsem dopředu). No…to je jedno. Ale vzhledem k tomu, že se to stalo na křižovatce, rychlost nebyla až tak vysoká, tipuju to, že my jeli cca 30-40km/hod a ten hňup asi 50km/hod, ten vůbec nebrzdil, myslel si, že je na hlavní. Řešila jsem, jestli sedačky pro děti dál používat nebo ne, protože na první pohled jim nic není, pročetla tuhle diskusi a rozhodně půjdou tedy k popelnicím. Jen by mě zajímalo, jak je to teda s tou pojišťovnou. Je možnost, že alespoň částečně tuto škodu uhradí?
Pojistovna by ji mela uhradit. Nam uhradili cely sedacky podle kupni ceny. Nektery pojistovny to prej krati. ![]()
Jen mi prijde zbytecny o vinikovi ten nehody mluvit jako o hnupovi… Vetsine lidi se stane, ze se nekdy prekouknou a pak je to o stesti, jestli zrovna nekoho potkaj, nebo ne…
@kate02 já bych ho hňupem klidně nazvala, naboural auto o 5ti lidech, z toho 2 děti!! Omlouvat to, že se překouknul mi příjde trošku mimo. ![]()
@kate02 píše:
Jen mi prijde zbytecny o vinikovi ten nehody mluvit jako o hnupovi… Vetsine lidi se stane, ze se nekdy prekouknou a pak je to o stesti, jestli zrovna nekoho potkaj, nebo ne…
No mě někdo nedat přednost na stopce, tak dostane vybíravější jména než jen „hnup“. Jako promiň, ale že se „překouknul“???!!! ![]()
@Popokatepetla píše:
No mě někdo nedat přednost na stopce, tak dostane vybíravější jména než jen „hnup“. Jako promiň, ale že se „překouknul“???!!!
Tobe se nikdy nic takovyho nestalo?
Mozna o tom ani nevis, stejne jako by to nevedel ten, co naboural tohle auto, kdyby se nesrazili… Odnesly to jen plechy… Do nas to narval kluk ze zadu, protoze jel jak hovado… A hnupem jsem ho teda nenazvala, spis mi ho bylo lito, jak v nem hrklo, kdyz zjistil, ze vezem dve deti…
A byla to vetsi pecka nez tukanec v krizovatce… ![]()
@kate02 Souhlasím s označením hňup, i horším. A ne, mě se nikdy nic takového nestalo, kupodivu jsme nikdy nikoho nenabourala. A kdyby jo, sama sebe bych nazývala mnohem horšími jmény,