Autosedačka po bouračce

elis_an3
18.10.14 14:35

autosedačka po bouracce

Zdravim :)
Dnes jsme měli menší bouračku. Paní do nás zezadu narazila…jde mi o to, že máme asi 2 měsíce starou sedačku romer king II. Co teď? Slyšela jsem, že se dá sedačka někde zkontrolovat? Kde a kolik to v průměru stojí…nebo myslíte, že to nějak pokryje povinné ručení od paní?
Děkuji za odpovědi :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1081
18.10.14 14:42

Také máme Romera..Mně v obchodě říkali, že kdybych bourala, mam ho přivézt a oni sedacku bezplatně pošlou na testy.. a zapůjčí jinou.. zkus si zavolat prodejci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elis_an3
18.10.14 14:43

@janullka123 to jsem netusila :) dekuji, napisu jim…mam ji myslim z Malvika

• Citovat
  • Upravit
elis_an3
18.10.14 14:46

@steeve nevite vice?

• Citovat
  • Upravit
26093
18.10.14 15:30

Vyhodit a nechat proplatit z povinnyho ruceni vinika… ;-) autosedacky se uz netestujou, protoze pri narazu ve vetsi rychlosti nez 10km/h jich vetsina testama neprosla. Staci projit starsi diskuze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elis_an3
18.10.14 17:02

@kate02 ja na to koukala a nenasla…tak ale nemelo se to napsat do toho zaznamu o nehode? Jak se vyplnuje ten formular? Jestli to zpetne nepujde, tak me trefi…i na tuhle jsme si pujcili…

• Citovat
  • Upravit
26093
18.10.14 17:29
@elis_an3 píše:
@kate02 ja na to koukala a nenasla…tak ale nemelo se to napsat do toho zaznamu o nehode? Jak se vyplnuje ten formular? Jestli to zpetne nepujde, tak me trefi…i na tuhle jsme si pujcili…

Tak to netuším, my jsme měli tehdy v záznamu o nehodě poškození jen jedné sedačky, ale v pohodě nám proplatili obě dvě… Asi bude záležet na pojišťovně… V záznamu o nehodě byli uvedení i kluci jako „svědci“, nebo účastníci nehody nebo co… Takže i z toho jejich věku se dalo usoudit, že bez sedaček nejeli a pojišťovna s tím neměla problém. Dokonce nám proplatili celou cenu sedačky (což mě docela překvapilo, čekala jsem, že nám dají jen poměrnou část kvůli „opotřebení“, jedna byla už tři roky stará, druhá cca 3 nebo 4 měsíce) :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
18.10.14 17:30
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elis_an3
18.10.14 17:32

@kate02 my mame prave dva mesice starou zhruba a fakt to je pro nas suma no, tak ted nebudem jezdit uz vubec autem, nez bude nova…dekuji za rady, dolozim teda doklad o koupi az se prijde podivat nejaky ten likvidator…

• Citovat
  • Upravit
elis_an3
18.10.14 17:33

@kate02 je vidite, ja zadavala asi spatne slova do vyhledavani :D jdu ai to procist

• Citovat
  • Upravit
26093
18.10.14 17:38
@elis_an3 píše:
@kate02 my mame prave dva mesice starou zhruba a fakt to je pro nas suma no, tak ted nebudem jezdit uz vubec autem, nez bude nova…dekuji za rady, dolozim teda doklad o koupi az se prijde podivat nejaky ten likvidator…

já tehdy taky myslela, že mě omyjou, proto jsem řešila, jestli je možný to nechat proplatit a šlo to… Ale nevím, jak to je u jiných pojišťoven, každopádně u nás to bylo tak, jak jsem psala, no… :-)

Tak držím palce, ať u vás to taky dopadne podobně… On likvidátor na těch sedačkách stejně prd viděl, ale dokládali jsme tehdy výtah z návodu, kde se píše o výměně té sedačky… :nevim: U jedné doklad o koupi a od druhé jsme už fakturu neměli, tak jsme si sehnali potvrzení z eshopu, kde jsme ji kupovali… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elis_an3
18.10.14 17:51

@kate02 ze bych uvedla i tu druhou? Asi jo jak to ctu, co jak mi proplati jen cast te sedacky…tak za cast z druhe by se na novou snad posbiralo, syn mel zrovna starou levnou, mame uz pro nej jinou, tak jsem se na to chtela vykaslat, ale koukam do te diskuse, ze nekdy neproplati celou castku…no to jsou starosti zase, moc jste mi pomohla, dekuji, pohledam i ten navod…

• Citovat
  • Upravit
elis_an3
18.10.14 20:00

@kate02 jeste se zeptam, kdyz mate zkusenosti s bouranim…ted jsme u rodicu, muzu s tim autem normalne jezdit? (Potrebuju dojet domu) jako auto je pojizdne, tatka je automechanik, tak to zkontroloval, ale aby pojistovak nebrblal, ze je auto tak daleko od mista udalosti…

• Citovat
  • Upravit
26093
19.10.14 10:02

S tim neporadim, u nas to tehdy byla totalka, takze jet se s tim nedalo… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
20.10.14 08:51

@elis_an3 už někdy před lety Römer vydal prohlášení, že sedačky po nehodě již netestuje a mají se automaticky vyřadit z provozu, protože vždy byly nějak poškozené a již nezaručí 100% bezpečnost, proto i v návodu píší, že po nárazu nad 10 km /hod sedačku vyřadit a koupit novou
takže nechte si sedačku proplatit z pojistky viníka a kupte novou, ono ty testy vyšly dráže než nová sedačka a stejně byste pak novou koupila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí