Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Helll já jsem pro dceru kupovala tuhle. Už je to delší dobu, byl to stejný tip, jen měl jiný název a vyhrál tehdy v testech. CHtěla jsem to hlavně kvůli polohování když byla malá a už se nevešla do vajíčka. Dceři jsou 2 roky a jezdí v ní stále ![]()
@steeve píše:
@onni pokud pracujete v oboru, a tvrdíte, že netestovaná sedačka je stejně dobrá jako testovaná, tak bych nechtěl být vašim zákazníkem a pak abych měl havárii v té netestované
Třeba prodává v Pompu.
Tam prodavačky takhle perlí. ![]()
@onni asi se neshodnem
, mluvíme každá o něčem jiném. Pokud neexistuje žebříček VŠECH dostupných autosedaček, tak spotřebitel má 2 možnosti. A) vybere z toho, co dostupné je (i s rizikem, že za sedačku, která je bezpečná, možná zaplatí trochu víc než za stejně bezpečnou sedačku levnou) B) půjde do rizika, řekne si, že nebude utrácet za značku a vezme něco levnějšího, neotestovaného a bude doufat, že udělal správně. On a jeho soused to tak udělají…on se třeba trefí a při nehodě jeho dítě levná autosedačka zachrání tak, jako by ho zachránila ta nejznačkovější, dítě souseda možná tolik štěstí mít nebude, protože to sedělo v sedačce, co, kdyby byla testována (ADACem a dalšími), tak by byla propadla.
nic víc, nic míň a toto je na svědomí každého rodiče (prarodiče), který sedačku pořizuje.
@elanaa „chyba je teda v systému, že neexistuje nikdo, kdo by všechny sedačky světa, co kdy byly vyrobeny, nastrkal do testu a udělal z nich žebříček, aby si spotřebitel mohl vybrat přesně podle své peněženky a priorit. To je absurdní, ne?“
me treba prijde absurdni to, ze nekomu tohle pripada absurdni - takove testy by mely byt prece samozrejmosti a soucasti EU legislativy nebo ne? Takze ano, podle me by se mely vsechny autosedacky testovany stejnym zpusobem a az pak by mel mit moznost nejake Steeve prohlasovat, ktere autosedacky jsou nejlepsi a ktere ne
do te doby jsou ADAC testy zbytecne a pro me osobne soucasti marketingu drazsich znacek ![]()
Proc? Protoze vyrobci presne vedi, ze clovek radeji utrati hafo penez pro dost mozna falesny pocit bezpeci sveho potomka, protoze do bezpeci deti se ma investovat predevsim, a na to lide slysi ![]()
Bohuzel, jak je to s bezpecnosti konkretni autosedacky se pozna az v pripade nehody :/ protoze i kvalitni znacka muze vyrobit vadny kus a pak je mi fakt, ze mam Romerku, k nicemu :/
Ahojky, kamarádka řešila podobný problém, mimčo dokud samo nesedí mělo by bý protisměru jízdy, ale Römer dělá tuhle autosedačku, která je od narození do čtyř let, dá se použít protisměru i posměru jízdy
http://www.britax-roemer.cz/…t-class-plus
@steeve aaaaha, tak teď mi to je taky jasné. Nicméně podpis se mi nezobrazuje, tak proto ten dotaz. Jinak tohleto co děláte se mi moc nelíbí, protože to by mohl dělat úplně každý obchodník, aby si na svou stranu přiklonil více zákazníků. A navíc každý obchodník se sedačkama by mohl říct to samé co Vy, že byl u testování, výroby apodobně..
A že je máte VŠECHNY vyzkoušené? Opravdu jste sám používal ve svém autě VŠECHNY značky autosedaček, že toto dokážete tvrdit? Nějak mi to smrdí… ![]()
@onni já nevím jak to funguje, na to se zeptejte Steeva
(vtip, já vím, že mu nevěříte), ale fakt netuším, jak se testy dělají, kdo to zadává a hlavně nevím, nakolik se testuje vše, co sem na trh přijde (protože vše sem přijde, v ČR se vyrábí snad jediná nějaká ta nafukovací sedačka a ta tuším propadla, bylo to někdy v létě). Předpokládám, že jakési teoretické testy by být měly, bohužel realita je asi jiná, každou chvíli se objeví zpráva, že to, či ono zboží, je zdravotně závadné či přímo nebezpečné (nemluvím jen o sedačkách, jsou to i flašky, hračky, rostoucí židle atd.)
upřímně řečeno, sedačka ale není jen konstrukční záležitost (zda dítě ochrání při nárazu), ale jde o o zvolené materiály, aby byly neškodlivé a tam si teda nejsem jistá, že ty levné no name sedačky jsou a skoro bych se hádala, že nejsou. Na něčem se ušetřit musí, proč ne na matroši-lípnem na to hezký postisk a jakou to máme nádheru. Proto třeba jedním z kritérií, podle kterých já jsem vybírala, byla nezávadnost materiálů a tam měla ta Junofix ++, kdo ji zná ví, že jde o pultíkovou sedačku, takže a) plno dětí to olizuje (včetně mého, teď už tolik ne, ale v létě blbnul dost) b) je v ní tepleji, proto tam sedí dítě v létě minimálně oblečené, tj. 50% těla má v kontaktu přímo s látkou.
atd. atd. diskutovat bychom mohly do nekonečna. Já už musím jít, ale myslím že stejně nemám, co dodat. Priority své jsem vypsala, názor na problematiku jsem taky formulovala jasně a obšírně a myslím že konce se stejně nedoberem.
Příspěvek upraven 08.01.13 v 13:47
@mamina254 a co se Vám na tom nelíbí, že říkám, ať si místo neznačkové sedačky koupíte raději sedačku otestovanou?, že bylo testováno více jak 400 sedaček od 62 značek? myslíte že všechny prodávám? a jako jediný prodejce? ani jednomu výrobku jsem v této diskuzi neudělal reklamu, možná jsem udělal reklamu společnosti ADAC, která testuje sedačky, ale to je tak všechno,
a ano ročně u dovozců, na veletrhu a při kontraktech vyzkouším desítky možná i stovky sedačky, takže si dovolím tvrdit, že většinu těch, co se u nás dají koupit mám vyzkoušenou, asi ne všechny, ale drtivou většinu, proto si dovolím tvrdit, to co tvrdím,
a každý obchodník nemůže tvrdit že byl u testování sedaček, bylo nás z ČR a SR pouze 15, kteří měli tu možnost být u testování sedaček, díky své práci jsem se dostal mezi tu patnáctku
@onni ne nejsem odborník na německý trh, jen jsem napsala, že kdyby to bylo tak super jak píšete, jakákoliv značka a jakéhokoliv výrobku (to není jen o autosedačkách) tak každý výrobce stojí o to, aby vydělal, proto to podle mne dělá, a tudíž aby se dostal na trhy po minimálně celé Evropě.
Ne nemyslím si že by bylo na západě všechno lepší, ale minimálně ti spotřebitelé jsou znalejší věci a nenechají si tolik s prominutím sr** na hlavu jako češi ![]()
Motáte spoustu věcí dohromady..nejsou testy jako testy…homologace, crash test..to je veliký rozdíl!
@onni píše:tak to je hodně ubohé
Se nedivim, ze si maminky na materske stezuji na malo penez, kdyz nakupuji predrazene znackove veci…
@onni píše:
@steeve ale ja to uplne chapu, kupujte si co chcete, vzdyt vam nikdo nebrani, a taky nikdo ADAC testy nezpochybnuje, jen mi tady netvrdte ze autosedacky jinych znacek, ktere nemaji zrovna ADAC testy, jsou spatne, kdyz je to naprosto nelogicke
Tady nikdo nic takového netvrdí, zrovna steeve je na tohle hodně korekt a co jsem kdy četla vždycky psal, ta a ta sedačka nebyla v testech tudíž nevíme jak je nebo není dobrá nic víc, je to snad na každém ![]()
@onni píše: …a ja se budu priste, az zase potkam maminu co kvici ze nema prachy na materske a v aute sedi dve Romerky, jen tise smat
asi stejně jako bych se mohla smát já, když tu vídá sousedy s autem co stálo minimálně půl mega a autosedačky v něm jsou rozdrbané šunky z hypersupermarketů…
ale já se nesměju, mě je těch dětí spíš líto ![]()
@onni ono je to ve skutečnosti o tom, že vás naprosto žádný argument nezajímá, vy máte jen svoji pseudopravdu
a za mě jste narušený jedinec, který se uspokojuje u takovéto virtuální diskuse ![]()
@gabi.design laskave si podobne pozamky nechte pro sebe, v zadnem Pompu nepracuji, a vy nejspis nemate o autosedackach a jejich vyrobe, propagaci a prodeji vubec zadne poneti, jinak byste nenapsala takovou hovadinu
ale vzdyt si proboha kupujte co chcete, klidne mejte i dite radeji celou dobu zavrene doma aby se vam nahodou na silnici neco nestalo, protoze jedine tak tomu zabranite. Ja se celou dobu bavim o principu, o tom, ze je legislativa spatne nastavena, ze by se takto poradne mely testovat vsechny autosedacky, i ty levne i ty drahe. Taky o tom, ze nikdo z nas (teda az na Steeva, ale toho beru s rezervou) primo u vyroby a u tech testu nebyl, nevime jak moc verohodne to je, nenapadlo vas treba, ze ty ADAC testy jsou zaplacena reklama? V dnesni dobe bych se nedivila uz nicemu, kor kdyz se tykaji HLAVNE drahych znacek. Vsak take kdo by mel neco z toho, kdyby se zjistlo ze o polovinu levnejsi sedacky jsou stejne dobre? Nemluve o tom, ze prave proto, ze se sedacky uz tak hrozne dlouho testuji, jsou ty spatne znacky proste vyrazene.
Proste bavim se obecne, ale koukam ze tady je to jedna zakomplexovana mamina na materske za druhou, ktera nema co delat a zvatla na foru a bavit se o nejakem principu, logice, o tom jak by legislativa mela vyapdat a nakolik verohodne vsechny testy jsou, je jako bavit se s primatem
Tak ted uz jsem i naruseny jedinec, super
jeste ze jsou lide v Cesku ke vsem tak hrozne mili, umi diskutovat na kazde tema, berou v potaz vsechny moznosti, a havne umi premyslet ![]()
@onni píše:
@gabi.design laskave si podobne pozamky nechte pro sebe, v zadnem Pompu nepracuji, a vy nejspis nemate o autosedackach a jejich vyrobe, propagaci a prodeji vubec zadne poneti, jinak byste nenapsala takovou hovadinuNo tak hlavně, že ty máš.
![]()
Onni, z toho si nic neděl. na spoustě debatách takhle narazíš. jako když já dělala na veterině a někomu jsem se snažila poradit co má dělat s nemocným psem, a hned se tam domě pustily chovatelky psů a děsně tomu rozuměly, nechtěla bych být jejich pes ![]()
rozhodně je těžké si vybrat autosedačku. málokdo má na ty nejdražší a přesně jak píšeš, mnohem levnější můžou být stejně kvalitní neli kvalitnější. dneska se dá zaplatit lecos a dost se mluví o tom, že testy na Adacu a pod… jsou zapalcené. asi si nemůžou dovolit pustit na trh nějaký šmejd, ale mohou dát o pár bodů více než stejně dobré, ale podstatně levnější autosedačce.
Pro mě je autosedačka to nejdůležitější, bez auta se nikam nedostanu, to nejdražší co jsem kupovala. Bezpečí dítěte je na prvním místě ![]()
@gabi.design pani neunavna pisatelko, zrejme patrite k tem, kteri travi na emiminu veskery volny cas a podivne je uspokojuje mudrovat a rypat do jinych ![]()
@onni pokud opravdu děláte v oboru, tak byste měla vědět, že právě testy ADAC jsou jediné nezávislé, že tam si to nikdo koupit nemůže, můžete si koupit testy třeba v Dekře- tam testují výrobci před homologací, nebo si to zaplatit u soukromého motoristického časopisu, jako byl test v roce 2010 u Auto-Motor- Sport, atd, ale právě ten ADAc je jediný nezávislý, stejně jako auta se nezávisle testují v EuroN-cap