Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, můžete mi tu někdo prosím poradit, jakou koupit autosedačku maxi cosi 0-13kg (nebo 0-15kg)? Taky chceme s tou základnou do auta, abychom jí nemuseli pořád poutat, jen se v tom vůbec nevyznáme. Jaký je rozdíl mezi základnou Easy Fix a Isofix a Easy Base? A taky mezi autosedačkou Cabriofix a Pebble? Jo a taky si chci dokoupit adaptéry pro nacvaknutí na kočár Brio go, jde tam nacvaknout každá autosedačka maxi cosi? Stačí jen ty adaptéry? Děkuju moc za pomoc.
Máte zkušenost s Maxi-Cosi Tobi?
Přidejte zkušenost s Maxi-Cosi TobiAhoj, teprve jsem si objednala. Budu mít cabriofix se základnou familyfix. Základna Familyfix se dá později použít na další generaci sedaček - Pearl od Maxi Cosi, takže mimi využije až do 3,5 let, aniž bys musela měnit základnu. Easyfix je pouze pro první generaci - Cabriofix nebo Peble. Takže pak budeš muset koupit další sedačku s jinou základnou. Podle slov prodavačů, se kterými jsem to řešila, je Peble jen modernější verzní Cabriofix s technickými vychytávkami, jako je jednodušší systém zapínání pásů ap. Velikostně jsou stejné. Je o tisícovku dražší a všude v katalozích je pouze tato sedačka spojována s Familyfixem. Familyfix jde ale vážně použít i na Cabriofix. Jsou to ale zatím jen teoretické informace, na svou sedačku ještě čekáme
. Momentálně mám objednáno už u druhého výrobce, protože jsou cabriofixy od distributora pro ČR úplně vyprodané. Budu ji mít až v druhé polovině září. Dobře si vyber, pa Petra
Mame Familyfix a na to sedacku Cabriofix. Co si pamatuju kdyz jsem to pred rokem resila a studovala, tak snad easybase neni vubec na isofix ne? Tusim..
Mezi pebble a cabriofix jsme se taky rozhodovali a vyhrala cabrio, prisla mi lehci. I tak jsem mela problem kdyz tam pak bylo i miminko
jinak rozdil v nich je v podstate jen v designu - ten polstarek a tak a pak ty pasy.
Ted mame objednanou pearl, uz se nam do ni J. skoro nevejde…
Ahoj, my koupili drahou family fix s tim, ze to vyuzijeme na pozdejsi sedacku. A nevyuzijeme, protoze ta sedacka Pearl je fakt hrozna
Kdyz jsem do toho posadla ditko, tak tam sedel proste divne. Takze poradim ted koupit levnejsi a pak uvidite, jaka dalsi sedacka bude ditku sedet. Jinak mezi isofixem a upoutanim na pasy neni rozdil. VIdim to ted u druhe, ktera je napoutana pasy a je opravdu umistena pevne.
Holky, děkuju moc za rady, konečně jsem pochopila rozdíly. Děkuju!
easybase 2 je základna na isofix. mám jí doma, spolu s cabriofix sedačkou.
http://www.maxi-cosi.cz/easybase2.php
na easybase jde jen cabrio,
na family fix jdou všechny sedačky - pebble, cabriofix i pearl. plus pebble tam má nějakou „Extra“ polohu, což jsem ale neviděla..
pebble (4.1kg) je o něco málo těžší než cabrio (3.5kg), alespoň i podle stránek výrobce..
pebble má inovovaný systém pásů, a jednou rukou se nastavuje výška opěrky hlavy a pásů..
pearl mi vlbec nepřjde děsná sedačka.
naopak, musím napsat, že MC má výtěčně řešenou fixační nohu (narozdíl od slavného roemera, na kterého mám fakt pifku, páč se nám u něj noha rozbila za nějakých 6měsíců používání, a to jsme ji nevyndavali a noha jen stála, nikdy se o ní ani nic neopřelo.. kdežto cabrio jezdí 2.rok, a teď přes tu nohu leze denně už 8 měsíců starší syn do svého místa. a noha drží ani se nehne
)
na adaptéry jde cabrio i pebble.
Chtěla bych se zeptat na fungování báze u autosedačky Maxi Cosi. Jestli to dobře chápu, tak báze jde připevnit pásy (když nemám v autě isofix) a na ni se pak autosedačka jen nacvakne. O kterou bázi v tomto případě jde? A pak je možnost připevnit bázi pomocí isofixu (je-li v autě) a na ni se zase nacvakne sedačka… Případně existuje nějaká báze, která se dá využít bez isofixu i s ním? (Máme jedno auto s isofixem a druhé bez a chtěli bychom jí využívat pro auto bez, tedy jenom ji připevnit pásy). Doufám, že jsem vysvětlila srozumitelně, co chci
Sama se v tom trochu ztrácím ![]()
Ahoj,
já mám autosedačku Maxi cosi cabrio fix a základnu easy fix.
Je sice pravda, že základnu family fix můžeš později použít i na sedačku Maxi cosi pearl, ale přijde mi už potom základna zbytečná, jelikož v té další váhové kategorii po vajíčku už stejně sedačku z auta nevyndaváš a ty sedačky už potom myslím mají iso fix zabudovaný v sobě. Takže já mám základnu hlavně kvuli tomu (mimo jíné i bezpečnost), že když někam jedeš k doktorovi nebo na nákupy, tak můžeš jednoduše vajíčko vyndat, píchnout na kočár nebo košík a jít, nemusíš pořád poutat a odpoutávat… jinak základna easy base neni na isofix, jen na pásy… a kupovali jsme použitou, víc jak o půlku levnější a v super stavu, všechno jsme ozkoušeli a spokojenost. Dávat za to 8.000 celkem mi přijde šílený…
@Zuzka2012
na oboje je EasyFix: http://www.maxi-cosi.com/…ix-base.aspx
Měla jsem ji, je bezvadná.
Ale upřímně, přendavat mezi auty bych jí nechtěla. jen tak, že třeba přes týden jezdíš jedním a na víkend hodíš do jiného,a le třeba denně, anebo sama bych nechtěla, je těžká..
pak mají jednu jen na pásy http://www.maxi-cosi.com/…ybase-2.aspx
na obě základny jdou obě jejich sedačky této kategorie cabriofix a pebble - tedy všechny, kromě city sps.
jo, základna má to hlavní z kovu, takže ojetá není špatný nápad. sama jsem jí dobře prodala za půlku ceny po dvou dětech (tj. 4 roky starou), byla jako nová..
@Nataša Díky moc za vyčerpávající odpověď. Měla bych ji ve svým malým autě a do druhého by se dala jen občas, na rodinné výlety nebo tak
nebo taky potom k babičkám, protože si neumím představit, že ji třeba můj taťka montuje pásama, nejde mu to, tak se na to vykašle a veze malou jen tak. To by mi asi kleplo ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj,já mám autosedačku Maxi cosi cabrio fix a základnu easy fix.
Je sice pravda, že základnu family fix můžeš později použít i na sedačku Maxi cosi pearl, ale přijde mi už potom základna zbytečná, jelikož v té další váhové kategorii po vajíčku už stejně sedačku z auta nevyndaváš a ty sedačky už potom myslím mají iso fix zabudovaný v sobě. Takže já mám základnu hlavně kvuli tomu (mimo jíné i bezpečnost), že když někam jedeš k doktorovi nebo na nákupy, tak můžeš jednoduše vajíčko vyndat, píchnout na kočár nebo košík a jít, nemusíš pořád poutat a odpoutávat… jinak základna easy base neni na isofix, jen na pásy… a kupovali jsme použitou, víc jak o půlku levnější a v super stavu, všechno jsme ozkoušeli a spokojenost. Dávat za to 8.000 celkem mi přijde šílený…
Díky moc za odpověď. Už se v tom orientuju
Pravděpodobně bychom koupili jen jednu, protože 8.000 je fakt pálka, a pak přendali podle potřeby.
@Zuzka2012 8000 je cena za sedačku se základnou.
základna jako taková stojí kolem 4000, sedačka také..
dokonce koukám na babypark - cabriofix 3500,–, easyfix 3500. takže 7000 komplet.
existuje i levnější varianta, Cybex aton. vychází velice dobře v testech, se základnou i bez, jen s isofixem nemá 5* jako maxi cosi s isofixem (ale to dostala jen cabriofix a easyfixem na isofix, ani pebble s family fixem nedostala 5, ale jen 4*)
tam byste se dostali asi na stejnou cenu s autosedačkou a jednou základnou na isofix a jednou na pásy (nejde na obojí..) - (na 7500,– )
http://www.malvik.cz/…ix-Gold-Line
http://www.malvik.cz/…ed-Gold-Line
http://www.malvik.cz/…acky-0-13kg/?f[vyrobce]=2516
Jestli můžu nabídnou prodávám sedačku Maxi Cosi Cabriofix i se základnou easy fix za 3500,– Kč.
Tady je: http://www.mimibazar.cz/foto.php?…