Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravím všechny, chtěla bych se zeptat na Váš názor na autosedačky. Malé je 13,5 měsíce a má 11-12 kg, doteď jsme měly vajíčko od Be safe - max. spokojenost. Když jsem se teď ptala na prodejně s jakou sedačkou pokračovat, tak jsem dostala odkazy na autosedačky Izi Plus v řádu 14 - 16 tisíc. Ne že bych pro svoji dceru nechtěla maximum, ale přijde mi to docela hodně. Jaké máte zkušenosti se sedačkami pro batolata, jaká značka je dobrá a hlavně bezpečná? Narazila jsem třeba na Römer, je dobrá? Dají se někde najít recenze na autosedačky? Díky moc za komenty. Dáša
tak 16 tacu za sedacku bych asi nedala. Sezenete urcite i levnejsi. My mame pro kluky BaSafe IZI Comfort a jsme max. spokojeni. Je uplne jedno jakou sedacku koupis, myslim znacku. Dulezite je, aby se v ni mala citila dobre, aby nemela kolem sebe moc mista (coz je treba Romer, spousta lidi ji kupuje, ze je dobra, ale kolikrat vidim, ze v tom sedi drobna holcicka, ktera v ni plave a to pak neplni tu hlavni funkci - bezpecnost) a hlavne musi mit testy bezpecnosti (napr. ADAC). A samozrejmne s isofixem jsou ty sedacky o nejakou tu tisicovku drazsi.
Zkus romerky, concord nebo cybex, tu mam s pultikem v testech tyhle znacky jsou na prvnich mistech s rekneme nova za 4-6tis jde o to jaky model…
My meli Romer King II ATS, kocicka z ni vyrostla vyskove, vahove by v ni mohla byt jeste dlouho.
Měla jsem pro dvojčata Romer King plus (9-18kg) a Cybex Pallas fix(9-36 kg). S oběma jsme byli spokojeni. Romerka jsme měli bez isofixu, ten systém zapínaní pásem mi přišel i tak dokonalý. Cybexka je s pultíkem - chtěla jsem původně pro obě děti tuto, ale dcera si na sebe pultík odmítla dát. Když dítě dosáhne 15 kg, pultík už se nedává, k dítě se poutá jen pásem a máte z toho jednoduše sedačku další kategorie. Co se snadnosti užívání týče, Roměrka byla asi o chlup rychlejší na upnutí dítěte, ale jinak jak říkám spokojenost s oběma.
@DagVach tak pokud byste chtěli to nejlepší pro dítě tak protisměrnou sedačku, a tam je Besafe nejlepší, jejich protisměrky jsou nejbezpečnější a největší, takže vydrží dítěti dlouho, ale ceny přesahují 10t. Kč.
jinak co do značek mezi nejlepší patří Britax-Römer, Besafe, Maxi-cosi, Cybex.., a pkud byste šli po vajíčku do posměrky např. 9-18 kg, tak i u Römeru se dostanete na cenu od cca 4,5 t.: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
jinak můžete projít třeba testy sedaček a podle toho se rozhodnout, většina testů dohromady zde: http://www.autosedacky.estranky.cz/…a-videa.html
Děkuji všem za zkušenosti a názory, nakonec jsem objednala Römer King II, tak jsem na ní zvědavá ![]()