Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dcera mela stejny problem jako vy, byla delsi nez autosedacka a navic jsme byli nuceni druhym ditetem ji koupit vetsi. Koupili jsme 18-36kg, mela 2 roky a 8 mesicu. Prvni autosedacka byla Romer a dalsi taky, ten sice nema petibodovy pasy, ale je super, je to lehky na prendavani z auta do auta, jako to delame my a da se trochu polohovat a rozsirit sedak, vytahnout operku hlavy o 11 poloh a uz jsem ji i prala a krasne to jde sundat a nandat. Takze za nas Romer Kid plus… az syn doroste, koupime zase tuhle
drzim palce, pokud chce petibodovy pasy, at nejakou sezenes, ale vem si, ze ji budete mit dlouho, az do 36 kg, tak to uz bude dite veliky a nebude se mu v petibodovych pasech moc libit… a hlavne, ani to nebude pohodlny pro tebe, kdyz ho tam budes davat a pripoutavat…
@babetka333 dcera mi právě z tříboďáku vylézá
Jezdíme dlouhé trasy a hodně po dálnici, tak mi ten pětiboďák přijde bezpečnější, tak ještě aspoň do tří let, klidně i dýl ![]()
Myslela jsem, že ten pětiboďák se u těch velkých sedaček dá pak vyndat a používat klasický pás ![]()
@zichisek pokud byste vydrželi do 2,5 let a 15 kg, tak potom už jít do sedačky 15-36, ale ty nemají 5ti bodové pásy, tam jsou už jen tříbodové
pětibodové jsou buď u sedaček 9-18- ale ta už asi nemá smysl, nebo 9-36, ale i tam jsou ty vnitřní pětibodové pásy jen do 18kg, nejpozději v 18 kg se musí ty pásy vyndat a poutat už jen tříbodovým pásem z auta
u sedaček 9-36 s vnitřní mi pásy mezi nejlepší patří třeba Britax Evolva, nebo Storchenmühle starlight, nebo Recaro Sport- tyto mají 3 hvězdičky z bezpečnosti
KOlik dcera měří? nedovedu si představit, že 2,5 leté dítě vyrostlo ze sedačky 9-18. Většina sedaček 15-36 je od 95-100cm, takže počítám, že metrové dítě se jetě do 9-18 musí vejít. ![]()
Z te 9-18 muze hlava couhat do urovne oci, starsi prcek jezdil doted v 9-18, ma urcite pres metr… Jeste by mu i vydrzela, ale kvuli autonehode uz budem prechazet do 15-36, protoze tu 9-18 by mel fakt tak na pul - trictvrte roku
coz uz podle me nema smysl
ale to je jen takova pripominka, ze u 9-18 uz trochu hlava couhat muze a nevadi to, couhat nesmi jen z vajicka… No a my jsme objednali Romer Kid Plus SICT, ted cekame, az ji naskladni ![]()
Tak nevím ![]()
V červnu čekáme druhé, tak by případně využilo pak jinou sedačku 9-18, ale mám obavu že dceři tak jako tak poleze půlka hlavy.
Má 94cm.je celkově velká, vypadá starší. možná máme jen blbou sedačku s krátkou opěrkou.
Koukala jsem po cybex 9-36 tuším isis, že to byla. S pultíkem, ale malá se na pultík moc netváří.
Tak asi budeme muset natrénovat sezení v autě v sedačce 15-36, tu bude mít asi nejpohodlnější. Ještě vyzkoušíme osobně.
Já jsem hrozná bych tam malou nejraději přikurtovala bez možnosti pohybu- pro jistotu ![]()
Zichisku mam to podobne, dceri je tedy pres 3 roky, ale ma 13,8 kila a 103cm. Takze na vysku uz jen tak tak, predpokladam, ze behem par mesicu budeme muset kvuli vysce prejit. A asi uz pujdeme do 15-36, protoze co jsem merila, tak i v 9-36kach jsou vnitrni pasy kratke pro dite treba 110cm vysoke
Proste nikdo nemysli na 3,5 lete deti, co meri treba 110cm a vazi 14kg
![]()
A vsechny ty 15-36 uz maji jen tribodak, tim si nepomuzes. Jedine jeste pultikovou sedacku, ale tam se pultik taky pri 18kg musi sundat a jezdi se jen s tribodakem.
Pokud čekás druhé, koupila bych normálně nějakou 9-18 kg (Romer, MC). Pokud trvás na kategorii 9-36, tak již zmiňovaný Britax evolva.
@zichisek píše:
Tak nevím
V červnu čekáme druhé, tak by případně využilo pak jinou sedačku 9-18, ale mám obavu že dceři tak jako tak poleze půlka hlavy.Má 94cm.je celkově velká, vypadá starší. možná máme jen blbou sedačku s krátkou opěrkou.
Koukala jsem po cybex 9-36 tuším isis, že to byla. S pultíkem, ale malá se na pultík moc netváří.
Tak asi budeme muset natrénovat sezení v autě v sedačce 15-36, tu bude mít asi nejpohodlnější. Ještě vyzkoušíme osobně.
Já jsem hrozná bych tam malou nejraději přikurtovala bez možnosti pohybu- pro jistotu
Starsi mel na trilete prohlidce 101 cm ted se jeste vytahl a do 9-18 se v pohode vlezl, meli jsme mc priori xp
me by zajimalo, co to je za sedacku, ze z toho ditku velkymu 94 cm leze pulka hlavy ![]()
KLuk má 98, máme Roemer Safefix i Duo plus a obě má kluk taky v pohod, zapadlá celá hlava.
Omlouvám se za založení diskuze, kterých je tu docela dost, ale nenašla jsem v nich odpověď.
Dcera má 2 roky a 4měsíce. Má sedačku 9-18kg, ale na výšku už ji má tak tak. Váhu má 14kg. Potřebujeme novou sedačku. Jezdíme hodně a častým přendáváním se nám tato začíná i rozpadat.
Chci určitě pětibodové pásy, což mají jen sedačky 9-18kg?
Je lepší koupit ještě sedačku 9-18 nebo je nějaká dobrá i 9-36?
Jsem z toho úplně jelen a už vůbec nevím po čem mám koukat. Isofix nemáme. Děkuji za rady.