Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Prosim o zkušenosti, naše mala 8 měsicu 9,5kg, zatim si sama nesedne..
Potřebujeme už ale jinou autosedačku je dost široka v ramenach a v tom vajičku je jako sardinka a už tam ani nechce byt.. asi ji to tlaci ![]()
takže hledam nějake řešeni.. objevila jsme autosedačku 9-18kg
http://www.mall.cz/…plus-tt-2012
je polohovatelna.. takže už v ni může být?
nevim ale jestli to neni zbytečně drahe?? a mate zkušenosti s touto autosedačku?
na autosedačce určitě šetřit nechceme, ale zase nechceme koupit nějaký krám.
Děkuji moc
Pokud sama nesedí, tak ne, nemůže. Do posměrné sedačky musí dítě samostatně sedět a polohování je v tomto případě k ničemu. Dítě musí samo sedět proto, aby v případě nárazu udrželo záda a hlavu.
Pro mě docela drahá. Ale záleží na tom, jak moc šetříte peníze
Jinak značka velmi uznávaná. Ale raději bych se podívala do nějakého pevného obchodu, tam bych si ji potěžkala, zkusila manipulaci a tak…a pak se podívala na internet, odkud ji objednat…
Já to tak udělala. třeba na internetu se mi líbila a v obchodě jsem zjistila, že zapínání mi nevyhovuje, že je moc těžká, že se blbě dává opěrka hlavy nahoru.
Lepší by bylo si ji někde osahat
A to mluvím i o drahých značkách…
Pokud sama nesedí, tak do posměrné nemůže. Ale jakmile bude moct, tak polohovací a osvědčené mám Romer King Plus a další ekvivalentní typy (liší se např. isofixem atd, jinak je to prakticky to samé) a teď máme ještě Cybex Pallas, ta je s pultíkem místo pásů a taky se dá na spaní sesunout.
Můj syn musel do této sedačky už v 5 měsících…byl moc velký a také neseděl ![]()
Nedá se to tak určit, proto se sedačky dělají na kila, ne na věk. Musela jsem ji mít vždy úplně položenou, aby v ní ležel a nevisela mu hlavička. Od toho je polohovací.
@ivodička Ale do posměrné sedačky musí dítě splnit kritéria to je min. 9 měsíců, 9kg a hlavně ten samostatný sed a není to jen tak pro srandu králíkům. Pro dítě, které nesedí, je sedačka 0-18kg, která se dává do protisměru.
Ja mám tuhle..
v testech dopadla dobře ( a taky nemáme v aute isofix )..taky je polohovatelná
http://autosedacky.heureka.cz/…x-pace-2012/
Ahojky, řešili jsme podobný případ, malý měl taky v osmi měsících deset kilo. Koupili jsme sedačku, ale bylo nám doporučeno, že ji máme začít používat až si malý sám sedne - až udrží sám hlavu. Je taky polohovatelná. Tak jsme vydrželi čekat měsíc, o Vánocích už seděl sám, tak jsme s ní začali jezdit. Akorát se mu moc nelíbí, když ho do ní dáváme, ještě si asi nezvykl. Máme tuhle http://www.mall.cz/…si-tobi-2012, taky jsme na autosedačce nechtěli šetřit (nabízeli nám i levnější, ale když jsme do nich malýho posadili, tak měl kolem sebe strašně moc místa, kdyby se něco stalo, asi by lítal po autě sem tam) přece jen, je to pro dítě, ale pořídili jsme ji o tisíc korun levněji než je na mall.cz a ještě jsme dostali letní potah zdarma (dle údajů na výrobku stojí 800, na léto se bude hodit). Takže cena dobrá, sedačka se dá polohovat a malej v ní sedí jak hříbek
. V autě krásně drží, zkoušeli jsme i tu römer, nevím teda, jestli to byl přesně ten tip, co máš ty, ale přišla nám, že není tak pevná v autě. Nejlepší je zkusit dítě posadit přímo do sedačky, aby v ní bylo pohodlí.
Jinak zakladatelko, ano, Römerky jsou kvalitní sedačky, v podstatě jedny z toho nejlepšího, co je na trhu k dostání - prošly ADAC testama, mají crash tesy, kde dopadly výborně. My máme od stejné značky King plus.
@ivodička ne ne a ne. Je polohovací, protože děti v ní hodně spí, ale prostě takhle malé děti v ní být nemůžou - děti malé věkem. A nesedící. V případě čelního nárazu neudrží hlavu a dojde k velkému pohmoždění krční páteře.
Váha není jediná podmínka pro přechod do posměrné sedačky.
@Helll Sedačka je dobrá, ale pro sedící děti. Máte v autě isofix? Když ne, je zbytečné kupovat sedačku s isofixem (leda byste v blízké době plánovali vyměnit auto).
@Pipet @gabi.design
No tak to je tedy dobrý…a to mi ta prodavačka v obchodě tvrdila, že pokud má dítě kila, že to stačí.(obchod pompo-maxi) Já se o to tedy moc nezajímala, prostě jsem ji věřila. Tak jsem zase o něco chytřejší
Ještě že synovi jsou už 4 roky a nic se nestalo…
Ale u názoru sedačku někde v pevným obchodě vyzkoušet zůstávám…
@ivodička Nojo, ony tomu v krámech kolikrát fakt nerozumí.
Je to teda šílený, ale už jsem se s tím taky mockrát setkala, jak prodavači vůbec nic nevědí, nejsou vyškolení, odborně neporadí a kecají kraviny.
@ivodička Jo, v obchodech jsou kolikrát klenoty mezi prodavači… jim jde o to, aby prodali, takže jejich radám nikdy moc nevěřím… (jakýkoli obchod).
Hlavně že se nic nestalo ![]()
Taky jsme kupovali v kamenném, je to lepší vyzkoušet - a tady zrovna měli výhodný výprodej, poslední kus, tak za lepší cenu než na netu ![]()
My jsme sedačku nakonec koupili v baby parku v Brně a musím říct, že prodavačky byly proškolený dobře. Oproti dalším prodejnám, byli jsme ještě v dalších třech, to bylo šílený. Ve dvou si nás prodavačky ani nevšímaly a to tam nebyli žádní další zákazníci - tak jsme se sebrali a šli jinam ![]()
Prosím o radu ty sedačky s tím pultíkem jsou pro malé děti (do kolika kil), aby se nemusely připoutávat pásy? Děkuji