Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@mamina254 to že je něco stejně konstrukčně řešený, ale přece ještě neznamená, že to i stejně odolá nárazu ![]()
tak není jenom ADAC, i další automotokluby testují, třeba rakouský..
hold že se netestuje v Čechách
ale možná spíš dobře ![]()
já crashtestům věřím, nekoupila bych sedačku která v nich nebyla, a nedopadla dobře, ale to je samo jen můj názor ![]()
@mamina254 ADAC testuje v německu a nakupuje ty sedačky v německu v obchodech, takže takové značky jako je 4baby nikdy v testech nenajdete, protože se v německu neprodávají, tak je nemůžou ani nakoupit a otestovat.
Ono nejde o to, že ty levné sedačky nebyly testovány ADACem, ony nebyly testovány vůbec, a pokud není otestována, tak se neví, jak by nakonec při havárii chránila dítě, a každý rozumný člověk to nechce zkoušet na vlastní dítěti, a raději si koupí vyzkoušenou bezpečnou sedačku.
Jinak pokud chcete mít vlastní test sedačky, která nebyly v testeu ADACu tak si můžete třeba u Dekry objednat otestování sedačky, ale vzhledem k tomu, že testy stojí okolo 50.000,– Eur, tak to asi nikdo normální neudělá araději si koupí již otetsovanou. Proto taky kvalitní sedačky něco stojí, ty nejlepší značky mají i svá testovací střediska, a než dají sedačku na trh mají ji mnohokrát vyzkoušenou, aby byla bezpečná, proto pak mají u testů ADAC tak dobré výsledky.
@steeve Však jsem psala, že můžou být vysoce kvalitní sedačky, ale jen kvůli tomu, že se autosedačka neprodává na německém trhu, tak má holt smůlu. Jen jsem chtěla poukázat na tenhle problém. Každý ať si udělá vlastní názor..
@mamina254 no právě, a zeptejme se proč se některé značky sedaček neprodávají na německém trhu? vždyť je tam 80milionů potencionálních zákazníků? proč se tam polské a čínské sedačky neprodávají?? - protože by z drtivé většiny těmi testy neprošly a ihned by je zakázali prodávat, tak nám je cpou sem do střední a východní evropy - toť můj názor, nemusí se mnou nikdo souhlasit, ale mám dost svých informací i z testů
@mamina254 souhlas se steevem, kdyby byli tak vysoce kvalitní a já o tom doost pochybuju, co tak vidím u známých tak ta „kvalita“ je znát už jen na potahu po pár měsících používání, tak by přece výrobce měl joo velký zájem na tom, aby vyvážel kam se dá ![]()
@steeve @quinny
ale ale, tady je nejak hodne odborniku na nemecky trh, co?:) to prochazite vsechny nemecke obchody, ze vite presne co se tam prodava a co ne? Projizdela jsem si schvalne ty ADAC testy, v podstate se tam objevuji jen tri znacky, Romer, Cybex, obcas Chicco, Peg Perrego. Netvrdte mi, ze se v Nemecku prodavaji pouze tri znacky autosedacek ![]()
Samozrejme to, co tu tvrdite je blbost, v Nemecku se prodava hodne velke mnozstvi ruznych znacek, dokonce i tech cinskych a polskych, treba takova Nania se vyrabi ve Francii
jde spis o to, ze autosedacky jako takove se cekove moc dlouho nevyrabeji a stale vznikaji nove znacky, protoze je o tento produkt zajem. A je samozrejmosti, ze se budou v Nemecku prodavat nejvic a nejdele domaci znacky. To nic nemeni na faktu, ze existuje spousta znacek stejne kvality, ktere prochazeji ruznymi testy. Jo, uznavam, ze na trhu jsou netestovane autosedacky, nebo autosedacky ktere prochazi homologaci buhviproc, ale stejne tak existuje plno autosedacek, kde SE PROSTE NEPLATI ZA ZNACKU. Vite vubec, proc nejaky produkt stoji tolik co stoji? V cene se z valne vetsiny odrazi naklady na marketing.
Ale to je jako mluvit do dubu, lide v dnesni dobe jsou uplne poblazneni z toho, jak je na zapade vsechno lepsi, pritom nikdo z vas nebyl u vyroby ani u tech testu, takze v podstate bych vas mohla nazvat jen slepymi.
Nejde o to, zda chce nekdo testovat autosedacky na svem diteti, jde o princip. Trochu mi to pripomina scenu z filmu Pelisky o dvou naprosto stejnych krabickach sirek ![]()
Se nedivim, ze si maminky na materske stezuji na malo penez, kdyz nakupuji predrazene znackove veci… ![]()
@onni asi špastně koukáte na testy ADAC, netestují tam jen ty 3 značky jak tvrdíte, podívejte se do testů- všechny testy zde:http://www.autosedacky.estranky.cz/…a-videa.html , ale bylo v adacu otestováno přes 400 sedaček od 62 různých značek, včetně té jmenované Nanie,
ale proč se nejčastěji objevují 3 značky, jako Römer, Cybex, Maxi-cosi- protože to jsou výrobci, kteří vyrábějí nejvíce modelů a variant, proto jsou nejčastěji v testech, např. Römer za posledních 11 let co se testuje( testuje se od roku 2001) vyrobil 43 různých modelů, kdežto třeba Nania jich vyrobila jen 13, proto je tam méně zastoupena, takže je potřeba pořádně něco nastudovat, něž napsat nějaký nepodložený argument
@steeve velice obdivuji radoby znalce, kteri maji problemy s pochopenim psaneho textu
samozrejme jsem si ty ADAC testy dobre projela, ale vy to nejspis potrebujete vice polopate, takze, dejme si trochu logiky:
Neco se neprodava v Nemecku = nema to sanci dostat se do ADAC testu = je to spatne
tedy
Neco se neprodava v Nemecku = je to spatne
nepripada vam to trosku padle na hlavu?
jiste, protoze jeste pred tim, nez se vyslovi prvni veta, musi neco predchazet, tedy PROC se neco neprodava v Nemecku?
1. Protoze dana znacka nema dostatecny marketing
2. Protoze dana znacka neni na trhu dot dlouho
3. Protoze dana znacka expanduje v jinych statech
4. Protoze dana znacka nesplnuje pozadavky konkretniho trhu, hlavne z duvodu designu
5. Protoze je dana znacka spatna (za predpokladu, ze oznaceni „spatna“ ziskala na zakadne nevyhovujicich ADAC testu)
Jinak receno, bod 1.-4. vysvetluje, proc nejaka znacka nebyla v ADAC testech, ale automaticky to neznamena, ze je znacka spatna. Bod 5. zase rika, ze pouze autosedacky ktere splnuji ADAC testy, jsou dobre, avsak musi platit, ze do tech testu byly zarazene, dokud nebyly, nelze s jistotou rict, ze dana znacka je ci neni nevyhovujici.
Na tohle se snazila poukazat @mamina254, ovsem proc se vlastne snazit neco vysvetlit nekomu, kdo se ridi heslem „jak neni neco z ú-es-áá…“ ![]()
@onni ne, špatně to chápete Vy, ono není špatně to, že se to neprodává v německu( určitě i v německu se objeví pšatná sedačka), ale bohužel, když znezávislé testy dělá pouze neměcká ADAC, a ta do testů zařadí pouze sedačky které dokáže sehnat( přece po nich nechcete, aby ještě jezdili po celé evropě a sháněli všechny možné sedčky), tak u těch ostatních nemáme výsledek, který něco vypoví o bezpečnosti té dané sedačky.
Tudíž pokud chci bezpečnou sedačku, pořídím si takovou, která má dobrý výsledek bezpečnostních testů ADAC- a to že se prodává i v německu je vedlejší.
Až se najde někdo tak bohatý tady u nás, jako je ADAC a postaví zde takovou zkušebnu jako má ADAC a začne testovat sedačky i ty co se prodávají u nás, tak budeme mít i výsledky ostatních sedaček, ale zatím je nemáme,
@steeve ale ja to uplne chapu, kupujte si co chcete, vzdyt vam nikdo nebrani, a taky nikdo ADAC testy nezpochybnuje, jen mi tady netvrdte ze autosedacky jinych znacek, ktere nemaji zrovna ADAC testy, jsou spatne, kdyz je to naprosto nelogicke ![]()
jeste jednou (a snad naposled) - nejde o to, ze TADY nejsou zadne testovani firmy (a nejde ani tak o prachy), ale ze je hodne NOVYCH firem, ktere vyrabeji autosedacky a jeste se do Nemecka nedostaly.
Mimochodem, netvrdil tady nekdo, ze nezvisle testy preci delaji i jini nez jen ADAC? ![]()
@onni nezávislé testy dělá pouze německá ADAC a jejich evropské pobočky, jako je rakouská OAMTC, dále TCS, ANWB, Race a pod… bohužel v čechách není nikdo, kdo by tyto testy dělal, není zde ani testovací centrum, které může plnit ty kritéria jako ADAC
u těch sedaček, které tím testem neprošly nikdo neví jak jsou dobré, protože je nikdo nevyzkoušel, takže netvrdím, že jsou špatné, ale ani netvrdím, že jsou dobré, prostě to nikdo neví, a dokud se nedostanou do testu, tak to nezjistíme. A pokud si chci pořídit pro dítě sedačku, která ho má chránit, a mám za ni dát několik tisíc, tak si nepořídím netestvanou, ale jedině takovou, která prošla dobře testem, a o tom to je, nejde zde o německo, ale o test sedačky.
A k té předposlední větě, o ty prachy jde vždy na prvním místě, ono totiž testy v ADACu jedné sedačky vyjdou na 50.000,– Eur,( to testovací středisko ADACu stálo 200 mil. Eur) proto v naší malé zemičce není nikdo, žádná organizace, která má tolik peněz, aby si tu základnu postavila a testy začala dělat.
@steeve nejde zde o Nemecko? Tak proc tvrdite ze do nasich zemi se posilaji akorat ty sunty, ktere by v Nemecku nikdo nechtel?:) vy jste mi tedy znalec..:)
Jiste, kdyz chcete davat spoustu penez do neceho, co ma svou levnejsi alternativu, tak prosim, a ja se budu priste, az zase potkam maminu co kvici ze nema prachy na materske a v aute sedi dve Romerky, jen tise smat ![]()
@onni nikdy jsem netvrdil že se sem posílají šunty, prodávají se zde jak kvalitní sedačky, tak i ty nekvalitní a také i ty co nebyly testované, a každý ať si vybere jakou chce, já to tvrdím za sebe, a sám bych si koupil pouze takovou, která dobře testem, a nemusíte se mnou souhlasit, ale vzhledem k tomu, že máme jednu z nějevětší úmrtností dětí při nehodách v evropě, tak raději koupím bezpečnou sedačku než netestovanou a ušetřím to třeba na kočárku,
sám jsem otec 4 dětí a manželku na mateřské, vím jaské to je s penězi, ale moje dětí jezdí v Römerech a Concodru, protože mi na jejich bezpečnosti záleží.
víte já jsem na těch testech sedaček v německu byl, nejspíše oproti Vám, takže vím, co dokáže dobrá a pšpatná sedačka, ale o tom s člověkem, který to neviděl na vlastní oči asi nemá smysl mluvit
@steeve no, vy jste mi tedy chytrolin
tohle muze tvrdit kazdej, ze tam byl, zajimave ze jste to zminil az po x komentarich (i dlouho po tom, co jsem zminila ze u toho nikdo nebyl)..
na to, aby mel clovek predstavu co se deje v aute se spatnou autosedackou staci vide, ba dokonce vlastni fantazie, pokud ji clovek ma, tak se zkuste priste tak nepovysovat
vsimla jsem si, ze na tomhle foru pusobite za jakehosi pseudoodbornika na autosedacky, to vam jiste musi delat dobre, ale na me takove veci moc nepusobi ![]()
prosim o zdroj vaseho tvrzeni, ze mame jednu z nejvetsich umrtnosti (vzhledem k poctu obyvatel, poctu aut, silnic atd)
ale co uz, byla to zajimava diskuze ![]()