Tip autosedačka polohovatelná

Napsat příspěvek
Velikost písma:
42
9.1.13 10:19

@Melysa tak vzhledem k tomu, ze jsme se puvodne bavili hlavne o tom, ze investovat do drazsich sedacek ma smysl, pokud uz mi vydrzi dele, takze zatim mam vybrane vajicko Colby od 4Baby, kdyby to dite z toho moc brzo vyrostlo, tak to jeste vybranou nemam, pak mam vybranou Caretero Diablo, ta je sice do 36 kg, ale je dost uzka, takze urcite tak dlouho nevydrzi, a pak se mi libi novinka od Caretero Shifter 15-36 kg, ma hodne pevnou konstrukci a tzv. „roste s ditetem“, velmi prijemny potah navic. Pokud bych na tom byla v buducnu penezne lip, tak bych sedacku 15-36 mozna vybrala i nejakou drazsi, ale tuhle mam momentalne i „ohmatanou“. Takze asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
9.1.13 10:21

@Melysa no, ja ho neprozasuju, ale vidim ze to tady tak vetsina lidi vnima, protoze se chovate dost vztahovacne, coz uz ale neni muj problem, ale myslim ze je jasne, ze par lidi pochopilo, ze je to pouze vyjadreni nazoru ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
9.1.13 10:32
@teta 278 píše:
V EU jsou pro prodej autosedaček platné určité normy ECE, testují se i na crash, škodlivost látek, plasty atd. To musí splňovat každá autosedačka, která jde na trh.
A pak je autoklub ADAC v Německu, který testuje nejen autosedačky. Na crash testy maj přísnější normy, než ty všeobecné normy EU. Testují ve vyšší rychlosti a navíc testují i boční náraz - tušim v 65km - který je hodně důležitý, ale v těch EU testech není.
Takže, testy ADAC jsou jakýmsi bonusem. Ale buď si ADAC značky náhodně vybírají, nebo si je zaplatí výrobci, kteří buď chtějí zlepšit kvalitu, nebo na ty testy mají. Ty testy něco stojí a každá značka na ně prostě nemá, což neznamená, že by nutně museli mít horší kvalitu. I drahé značky v testech propadají. Takže orientovat se jen cenou taky nelze.
Na druhou stranu, na testy se samozřejmě dávaj výrobky nejlepší z nejlepších, vylepšené a nové verze. Pokud obstojí platí testy i na více let. Ale - vše je výroba a pásová výroba automobilového průmyslu a normy se nahánějí všude. To, že značka projde testem, ještě neznamená, že se testují všechny autosedačky co se vyrobí! A pokud se pak plní dodávky, tak jako všude, tak kvantita ubírá na úkor kvality. Samo, že je to špatně, ale…
Takže i přes to, že si vyberete značku, která má ADAC testy na výbornou, ještě neznamená, že právě ten váš kus nemůže být zmetek. Ale do toho laik nikdy nevidí a možná ani odborník…
ADAC testy berte jako bonus s rezervou ;).

@teta 278 Nejrozumnější příspěvek, který jsem tady četla :potlesk: :potlesk: :potlesk: Každý přečíst povinně - určitě vám dojde hodně věcí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
9.1.13 10:40

@onni nezlob se, ale pouzivat vyrazy typu, ze to je tady jak mluvit do dubu, oznacovat odbornika na sedacky jako chytrolina apod. to me moc jako vyjadrovani nazoru v diskusi nepripada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1532
9.1.13 10:42

Každý ať si vybere podle svého nejlepšího uvážení. Nemá smysl se tu dohadovat. Pokud jsem vybírala já, tak podle:
1.věku, výšky a váhy dítěte - to je jasné.
2.podle auta, které máme - ne všechny autosedačky jdou do všech aut
3.homologace, testů, jaké má pásání, funkčnost i vzhled,potah.atd.
4.cena - musíme násobit, máme dvojčata.
Kupovali jsme v kamenném obchodě, vyzkoušeli děti a vyzkoušeli v autě!
Vybrali jsme STM Starlight 9 - 36kg, jasně že nevydrží po celou dobu, až bude potřeba - vyměníme.
Ale určitě jsem nevybírala jen podle toho, zda má ADAC testy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
9.1.13 10:43

@Melysa no kdyz je to tady jak mluvit do dubu, protoze se s vama neda rozumne bavit, tak jak to mam napsat? A na chytrolina si hraje, tak co :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
9.1.13 10:53
@onni píše:
@quinny jakymi konkretne sstemy je dospely v tom aute chranen? Pokud neberem v potaz super bezpecne SUV s airbagy? Protoze pokud vim, zabit se v aute je celkem jednoduche..tak porad budou existovat levnejsi variace autosedacek, kde se nebude platit za znacku, akorat budou testovane uz zakladni konstrukce, takze o co ti jde?

konstrukce vozu, sedadlo+hlavová opěrka, bezpečnostní pás, systém airbegů stačí?

zabití v autě no comment

myslím že po zaplacení testů bude ta cena myslím úplně jinde :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
9.1.13 10:55

A kdybysme souhlasili s tvym nazorem, tak by to nebylo mluveni do dubu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
9.1.13 10:56

@quinny ulne stejnymi systemy je chraneno i vetsi dite v podsedaku, pokud to chces brat takhle, takze znovu - o co jde?

cena nebude uplne jinde, protoze stale vetsinu prodejni ceny autosedacky tvori naklady na marketing

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
9.1.13 10:56

A kdybysme souhlasili s tvym nazorem, tak by to nebylo mluveni do dubu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
9.1.13 10:58

@Melysa mluveni do dubu bylo to, ze jsem snad stokrat musela opakovat tu samou vec, nekolikrat jsem to tu psala, umis pochopit psany text?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
9.1.13 11:00

@onni vidis jak se porad vyjadrujes? urazlive? neumis se vydrit normalne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
9.1.13 11:02

@onni a caretero je testovana na bocni naraz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
9.1.13 11:03

@Melysa ja se vyjadruji urazlive? Jen se divim, jak obrovske problem dela lidem pochopit spany text. A me tady lidi jako prvni zacali nazyvat blaznem, narusenou osobou, ze jsem mimo, ba dokonce ze mi je jedno, jestki lidem doporucim uplny sunt.. tak nejdriv si udelejte poradek pred vlastnim prahem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
9.1.13 11:04

@Melysa neni, protoze se neprodava v Nemecku, tak se nedostala do ADACu, to uz sme tu prece nekolikrat resili, ale brzy by se mely delat na to testy i v Cine u vyrobce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí