Autosedačka po autonehodě

5766
28.7.09 08:32

Autosedačka po autonehodě

Ahojky,
celá rodinka máme po autonehodě. Autosedačka je naprosto v pořádku, byl to čelní náraz, jen byl nápor na poutací pásy v autosedačce. Volali jsme do obchodního centra, kde jsme ji kupovali a pokud nemá manuální poškození tak ji můžeme dále používat. Nejspíš se tam raději ještě stavíme, ale vypadá, že je OK.

Máte někdo sice smutnou, ale podobnou zkušenost? A jak jste ji řešili?

Máme Roemer King plus a vřele doporučuji, dcerka měla pouze malinkatou spáleninku u krčka od pásu, jinak vůbec nic. Ty pásy jsou silně vyztužené, takže ji hrudníček vůbec nezranili. Po této zkušenosti jsme rádi, že jsme tuhle autosedačku pořídili, sice patří mezi dražší, ale jsme rádi, že jsme ji nakonec pořídili.

Moc díky za odpovědi.

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7159
28.7.09 09:41

pokud byl náraz ve větší rychlosti než 10km/hod, tak sedačku nepoužívat, můžou být uvnitř praskliny, které nejsou vidět a při další nehodě by to sedačka nemusela vydržet. - máte to i v návodu
slušný prodejce, by Vám vyřídil u Römeru protokol , se kterým se dá sedačka nechat dát na pojišťovnu jako škodní událost k nehodě, a dostanete zpět peníze a můžete pořídit sedačku novou a mít jistotu že opět bude chránit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
28.7.09 10:09

Steeve: a prosím Tě, do jakýho pojištění se to dá? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
28.7.09 10:46

no někdo tu nehodu zavinil, tak z jeho povinného ručení, nebo z havarijní pojistky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
28.7.09 11:55

ahojky, tuhle bych už nepoužívala. může mít nějakou skrytou prasklinu a nebude už plnit tu svojí funkci. za mě bych pořídila novou.

a jestli je možnost uplatnit sedačku z pojištění, tak bych to udělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5766
28.7.09 11:59

Náraz byl čelní v 80sáti, takže docela dost. Já jsem ji neprohlížela, protože ještě nejsem moc schopná, ale manžel ji má projetou. Jen právě mám strach, z těch pásů, aby nebyly uvolněnější nebo tak, přece jen to byla rána.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
28.7.09 12:24

Nepouzivala bych, muze mit mikroskopicke trhlinky, ktere se muzou a nemuseji projevit pozdeji pri daleko mensim narazu.

Jak psal Steeve poridit novou z povinneho ruceni/pojistky vinika autonehody

• Citovat
  • Upravit
2304
28.7.09 13:07

Tak to me teda nenapadlo resit. Schodou okolnosti jsem ted taky mela nehodu. Sedacku Romer kidfix jsem mela v aute prazdnou.
Ja jsem vyjizdela. tak jsem vlastne skoro stala a narazilo do me auto, co jelo asi 50km. naraz sel na predni kolo. Ani mi neprislo, ze to byla nejak velka rana. auta to nikam neodhodilo. Sedacku normalne pouzivame. Je to chyba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
28.7.09 13:16
Katka_H píše:
Náraz byl čelní v 80sáti, takže docela dost. Já jsem ji neprohlížela, protože ještě nejsem moc schopná, ale manžel ji má projetou. Jen právě mám strach, z těch pásů, aby nebyly uvolněnější nebo tak, přece jen to byla rána.

Týýýjo, to musela byť rana! :-( Je skvelé, že ste všetci v pohode. (Auto zrejme nie, že? :-()
Prikláňam sa k názoru steeva (on je to má zrejme dosť v malíčku), autosedačku by som vymenila. Mmch, tiež máme túto Romerku.

Ešte mi napadlo, nemali by sa po nehode vymeniť aj normálne „dospelácke“ pásy?

xxsigi - povedala by som, že netreba, v sedačke nesedel nikto a pásy teda neboli namáhané…

• Citovat
  • Upravit
5766
28.7.09 15:56

Holky,
bohužel manžel dostal mikrospánek :cry:
Ale všichni žijeme, takže je to v pohodě. Já jsem dopadla nejhůř, momentálně jsem po operaci střev, ale jsem v pohodě, jen to bude trochu dýl trvat než se zapojím do normálního života, ale den ode dne se cítím silnější.
Jsem také pro novou, byl to fakt velký náraz a tlak na ty pásy a mám strach, aby tam něco nebylo, člověk nikdy neví. Stejně kupujeme nové auto tak těch pát tisícovek už nás nějak nevythne, hlavně, že žijeme a jsme zase spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
28.7.09 22:08
Gabika píše:
Ešte mi napadlo, nemali by sa po nehode vymeniť aj normálne „dospelácke“ pásy?

určitě by se pásy měly vyměnit. jsou vytahané stejně jako ty v té dětské sedačce. ale to by měla být věc servisu a měli by to udělat automaticky.

jestli je to moderní auto, tak vystřelily i předpínače pásů, airbägy a tak, takže to jde všechno automaticky. tedy v autorizovaných servisech. jestli se auto opravdu po známých a nebo je to starší model, tak to asi automatické nebude a bude si na to muset myslet člověk sám. ale rozhodně vyměnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
28.7.09 22:14
Katka_H píše:
Holky,
bohužel manžel dostal mikrospánek :cry:
Ale všichni žijeme, takže je to v pohodě. Já jsem dopadla nejhůř, momentálně jsem po operaci střev, ale jsem v pohodě, jen to bude trochu dýl trvat než se zapojím do normálního života, ale den ode dne se cítím silnější.

a do čeho šel ten čelní náraz? manžel je z toho hotový, protože v autech dělá. je hotový z toho, že jste dopadli relativně „dobře“. crash testy se dělají v 52-56km rychlosti a auta vypadají dost bídně a i figuríny v nich taky.

držíme pěsti, aby jsi se z toho brzy dostala. musí to být hrozný. to ti ty střeva poranil pás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5766
29.7.09 08:03

Jitulindo,
manžel měl maximální skrat organismu, prostě únava a byla to sekunda, ještě před tím jsme se normálně bavili a vůbec se necítil unavený. Jeli jsme po státní silnici z Brna, naštěstí oproti nic nejelo a on v 80sáti najel do stromu, bohužel kolem dokola x metrů byl jen jeden tento strom a my zrovna museli najet do něho. Měli jsme Dacii Logan. Airbag u řidiče vybouchl, manžel měl pocuchané plíce a zlomený malíček, ale byl schopný tak trochu fungovat, já seděla vzadu za řidičem vedle dcerky, bohužel mi pás udělal toto zranění, dcerka naprosto v pořádku, jen měla malinkatou spáleninku u krčku od pásu, jinak naprosto v pořádku. Bohužel já mám zlomená žebra, vzduch na plicích a museli mi akutně, okamžitě operovat střeva a dávat nějakou plastiku a ještě přišít jednu cévku k ledvině, jsem i docela odřená a mám moncle, manžel nemá, ještě bohužel jen malinkatý kousek předního zubu mám ulomený, ale jen nepatrně. Pomoc byla rychlá, takže jsme přežila, ale měla jsem namále. Naštěstí mě operoval profesor kapacita v oboru, takže bych měla být v pořádku. Teď už jen posílit břišní svalstvo a pořádně se rozchodit a ještě ty žebra nejsou srostlá. Ale snažím se co to jde a den ode dne je mi lépe. Bohužel nejsem schopná se postarat o dcerku, takže celá rodina pomáhá. Auto je nepojízdné a už je asi někde v kovošrotě, měli jsme je na leasing, takže naštěstí jsem zrušili platby a nemusíme platit dál, teď už pořizujeme další auto, protože i přes ten hrozný zážitek jezdit potřebujeme. Psychicky jsem na tom docela dobře, je jasný, že sem tam se stane, že zaslzím, ale to k tomu patří.
Tak to je můj příběh, který mi teď na pár měsíců změní plány. Dovolenou jsem zrušili a na druhé děťátko si budeme muset minimálně rok počkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
29.7.09 13:35
steeve píše:
pokud byl náraz ve větší rychlosti než 10km/hod, tak sedačku nepoužívat, můžou být uvnitř praskliny, které nejsou vidět a při další nehodě by to sedačka nemusela vydržet. - máte to i v návodu
slušný prodejce, by Vám vyřídil u Römeru protokol , se kterým se dá sedačka nechat dát na pojišťovnu jako škodní událost k nehodě, a dostanete zpět peníze a můžete pořídit sedačku novou a mít jistotu že opět bude chránit

Těch 10 km/hod jako hranice bezpečné rychlosti, to se fakt píše v návodu k sedačkám? Naše to tam teda uvedeno nemají. Neber to osobně, ale to mi přijde jako blbost. Spočítala jsem, že při pádu z 1m výšky je nárazová rychlost 16km/hod (volný pád). Takže když mi při manipulaci (třeba při vytřásání drobků nebo při přemisťování mezi auty) spadne sedačka na zem tak ji mám vyhodit a jít si koupit novou kvůliva riziku mikrotrhlin? A jak ti prokazuje výrobce a dopravce, že se mu něco takového nestalo? A jak to prokazuješ ty svým zákazníkům. A opravdu vyhodíš každou, která ti upadne?
Fakt nechci rýpat, ale tohle mi opravdu přijde jako vrchol pokrytectví a alibismu. Anebo jsem to spočítala špatně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
29.7.09 14:11

BaraF , jen pozorně čtěte návody,
např. Römer v návodu píše: Při nehodě rychlostí nárazu více než 10km/hod se mohou vyskynoutr poškození dětské autosedačky, která nemusí být vždy viditelná. Takovou sedačku bezpodmínečně vyměňte.
u Chicca se v návodu píše: I při malé dopravní nehodě může dojít k poškození autosedačky, , neznatelnému pouhým okem, , proto je nutné ji v každém případě vyměnit.
návod Cybexu: jestliže jste měli nehodu, mohlo dojít k poškození sedačky, které není jasně viditelné, . V tomto případě musí být dětská sedačka zcela zkontrolována výrobcem a vyměněna, bude li to nezbytné.
návod Besafe: Po nehodě se musí sedačka a automobilové pásy kompletně vyměnit.

A tak by se dalo pokračovat i u dalších výrobců- mají to napsáni všichni, a zakladatelka dotazu měla auto na Leasing, takže bylo havarijně pojištěné, tak není problém sedačku přidat ke škodní události, a pojišˇtovna ji zaplatí a koupí se nová, to samé, když to do Vás někdo napálí, má pojistku, z té se zaplatí nová sedačka, proč riskovat v sedačce, která prošla bouračkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí