Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@AngelLilly píše:
@critline Tak jsem našla ten článek a měli jste teda sakra štěstí.
To teda… ![]()
Ale ono to je o štěstí… Chlap, co nám tehdy odtahoval to auto, manželovi říkal, že jednou viděl úplně stejně nabouraný auto s tím rozdílem, že tam to ten řidič nepřežil… ![]()
Příspěvek upraven 31.01.14 v 14:03
@AngelLilly píše:
@Morchttp://www.seredonline.sk/…enec-trnava/
ano sme to my. čo píšu není pravda- ale v podst. je mi to jedno- mám doma papíry z vyšet. policíí.
@AngelLilly
Aha, takze dle fotek se auto otocilo, navic pres skarpu.. Ja se dle prispevku domnival, ze 130km/h pak cista rana primo do 100 leteho stromu. Musim, si zvyknout to brat prispevky s rezervou.. Omlouvam se.
@kate02 píše:
To teda…![]()
Ale ono to je o štěstí… Chlap, co nám tehdy odtahoval to auto, manželovi říkal, že jednou viděl úplně stejně nabouraný auto s tím rozdílem, že tam to ten řidič nepřežil…
Příspěvek upraven 31.01.14 v 14:03
No jako neskutečný štěstí měli. ![]()
Protože ono fakt stačí v menší rychlosti a máš to auto daleko víc rozsekaný a lidi nepřežijí.
@Morc píše:
@AngelLilly
Aha, takze dle fotek se auto otocilo, navic pres skarpu.. Ja se dle prispevku domnival, ze 130km/h pak cista rana primo do 100 leteho stromu. Musim, si zvyknout to brat prispevky s rezervou.. Omlouvam se.
Taky jsem myslela, že to byl přímý čelní náraz. Proto se mi to nezdálo.7
Ale i tak měli štěstí.
Ne stoletý strom to nebyl- to más pravdu, ale bylo jich víc.
@Morc píše:
@AngelLilly
Tak dle fotek můžeš asi fakt jenom domýšlet, co se stalo…Protože už to je beztak po „úpravě“ hasičů a záchranářů…
![]()
Jako je jasný, že asi uprostřed dálnice nebude stát stoletej strom, ne?
![]()
@Morc Jako může se ti to líbit nebo ne, ale statistiky jsou furt jen statistiky a jsou vyjímky, co potvrzujou pravidlo… Holt ne všichni umřou, když „mají“ a někteří zas umřou, i když by se jim podle statistiky nemělo nic stát… To je život, no… ![]()
To se omlouvám- podstatou tady neměli být dohady co se stalo a pod.- jen jsme chtěla ukázat že toto autosed. přežila a zachránila nám dítě a, že i po tom nám prodavačka v obchodě, kde bych čekala že vědí o co go nebude vymlouvat koupi nové sedačky.
@critline píše:
To se omlouvám- podstatou tady neměli být dohady co se stalo a pod.- jen jsme chtěla ukázat že toto autosed. přežila a zachránila nám dítě a, že i po tom nám prodavačka v obchodě, kde bych čekala že vědí o co go nebude vymlouvat koupi nové sedačky.
Spousta lidí to vymlouvá, i když teda ve vašem případě to musí bejt fakt slabomyslnej člověk… ![]()
Ale nám spousta lidí říkala, že když to byl náraz ze zadu, tak ty sedačky zabrat nedostaly a spoustu dalších keců… Jenže faktem je, že zatímco my s manželem jsme pak měli x dní problém s tím, že nás bolela krční páteř, kluci hned po tom, co se vzpamatovali z toho vzbuzení a z té šlupky, která to byla, byli v pohodě… ![]()
@Morc píše:
S tema rychlostma, co tu uvadite bych docela brzdil..
Crash test. Čelní nárazovou zkouškou při rychlosti 64 km/h (asi 40 mph) simulujeme situaci nárazu dvou vozidel, přičemž obě jdou rychlostí asi 55 km/hod. Z výzkumů o nehodách vyplynulo, že tato rychlost zapříčiňuje velkou část smrtelných a vážných poranění
To je sice strašně krásný, ale v této situaci je nárazová rychlost 110km/h a ta samozřejmě smrtelná může být. Stejně tak můžeš mít štěstí a havarovat v rychlosti třeba 200 km/h a nic se ti nestane. Nehoda na silnici se neřídí podle crashtestu.
@Morc píše:
Tak promin, todle neni 130km/h
Takle vypada C4 picaso pri 64km/h http://www.crashtest.cz/?…..
Stejně tak tento tvůj příspěvek. Aby auto bouralo stejně jako odkazuješ na Citroen, tak by ho musel řídit nějaký sebevrah, který auto naveze přímo to stojící překážky. Když bouráš na dálnici v mikrospánku, tak s největší pravděpodobností sjedeš z dráhy a potkáš cestou nebo letem spoustu dalších překážek, které tě buď zabijou ještě než auto zastaví nebo ti zachrání život protože odvrátí ten smrtelný náraz.
Crashtesty jsou strašně krásná věc pro představu, ale skutečná nehoda na silnici je úplně někde jinde.
Sedačku bych nejspíš nechala zkontrolovat, jestli tady existuje nějaký takový servis ![]()
@Anonymní píše:
Ahojte,potrebovala bych poradit.
Vcera jsem mela autonehodu. Ja se rozjizdela, takze minimalni rychlost a narazilo do me auto cca 50 km/h. Naraz sel na predni kolo. Za ridicem byla prazdna autosedacka Romer King Plus. Musime poridit novou, kdyz byla pri narazu prazdna?
Diky za info. Nikde jsem se nedocetla, jak to je s prazdnou sedackou.
v návodu k sedačce na str. 14 máte napsáno:" při nehodě rychlostí nárazu více jak 10 km/ hod se mohou vyskytnout poškození dětské sedačky. Takovou sedačku bezpodmínečně vyměňte"
Takže pokud byl náraz v 50, tak sedačku již nepoužívejte, zlokvidujte a uplatňujte náhradu sedačky na pojišťovně viníka nehody
Příspěvek upraven 31.01.14 v 15:46
@kate02 píše:
Tak dle fotek můžeš asi fakt jenom domýšlet, co se stalo…Protože už to je beztak po „úpravě“ hasičů a záchranářů…![]()
Jako je jasný, že asi uprostřed dálnice nebude stát stoletej strom, ne?
![]()
![]()
Nikde v prispevku, na ktery jsem reagoval, nevidim dalnici ![]()