Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
ahoj holky, moc prosím o radu, je nám 9měsíců a začínáme pomalu shánět autosedačku, jenže máme docela dlouhý dítě, měříme 76cm takže si myslím že v roce budem mít víc, chtěli jsme Römer jenže se mi zdá nízká, pak jsme zkoušeli Concort Trimax,ale tam mi připadá že namá jištěnou hlavu:-( potřebujem aby jí to alespoň do 4let vydrželo. a co si myslíte o autosedačkách Caretero Diablo? moc díky za rady
ahoj, mému nejmladšímu je 6 měs a měří 72cm, autosedačku budu kupovat romer, dostane ji k Vanocum, to uz pocitam s tim, ze bude samostatne sedet, ono davat vajicko mezi dve autosedacky je peklo
a nebojíš se že z toho brzo vyroste? není to levná záležitost:-(
My koupili römera. Ne že by měl teda nějak extra rezervu, ale ještě nějakou chvíli určitě vydrží, ony díťátka pak už tolik nerostou. No a když mu nevydrží do 4 let, tak ji holt podědí mladší (až bude)
můžu poprosit odborníka na autosedačky STEEVE?prosím prosím!!!!Nám se zdál nejlepší ten Concord Trimax, je fakt dlouhá ale nevím jak je to s tou bezpečností hlavy.Díky moc za odpověď!!!!
Pomeranca: záleží jestli na to mladší bude, když nám zas budou šahat na rodičovský příspěvek:-( já koukla na ten Concord a je to taky německá značka, teda doufám:-) ch jo já fakt nevím. ale díky
Zrovna Romer mi prijde vetsi nez ostatni autosedacky, rozhodne je treba sirsi nez Maxi Cosi.. najdi si adac testy a dle toho bych vybirala…
Pro svoji dceru budu kupovat prave King Plus od Romera.
NELOUŠEK 1 píše:
můžu poprosit odborníka na autosedačky STEEVE?prosím prosím!!!!Nám se zdál nejlepší ten Concord Trimax, je fakt dlouhá ale nevím jak je to s tou bezpečností hlavy.Díky moc za odpověď!!!!
sedačky 9-18 vydrží do zhruba 105-110cm dítěte, je to tak 3,5-4 leté, takže se nebojte, nám taky tak vydržely, Trimax má výšku zad 61cm, Römer King plus 59cm, takže vydrží přibližně stejně dlouho( rozdíl pouhé 2 cm) mezi nejvyší 9-18 patří Besafe izi comfort, ten má 62cm.
ohledně ochrany, třeba ten Römer a Besafe mají opěrku hlavy, lépe chrání hlavu, mají také lepší známku z bezpečnosti 4, Trimax nemá opěrku hlavy a z bezpečnosti 3( navíc se méně polohuje na odpočinek) - ale zase vyjde levněji
Moc děkuju za vysvětlení a za radu asi to opravdu vypadá na Römer King Plus ale našla jsem 2druhy, buď classicline a nebo trendline.Máte pravdu že 2cm nic neřeší, bála jsem se aby ten rozdníl nebyl víc:-)
King plus se dělá v několika druzích potahů, jsou 4:
rozdíl v řadách classic, trend, high a BellyButton je pouze v materiálu potahů, není rozdíl v technice sedačky.
Zjednodušený rozdíl kol. 2011:
classicline- 1 barva 100%PES
trendline – až 9 barev, převážně ze 2 látek 100% PES
highline – 2 barvy, převážně ze 2 látek ,potah Organic nature je z organické bavlny a bambusového vlákna 100% přírodní materiály, potah Cowmooflage je semiš, 100% Pes
BellyButton- 2 barvy, ze 2 látek, 55%bavlna, 45% Pes
přesné materiálové složení zde:
http://www.autosedacky.estranky.cz/…/uploaded/60
nejprodávanější jsou potahy trend – jsou nejlepší na údržbu a high – jsou nejpříjemnější na omak
Omlouvám se za OT, ale naše malá má v 7 měsících 73 cm a skoro 11 kg a už se pomalu díváme po autosedačce. Jenže máme trochu dilema, jít do 9-18 nebo rovnou 9-36? Nerada bych kupovala sedačku na pár měsíců, přeci jenom to není levná záležitost
. Zatím jsme rozhodnutí tu 9-18 kg koupit, ale pořád se nám to honí hlavou
. Steeve, jaká sedačka 9-36 je na trhu nejlepší? Určitě chceme s Isofixem a měla by být do 8000Kč.
Terrad píše:
Omlouvám se za OT, ale naše malá má v 7 měsících 73 cm a skoro 11 kg a už se pomalu díváme po autosedačce. Jenže máme trochu dilema, jít do 9-18 nebo rovnou 9-36? Nerada bych kupovala sedačku na pár měsíců, přeci jenom to není levná záležitost. Zatím jsme rozhodnutí tu 9-18 kg koupit, ale pořád se nám to honí hlavou
. Steeve, jaká sedačka 9-36 je na trhu nejlepší? Určitě chceme s Isofixem a měla by být do 8000Kč.
Tak vybrat kvalitní sedačku tak určitě ne 9-36, jděte do 9-18( vždyť jsou do 18kg, cca 105-110cm a 3,5-4roky) a mezi nejlepší isofixová 9-18 Römer Safefix plus: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
určitě ale počkejte než bude mít malá 9měsíců, 9kg a sama sedí, všechny podmínky musí splnit, aby mohla jít do posměrné sedačky