Autosedačka pro dítě 2 roky

36
8.3.24 23:54

Autosedačka pro dítě 2 roky

Ahoj, chceme koupit novou autosedačku, malá má cca 12kg a 83cm. Teď máme sedačku na poutani na pasy. Máme starou fabku(rok výroby asi 2006),divala jsem se dnes a isofix máme jen nemůžu najít Top Tether, nevíte kde bych našla? Nebo stačí jen isofix na poutani, když není TT? Vubec netuším jaká autosedačka, by přímo do auta seděla, vím ze některé sedačky v nějakých autech bohužel nesedí. Zaujala nás Joie stages, ta je ale tuším bez isofixu a je na pásy. Nebo Lionelo, a tam je potřeba isofix a TT. Nemám s tím zkušenosti, tak se omlouvám možná za hloupý dotaz. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69126
9.3.24 00:02

A co zajet přímo s autem do specializované prodejny? O vašem autu nic netuším, naše top tether nemá vůbec, tak jsme kupovali sedačku bez jeho nutnosti. Ale přijeli jsme s autem do prodejny, vyzkoušeli, kolik místa zabere v autě (některé doporučované modely bychom tam narvali tak, že by před sedačkou už nemohl nikdo pohodlně sedět), vyzkoušeli jsme polohu v autě, kotvení, jak sedí dítěti… a pak zaplatili a odvezli si ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
9.3.24 00:40

Pokud nemáte TT a to opravdu nemáte - Fabie takto starší ho nemá, tak autosedačku použít nemůžete. Takže jen isofix. Zkus centrum autosedaček nebo autosedačky v Mladé Boleslavi, na oboje prodejny se musí objednat. Všechno v prodejně vyzkouší, aby autosedačka dobře seděla do auta a malá měla taky pohodlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
9.3.24 00:52
@ugluk píše:
A co zajet přímo s autem do specializované prodejny? O vašem autu nic netuším, naše top tether nemá vůbec, tak jsme kupovali sedačku bez jeho nutnosti. Ale přijeli jsme s autem do prodejny, vyzkoušeli, kolik místa zabere v autě (některé doporučované modely bychom tam narvali tak, že by před sedačkou už nemohl nikdo pohodlně sedět), vyzkoušeli jsme polohu v autě, kotvení, jak sedí dítěti… a pak zaplatili a odvezli si ji.

Jen se vetru. Chci ti poděkovat za doporučení prodejny ohledně autosedačky. :kytka: Prodejna skvělá, zkušený personál, nakonec jsme koupili sedačku pro nejmenšího a dětem ještě nechali ty jejich s tím, že přijedeme ještě třeba za půl roku. Takže moc děkuji. Bohužel lituji že jsme tak neudělali inu dvojčat. :( Meli blbou sedačku. No poučení pro příště, že značka sedačky nic neznamená. :nevim:
Ještě jednou moc děkuji. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
9.3.24 10:53

Na ten izofix bacha, v té době ještě nemusel být povinně univerzální a sedačka vám na něj nemusí sednout. Rozhodně zajet do obchodu a vyzkoušet. TT nemá určitě a sedačky s poutáním na něj tam dát nemůžeš.

• Citovat
  • Upravit
9723
22.3.24 11:08
@Ťarbík01 píše: Více

Ahoj, nemělo to být poděkování Anik6? Zrovna řešíme autosedačku, tak to tady pročítám a zajímala by mě ta prodejna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69126
22.3.24 16:55

@MartinaCV myslím, že já dala zakladatelce konkrétní tip jinde, jednalo se o Centrum autosedaček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
22.3.24 22:20

@ugluk a kde Centrum autosedaček zmiňuješ? V soukromé zprávě?

@MartinaCV co by tě zajímalo? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
23.3.24 12:13
@ugluk píše: Více

Ahoj, toto centrum mě právě zaujalo, už jsem s nimi v kontaktu, vypadá to na dobrý tip. Před pár dny jsme byli jinde a tam se mi jednání tedy nelíbilo, zejména když jsem paní říkala, že to ještě musím promyslet (jako fakt, protože v jednom autě máme jen jeden isofix a tam by se ani nevešla sedačka v protisměru pro dvouleťáka a a ve hře je ještě koupě jiného auta) a ona prý, že už na to mám jen 10 minut, protože měli 10 minut do zavíračky :roll: Tlak na koupi jak blázen :poblion: Navíc mi doporučovala sedačku rovnou do 36 kg a já se dočetla, že to není dobré, že by se měla kupovat sedačka vždy pro tu váhovou kategorii. Takže teď jednáme s tím Centrem autosedaček :palec:

Příspěvek upraven 23.03.24 v 12:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
23.3.24 12:15
@Anik6 píše: Více

Mně přišlo, že ty jsi doporučovala to Centrum autosedaček :) Takže tobě mělo být poděkováno. Pročítala jsem to tu, protože jsem po špatné zkušenosti hledala kam pro tu sedačku zajet. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69126
23.3.24 12:16
@Anik6 píše: Více

Já nevím, jestli to bylo zrovna se zakladatelkou, ale v podobné době byl v jiné diskuzi dotaz na CA, kde jsem odpovídala, že s nimi mám několikrát velmi dobrou osobní zkušenost. Tak jsem nějak automaticky myslela, že když mi zakladatelka děkuje za doporučení prodejny, je to reakce na tu druhou diskuzi, protože tady jsem doporučovala jenom zajet do specializované prodejny - když je někdo z druhého konce republiky, CA mu nedoporučím :-) Tak se omlouvám za zmatky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69126
23.3.24 12:23
@MartinaCV píše: Více

Ano, tady CA vysloveně nezmiňuji, neb jsem netušila, odkud zakladatelka je, ale v jiné diskuzi v téže době jsem na ně pěla chválu, takže jsem si nějak spojila, že je to to samé.

Jinak do CA je dobré mít rezervaci, pak se ti v klidu věnují celou tu hodinu. Přijeli jsme tam s autem a dítětem a zhodnotili, jaké jsou možnosti (prostor v autě, že před tím dítětem potřebuju plnohodnotně sedět, jestli máme/ nemáme isofix a top tether, jak je dítě velké, zda a jak dlouho sedí…) a vybrané možnosti jsme vyzkoušeli s dítětem a posléze v autě. Mám zkušenosti s Prahou - sedačku 0-18 jsme vybírali po roce dítěte v Čestlicích, koncovou o čtyři roky později 15-36 ve Vršovicích a na Stodůlkách jsem pak k té poslední posměrce dokupovala stupínek pod nohy. Všude byli milí, ukázali, vysvětlili, nepospíchali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
14.4.24 16:05

Tak já už můžu také přidat svou recenzi na Centrum autosedaček :) Byli jsme v Praze v Čestlicích a teda, takhle to má vypadat :palec: Byli jsme objednaní na určitý čas přes rezervační systém. Pán trpělivě a trpělivě a ještě jednou trpělivě vše vysvětloval, ukazoval, pak i zkoušel v autě. Vysloveně nadstandardní jednání. Spousta informací, které se člověk ani nedočte, opravdový zájem pomoci vybrat to správné pro daného zákazníka, zohlednění všech okolností. Pán byl v klidu, i když jsme vybírali dlouho (dokonce s námi byl i dost dlouho pak i po pracovní době) a i když tam byly naše už nevrlé děti, kterým nabídl hrací podložku, takže si tam pak hrály. Působil na mě velmi erudovaně a profesionálně. S novou autosedačkou jsme rovnou odjeli. Dávám plný počet hvězdiček za všechny parametry :) Mám tedy i srovnání s jiným prodejcem v Lounech a od nich jsme odjížděli naštvaní, protože, byť je to prodejna s dětským zbožím - autosedačky, kočárky, oblečení, vybavení, tak jim vlastně vadilo, že máme děti s sebou, že nestojí nehybně na místě a cítili jsme velký tlak na koupi do zavírací doby. V Centru autosedaček to bylo v pohodě, ani minutu jsem neměla špatný pocit, naopak bylo zřetelné, že se pán snaží k nám přistupovat individuálně. Určitě se tam vrátíme za rok, kdy plánujeme koupit novou autosedačku pro naše další dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí