Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@onni no kdyz si tudiskusi prectes od zacatku, tak myslim, ze je jasny, kdo se tady prvni zacal do koho navazet. ja se divim, ze mas porad cas sem prispivat, to ja teda v praci cas nemela.
@onni píše:
@Melysa neni, protoze se neprodava v Nemecku, tak se nedostala do ADACu, to uz sme tu prece nekolikrat resili, ale brzy by se mely delat na to testy i v Cine u vyrobce
a to ti nevadi, ze ty testy jeste nema a klidne bys do ni prcka dala?
@Melysa paneboze, to snad neni mozne, to je furt dokola to same…
ne, nevadi mi to, protoze, jak jsem tady psala snad milionkrat, to ze neco nema ADAC testy jeste neznamena ze to neni bezpecne a s touhle znackou mam uz nejake zkusenosti, vim jakou konstukci ma mit autosedacka aby odolala bocnimu narazu, protoze delam v oboru, atd atd atd… jo, asi budu straslive nezodpovedna matka, co strci decko do nafukovaci autosedacky a necha ho zabit.. zenske, vzpamatujte se a naucte se pouzivat mozek, ja vim ze materska dela s rozumem divy, ale tohle uz je fakt moc.. jo, a tohle urazlive uz bylo, howk
(a co se prace tyce, existuje neco takoveho jak dovolena, vime?)
Neznamena to, ze to neni bezpecne, ale taky to neznamena, ze to bezpecne je ![]()
a vyznas se velice dobre i v kvalite materialu - kovu i plastu, konstrukcnich resenich, ty jsi vaaazne dobra
ja nejsem vubec hadava, ale nejsi chlap? u zenskych na to nejsem moc zvykla, ze si mysli, že mají 100% pravdu. A rozumis, svoje dite si dej treba do necek, ja dam malou do Romeru safefix
a ty jsi me v tom dost utvrdila, ze jsem se rozhodla spravne ![]()
@Melysa v pohode, idiota k rozumu stejne privezt nejde, takze o nic neslo
chlap fakt nejsem, jen si nenecham sr*t na hlavu ![]()
Rikas o me, ze jsem idiot??
no ze uz me to na materske tolik nemysli, si klidne priznam, ale co, hlavne, ze moje dite bude v bezpecne sedacce, jejiz bezpeci je podlozeno opravdovym testovanim
![]()
@onni píše:
@quinny ulne stejnymi systemy je chraneno i vetsi dite v podsedaku, pokud to chces brat takhle, takze znovu - o co jde?cena nebude uplne jinde, protoze stale vetsinu prodejni ceny autosedacky tvori naklady na marketing
to nemyslíš vážně že ne? bavíme se o výšce do 150 cm a o tom, že tělo dítěte je trošku rozdílné od toho dospělého, není to zkrátka jen zmenšený dospělý.
cena dle mě jinde bude, ale to se asi hold neshodneme
a myslím že zametano před vlastním prahem máme, s urážkami jsi začala ty, moje poznámka o tvé narušenosti byla až na základě minimálně dvou tvých urážek ostatních a taky jsem o tom v příspěvku psala
tak teď nevím kde tu ne/rozumí psanému textu ![]()
@onni píše:
@Melysa paneboze, to snad neni mozne, to je furt dokola to same…ne, nevadi mi to, protoze, jak jsem tady psala snad milionkrat, to ze neco nema ADAC testy jeste neznamena ze to neni bezpecne a s touhle znackou mam uz nejake zkusenosti, vim jakou konstukci ma mit autosedacka aby odolala bocnimu narazu, protoze delam v oboru, atd atd atd… jo, asi budu straslive nezodpovedna matka, co strci decko do nafukovaci autosedacky a necha ho zabit.. zenske, vzpamatujte se a naucte se pouzivat mozek, ja vim ze materska dela s rozumem divy, ale tohle uz je fakt moc.. jo, a tohle urazlive uz bylo, howk(a co se prace tyce, existuje neco takoveho jak dovolena, vime?)
tohle má vážně úroveň ![]()
snad abys na tu mateřskou ani nenastupovala a ušetřila tak národ svého rozmnožování no ne ![]()
Ja si jen predstavuju, ze jdu koupit tu sedacku, mam 2 obchody - v jednom Steeve a v druhym onni. Prijdu le Steevemu, ten na me v klidu vybali Adac, Romer, toto tamto, fakta argumenty, klidna komunikace na urovni, rekne mi v cem jezdi jeho deti. Pak jdo k onni a tam me rekne, vlastne nevim co, ze drahy sedacky maji sice testy, ale ty levnejsi jsou taky nektery dobry, protoze konstrukci maji odolnou proti bocnimu narazuz a to ona prece pozna, kdyz v tom dela a ze ty testy navic jsou stejne jen marketing, ale ze v cine uz se to treba mozna brzo otestuje ten bocni naraz
tak valim zpatky ke Steevemu, vemu to pres vinoteku a s lahvi vina a poklonou ho uprosim, jestli bych si u nej mohla tu sedacku koupit ![]()
Onni.. tohle je vtip! vtip chapes? nebo Ftip, ted ti nevim, ach ta materska ![]()
@Melysa @quinny a @onni holky nehádejte se a neřešte to. Spoustu věcí jde hodit za hlavu. Ale @Melysa docela mě zaráží jak dokážete dělat ze Steeva jakoby „Boha“, kterému se všichni budou klanět… dost divné, toť můj názor.
@mamina254 ale ja se nehadam, jen rikam svuj nazor. kdyz si projdes diskuse, tak steeve tady zadarmo a vlastne anonymne radi vsem, co potrebuji cokoliv kolem autosedacek vedet, to me prijde jako kus zasluzne prace.
@mamina254 mrkni kolik ma prispevku a to tady s maminama fakt o kojeni neklechta.
@mamina254 nehádáme se a řešíme co nás napadne, jsme svobodní lidé ve svobodné zemi a nepotřebujeme aby nám to tu někdo pískal ![]()
ad steeve - není potřeba z něj nic dělat..rozumnej táta od dětí, který (na rozdíl od jiných) ví o čem mluví (píše)…a svému oboru rozumí..poradí tomu, kdo o to stojí…já na tom vidím jenom dobré
@mamina254 píše:
@Melysa @quinny a @onni holky nehádejte se a neřešte to. Spoustu věcí jde hodit za hlavu. Ale @Melysa docela mě zaráží jak dokážete dělat ze Steeva jakoby „Boha“, kterému se všichni budou klanět… dost divné, toť můj názor.
Nikdo tu z něj boha nedělá. Má obchod v jedné „vesničce“ na severu Čech, takže se za ním asi nepohrne celé eMimino nakupovat.. Většina z nás si vyslechne jeho rady a pak hurá - do nejbližšího krámu, což je vůči němu docela sprostý..
Přesto tady radí a pomáhá kdekomu - řeší i dotazy ženských, co si koupily autosedačku, v krámě jim k tomu nic neřekly, a ony třeba ani neví, jak ji správně upevnit… Na eMiminu dělá docela záslužnou činnost a na jeho tipy je spoleh - nikdo je nebere „bezhlavě“, ale když si to posléze ověřím, zjišťuji, že měl pravdu.
Takže, když se tu pár kebulí do něj začne dost nevhodně navážet, tak to tedy zvedá ze židle i mě.
@onni píše:
@quinny jakymi konkretne sstemy je dospely v tom aute chranen? Pokud neberem v potaz super bezpecne SUV s airbagy? Protoze pokud vim, zabit se v aute je celkem jednoduche..tak porad budou existovat levnejsi variace autosedacek, kde se nebude platit za znacku, akorat budou testovane uz zakladni konstrukce, takze o co ti jde?
I náš levný Hyundai i20 má v základní výbavě 8 airbagů vč. bočních pro hlavu… Určitě to dnes není výsada drahých SUVček.