Tip autosedačka polohovatelná

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8651
9.1.13 22:44
@onni píše:
@Melysa paneboze, to snad neni mozne, to je furt dokola to same… :roll: ne, nevadi mi to, protoze, jak jsem tady psala snad milionkrat, to ze neco nema ADAC testy jeste neznamena ze to neni bezpecne a s touhle znackou mam uz nejake zkusenosti, vim jakou konstukci ma mit autosedacka aby odolala bocnimu narazu, protoze delam v oboru, atd atd atd… jo, asi budu straslive nezodpovedna matka, co strci decko do nafukovaci autosedacky a necha ho zabit.. zenske, vzpamatujte se a naucte se pouzivat mozek, ja vim ze materska dela s rozumem divy, ale tohle uz je fakt moc.. jo, a tohle urazlive uz bylo, howk(a co se prace tyce, existuje neco takoveho jak dovolena, vime?)

Hele, ty máš problémy s logikou.

Tvrzení první: Sedačky s dobrým hodnocením od ADAC jsou kvalitní.
Tvrzení druhé: I některé sedačky bez ADAC testů mohou být kvalitní, leč to nemáme jak zjistit, protože nemáme hodnotící kritérium (např. test bočního nárazu).

Na tom se shodneme, že?

Co z toho plyne? Pokud chci mít maximální možnou jistotu, že kupuji kvalitní sedačku, koupím tu s ADAC testy. Protože u sedaček bez ADAC testů prostě nevím, jestli spadají mezi ty kvalitní nebo ne. Nějakou šanci asi mám, ale není to ničím podložené. A testy u výrobce v Číně? No to se musím zasmát, pardon.

Jinak já kupuju výhradně sedačky s maximálním hodnocením z ADACu, další kritéria uplatňuji až u této skupiny sedaček. Máme 1× Romer King plus (kupovaný 2009), 1× Romer Kidfix (2011) a 1× Cybex Pallas Fix (2012). Myslím, že i kdybych měla na sedačky x měsíců šetřit, tak to není problém, není to přece nečekaný výdaj, lze to plánovat poměrně dlouho dopředu. V oblasti bezpečnosti dětí nedělám kompromisy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
9.1.13 22:45

@Amber_1977 Vámi zvolený diskurz na mou osobu mě docela dost mrzí. Nevhodně jsem se do něj nenavážela, vyjádřila jsem nezávisle svůj názor. Už výše jsem psala (aniž bych dříve tušila, že se jedná o podnikatele), že si myslím, že je to podnikatel, tak se toto opravdu potvrdilo. Steeve je odborníkem ve svém oboru, určitě lidem hodně poradí, protože spousta lidí si neví rady ani s návodem, to je určitě chvályhodné. Ale že by toto všechno dělal čistě z vlastní dobré vůle… No nezlobte se na mě, ale je to celkem chytře promyšlené. Eshop samozřejmě taky má. Když se ho někdo zeptá např. na cca 20 otázek, tak si pak vše můžete dát dohromady sami :idea: Hodně maminek (a o to víc když jsme pod vlivem hormonů, však to známe po porodu) to svědomí má, takže z pocitu jakoby trapnosti si ji u něj už koupí. Takže po x radách je to reklama úplně zadarmo. Jen chci říct, že takovéto nenápadné obchodování by se tady dít nemělo :( Náhodně jsem narazila na tenhle příspěvek:
steeve
Závislačka Příspěvků: 3115 20.12.10 08:47
Pokud byste přeci jen šli do té Evolvy 123, tak ji máme skoro o 1000,– levnější než máte v odkazu: http://autosedacky.mimishop.cz/index.php

Ale prosím vás nesuďte mě, jen píšu jak to vidím jako nezávislá pozorovatelka :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
9.1.13 23:10

@mamina254 nezlob se na me, ale ja to vidim trochu jinak, steeve tu radi vsem ZDARMA, erudovane a obsahle o cele problematice, kdo ti dneska zadarmo toto poskytne? a to, ze si maminky pak obcas tu sedacku i objednaji, je odmena, kterou si podle me za to zaslouzi.dyt dela uzasnej zakaznickej servis a to se bohuzel v cesku moc nevidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
9.1.13 23:12

@ivuska.h ja myslim, ze pani meoznacila za idiota a zmizla :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
9.1.13 23:21
@Melysa píše:
@ivuska.h ja myslim, ze pani meoznacila za idiota a zmizla :P

A já myslím že už jí skončila dovča a musela jít obchodovat s čínou :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
9.1.13 23:36

Taková záživná diskuze a já o ni přišla… :-D :mrgreen:

Taky patřím k těm, co radši investujou do kvalitní autosedačky, u které je větší pravděpodobnost, že dítko při autonehodě ochrání, než do nějaké, u které nevím, jestli se nárazem nerozlomí na dvě části…

Když jsem srovnávala autosedačku, která patřila ke kočárku Roan Marita s vajíčkem od Romeru, tak na první pohled byl znatelnej rozdíl… :nevim: Obě měly homologaci, ale od pohledu bezpečněji na mě působil Romer… :oops: A ten samej pocit mám, když si prohlížím někdy v obchodě levnější autosedačky a srovnávám to s Romerem a MC, který jsme měli v autě… :nevim: Prostě už od pohledu na mě působí bezpečněji Romer a MC… :nevim:

A to, že všem jde o bezpečí dětí, s tím fakt nesouhlasím… V návodech u sedaček se píše, že po autonehodě se mají autosedačky vyměnit i tak se v našem okolí našla spousta lidí, co nám říkala, že když do nás vrazilo auto jen „zezadu“ máme děti v sedačkách vozit dál, že jim určitě nic není… :zed: A koukali na nás divně, že sedačky poletí „do koše“ a my kupujem zase nový… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
9.1.13 23:46

@quinny s cinou jo, protoze se svymi vyjednavacimi schopnostmi toho tady asi moc nenaobchoduje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
9.1.13 23:47

@kate02 to prave taky mocnechapu, ze se kupuji sedacky z bazaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
10.1.13 00:00
@Melysa píše:
@kate02 to prave taky mocnechapu, ze se kupuji sedacky z bazaru.

ja taky ne… :nevim: ja bych na tech nasich sedackach nepoznala, ze jsou po nehode :nevim: :think: proste bych do starsi sedacky nesla :nevim: my budem. Uset k tchanum zajet a ty stary sedacky rozebrat a vyhodit, nez si je nekdo vezme :zed:

Mimochodem jsme s manzelem tak premysleli, ze je zajimavy, ze nas po te bouracce bolelo za krkem jeste 4 dny, ale deti byly úplně v pohodě, nic je nebolelo… To pripisuju prave tem sedackam :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
10.1.13 00:05
@mamina254 píše:
@Amber_1977 Vámi zvolený diskurz na mou osobu mě docela dost mrzí. Nevhodně jsem se do něj nenavážela, vyjádřila jsem nezávisle svůj názor. Už výše jsem psala (aniž bych dříve tušila, že se jedná o podnikatele), že si myslím, že je to podnikatel, tak se toto opravdu potvrdilo. Steeve je odborníkem ve svém oboru, určitě lidem hodně poradí, protože spousta lidí si neví rady ani s návodem, to je určitě chvályhodné. Ale že by toto všechno dělal čistě z vlastní dobré vůle… No nezlobte se na mě, ale je to celkem chytře promyšlené. Eshop samozřejmě taky má. Když se ho někdo zeptá např. na cca 20 otázek, tak si pak vše můžete dát dohromady sami :idea: Hodně maminek (a o to víc když jsme pod vlivem hormonů, však to známe po porodu) to svědomí má, takže z pocitu jakoby trapnosti si ji u něj už koupí. Takže po x radách je to reklama úplně zadarmo. Jen chci říct, že takovéto nenápadné obchodování by se tady dít nemělo :( Náhodně jsem narazila na tenhle příspěvek:
steeve
Závislačka Příspěvků: 3115 20.12.10 08:47
Pokud byste přeci jen šli do té Evolvy 123, tak ji máme skoro o 1000,– levnější než máte v odkazu: http://autosedacky.mimishop.cz/index.phpAle prosím vás nesuďte mě, jen píšu jak to vidím jako nezávislá pozorovatelka :|

A s timhke nesouhlasim, ja jsem se steevenm koupi sedacky resila, ale pro nas bylo jedno z hlavnich kriterii to, aby se sedacka nevezla postou, objednavali jsme v obchode, do kteryho jsme si mohli pro sedacky dojet (a nebylo to pres pul republiky). Vzdyt i on sam doporucuje sedacku napred vyzkouset… :nevim: a pokud si od nej tu sedacku nekdo koupi, tak zase proc ne? Vzdyt tady travi spoustu casu odpovidanim na dotazy… Problematice rozumí… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5277
10.1.13 00:09
@Melysa píše:
@mamina254 ale ja se nehadam, jen rikam svuj nazor. kdyz si projdes diskuse, tak steeve tady zadarmo a vlastne anonymne radi vsem, co potrebuji cokoliv kolem autosedacek vedet, to me prijde jako kus zasluzne prace.

Nediskutovala jsem, jen jsem diskusi sledovala…musím jen napsat pár řádek, to bych si neodpustila :mrgreen:

Když jsem já kupovala autosedačku, tak jsem se obrátila na Steeveho a ochotně mi poradil, ví o tom opravdu hodně…jsem ráda, že se tady vyskytuje takový odborník :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
10.1.13 00:20
@onni píše:
@Melysa paneboze, to snad neni mozne, to je furt dokola to same… :roll: ne, nevadi mi to, protoze, jak jsem tady psala snad milionkrat, to ze neco nema ADAC testy jeste neznamena ze to neni bezpecne a s touhle znackou mam uz nejake zkusenosti, vim jakou konstukci ma mit autosedacka aby odolala bocnimu narazu, protoze delam v oboru, atd atd atd… jo, asi budu straslive nezodpovedna matka, co strci decko do nafukovaci autosedacky a necha ho zabit.. zenske, vzpamatujte se a naucte se pouzivat mozek, ja vim ze materska dela s rozumem divy, ale tohle uz je fakt moc.. jo, a tohle urazlive uz bylo, howk(a co se prace tyce, existuje neco takoveho jak dovolena, vime?)

Hele a kdomi coda, kdyz dam ditko do „super bezpecne“ sedacky, ktera se treba pri narazu rozpuli? Mne proste usetrena tisicovka, dve, tri… Nestoji za to, abych si pak zbytek zivota vycitala, ze „kdyby…“ mohlo byt vsechno jinak… Jasne 100% jistotu nemam nikdy, ale pokud by se neco melo jeste nekdy stat, chci vedet, ze jsem pro svoje deti udelala v tomhle smeru maximum a tim je pro me (mimo jiny) autosedacka u ktere vim a mam podlozeny, ze (a jak) pripadnou bouracku ustoji… :nevim:

Mozna to pochopis, az budes mit vlastni deti, mozna pak zacnes ten mozek pouzivat a budes chtit fakta a ne „kdyby“ a „mozna“, se kteryma operujou vyrobci levnych sedacek… Protoze ti hrajou prave na to, ze nekteri lidi se snazi usetrit za kazdou cenu. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
10.1.13 00:21

@mamina254 Jasně, takže všem profíkům na eMiminu zakážeme vyjadřovat se k otázkám ve svém oboru, aby nemohli být nařčeni ze skryté reklamy.. A budeme si tady radit my, co tomu prd rozumíme - a sedačky budeme kupovat ty levné, bez testů, protože homologaci mají všechny a takto aspoň ušetříme :zed:

• Citovat
  • Upravit
532
10.1.13 05:53

No ale ja se tady handrkuju s pani a prktomme prisel onehda pritel z patecniho piva a rika me, ze se daji koupit super sedačky i za 2tisice, ze kluci rikali, ze prej usetrime :mrgreen: takze u nas drama krik histerie, ale prej si mam koupit sedacku treba za deset, ze uz to neresi :mrgreen: proste pro me tohle jsouveci, ze kdybychtri mesicemelabyto chlebu, coz by me ale mimochodem prospelo :lol: tak na to nasetrim a koupim to nejlepsi.coz je pro me testovana sedacka. alekazdejto tak asi nema. Ale meby musela hanba fackovat, kdybych mela kocar za x tisic, vykracovala si v drahe bunde botach (darky od pritele :mrgreen: ) a pakstrcila malou do nejake skorepiny. To se nechci chlubit, to uvadim jako paradox.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
10.1.13 07:26

Nebojte se damy, dovca mi neskoncila, jen jsem sebekriticka uznala, ze jsem udelala chybu sem psat a byla jsem velmi hloupa, kdyz sem se snazila tady komu neco vysvetlit 8)
ale jeste dve veci:

1. alergie vuci Cine me fakt fascinuje, vetsina i tech drahych sedacek se tam vyrabi - a testy? Spis slo o to, ze jsme v kontaktu s vyrobci, ale testy na ty sedacky se planuji i tady, tot vse.
  1. ucelem me komunikace tady vazne neni zadne obchodovani, nepotrebuju shanet zakazniky na emiminu, za a to neni moje napln prace, a za b nemam potrebu delat takovym pochybnym zpusobem reklamu :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí