Autosedačka pro 2,5 let

zichisek
3.1.13 13:38

Autosedačka pro 2,5 let

Omlouvám se za založení diskuze, kterých je tu docela dost, ale nenašla jsem v nich odpověď.
Dcera má 2 roky a 4měsíce. Má sedačku 9-18kg, ale na výšku už ji má tak tak. Váhu má 14kg. Potřebujeme novou sedačku. Jezdíme hodně a častým přendáváním se nám tato začíná i rozpadat.
Chci určitě pětibodové pásy, což mají jen sedačky 9-18kg?
Je lepší koupit ještě sedačku 9-18 nebo je nějaká dobrá i 9-36?
Jsem z toho úplně jelen a už vůbec nevím po čem mám koukat. Isofix nemáme. Děkuji za rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9226
3.1.13 13:49

Dcera mela stejny problem jako vy, byla delsi nez autosedacka a navic jsme byli nuceni druhym ditetem ji koupit vetsi. Koupili jsme 18-36kg, mela 2 roky a 8 mesicu. Prvni autosedacka byla Romer a dalsi taky, ten sice nema petibodovy pasy, ale je super, je to lehky na prendavani z auta do auta, jako to delame my a da se trochu polohovat a rozsirit sedak, vytahnout operku hlavy o 11 poloh a uz jsem ji i prala a krasne to jde sundat a nandat. Takze za nas Romer Kid plus… az syn doroste, koupime zase tuhle :) drzim palce, pokud chce petibodovy pasy, at nejakou sezenes, ale vem si, ze ji budete mit dlouho, az do 36 kg, tak to uz bude dite veliky a nebude se mu v petibodovych pasech moc libit… a hlavne, ani to nebude pohodlny pro tebe, kdyz ho tam budes davat a pripoutavat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
3.1.13 14:03

@babetka333 dcera mi právě z tříboďáku vylézá :cert: Jezdíme dlouhé trasy a hodně po dálnici, tak mi ten pětiboďák přijde bezpečnější, tak ještě aspoň do tří let, klidně i dýl :think:
Myslela jsem, že ten pětiboďák se u těch velkých sedaček dá pak vyndat a používat klasický pás :think:

• Citovat
  • Upravit
7159
3.1.13 14:06

@zichisek pokud byste vydrželi do 2,5 let a 15 kg, tak potom už jít do sedačky 15-36, ale ty nemají 5ti bodové pásy, tam jsou už jen tříbodové
pětibodové jsou buď u sedaček 9-18- ale ta už asi nemá smysl, nebo 9-36, ale i tam jsou ty vnitřní pětibodové pásy jen do 18kg, nejpozději v 18 kg se musí ty pásy vyndat a poutat už jen tříbodovým pásem z auta
u sedaček 9-36 s vnitřní mi pásy mezi nejlepší patří třeba Britax Evolva, nebo Storchenmühle starlight, nebo Recaro Sport- tyto mají 3 hvězdičky z bezpečnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
3.1.13 14:13

KOlik dcera měří? nedovedu si představit, že 2,5 leté dítě vyrostlo ze sedačky 9-18. Většina sedaček 15-36 je od 95-100cm, takže počítám, že metrové dítě se jetě do 9-18 musí vejít. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
3.1.13 14:29

Z te 9-18 muze hlava couhat do urovne oci, starsi prcek jezdil doted v 9-18, ma urcite pres metr… Jeste by mu i vydrzela, ale kvuli autonehode uz budem prechazet do 15-36, protoze tu 9-18 by mel fakt tak na pul - trictvrte roku :nevim: coz uz podle me nema smysl :think: ale to je jen takova pripominka, ze u 9-18 uz trochu hlava couhat muze a nevadi to, couhat nesmi jen z vajicka… No a my jsme objednali Romer Kid Plus SICT, ted cekame, az ji naskladni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
3.1.13 14:34

Tak nevím :think:
V červnu čekáme druhé, tak by případně využilo pak jinou sedačku 9-18, ale mám obavu že dceři tak jako tak poleze půlka hlavy. :roll: Má 94cm.je celkově velká, vypadá starší. možná máme jen blbou sedačku s krátkou opěrkou.
Koukala jsem po cybex 9-36 tuším isis, že to byla. S pultíkem, ale malá se na pultík moc netváří.
Tak asi budeme muset natrénovat sezení v autě v sedačce 15-36, tu bude mít asi nejpohodlnější. Ještě vyzkoušíme osobně.
Já jsem hrozná bych tam malou nejraději přikurtovala bez možnosti pohybu- pro jistotu :oops:

• Citovat
  • Upravit
9066
3.1.13 14:36

Zichisku mam to podobne, dceri je tedy pres 3 roky, ale ma 13,8 kila a 103cm. Takze na vysku uz jen tak tak, predpokladam, ze behem par mesicu budeme muset kvuli vysce prejit. A asi uz pujdeme do 15-36, protoze co jsem merila, tak i v 9-36kach jsou vnitrni pasy kratke pro dite treba 110cm vysoke :nevim: Proste nikdo nemysli na 3,5 lete deti, co meri treba 110cm a vazi 14kg :lol: :lol:
A vsechny ty 15-36 uz maji jen tribodak, tim si nepomuzes. Jedine jeste pultikovou sedacku, ale tam se pultik taky pri 18kg musi sundat a jezdi se jen s tribodakem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11337
3.1.13 15:42

Pokud čekás druhé, koupila bych normálně nějakou 9-18 kg (Romer, MC). Pokud trvás na kategorii 9-36, tak již zmiňovaný Britax evolva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
3.1.13 21:17
@zichisek píše:
Tak nevím :think:
V červnu čekáme druhé, tak by případně využilo pak jinou sedačku 9-18, ale mám obavu že dceři tak jako tak poleze půlka hlavy. :roll: Má 94cm.je celkově velká, vypadá starší. možná máme jen blbou sedačku s krátkou opěrkou.
Koukala jsem po cybex 9-36 tuším isis, že to byla. S pultíkem, ale malá se na pultík moc netváří.
Tak asi budeme muset natrénovat sezení v autě v sedačce 15-36, tu bude mít asi nejpohodlnější. Ještě vyzkoušíme osobně.
Já jsem hrozná bych tam malou nejraději přikurtovala bez možnosti pohybu- pro jistotu :oops:

Starsi mel na trilete prohlidce 101 cm ted se jeste vytahl a do 9-18 se v pohode vlezl, meli jsme mc priori xp :think: me by zajimalo, co to je za sedacku, ze z toho ditku velkymu 94 cm leze pulka hlavy 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
3.1.13 21:28

KLuk má 98, máme Roemer Safefix i Duo plus a obě má kluk taky v pohod, zapadlá celá hlava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí