Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
řeším problém s autosedačkou. Již máme koupenou novou větší sedačku (römer king plus), ale dcera má pouze 8,2 kilo.
Jak nemáme auto, tak máme vajíčko půjčené a za týden jedeme k našim do čr, původně jsem myslela, že novou sedačku už budeme používat, ale nevím jestli to je pro ní bezpečné, když je pod normou. Do vajíčka se ještě vejde, ale je to tak tak… hlavu má pár cm, pod horním okrajem.
nevíte někdo? už jsem se těšila, že bude konečně v sedačce, kterou jsem jí vybrala, tak aby byla pokud možno co nejbezpečnější.
Ahoj. Já bych nedala. Pokud nevyrostla z vajíčka (hlava nepřečuhuje a pásy vycházejí nad ramínkama), tak je to pro ni nejbezpečnější (ať už těch 8,2kg vadí nebo ne). Mája byla ve vajíčku do 18m a do větší šla jen proto, že pásy šly pod ramínka, jinak bych ji tam nechala i dýl. Jestli je těch 0,8kg podváhy velký problém nebo ne, taky záleží i na věku dítěte a tomu, jestli stabilně sedí.
Jak je stará, já bych ji nechala asi ještě ve vajíčku.
8,2kg má bez oblečení. ![]()
Kolik jí je???? Sedí sama bezpečně?????
Já bych asi ještě počkala. Já měla obě děti mega, v půl roce měli 9,5 a 9 kg a kolem 75cm, ale ve vajíčku jsme je vozili, dokud to šlo. Oba tam vydrželi tuším do 10 měsíců.
Neuvažovala jsi že byste koupili tu kategorii 0-18kg, ta se dá i polohovat. Právě když pojedete delší trasu tak ti v tom bude ležet skoro jako ve vajíčku.
Já myslím, že pro bezpečný přechod z kategoprie 0-13 na 9-18 stačí splnit dvě ze tří podmínek:
Ale přesně ti to jistě řekne Steeve nebo někdo zkušenější. My právě tento víkend přejdeme na 9-18 protože malý se už ve vajíčku necítí pohodlně, byť se tam ještě bohatě vejde.
záleží na stáří a věku dítěte a jeho fyzických schopnostech. kamarádky holčička neměla 9kg ani v 18m, a do větší sedačky jít musela. oblečená těch 9kg dala jen tak tak..
v zásadě je vajíčko nejlepší, v případě, že dítku nečouhá hlavička a že nezačínají pásy pod ramínkama. no ale nechci nic říkat,ale taky záleží, co je to za vajíčko.. protože třeba pochybuju o tom, že větší bezpečnosti dosáhnu v nějakém no-name vajíčku bez testu než v kingovi, se 4* (samo v případě, že dítě na ní má!) nevím, docela by mě takové srovnání zajímalo..
další sedačku asi kupovat nebudou, když už jednu mají a nemají ani auto.. ![]()
Mafina5 píše:
Já myslím, že pro bezpečný přechod z kategoprie 0-13 na 9-18 stačí splnit dvě ze tří podmínek:
- dítě samo stabilně sedí
- má více než 9 kg
- má více než 9 měsíců
Ale přesně ti to jistě řekne Steeve nebo někdo zkušenější. My právě tento víkend přejdeme na 9-18 protože malý se už ve vajíčku necítí pohodlně, byť se tam ještě bohatě vejde.
ne, všechny tři podmínky musí být splněné.
V kategorii 9-18kg může dítě začít jezdit i pokud má trochu méně ale musí PEVNĚ sedět samo!!!!!!
aha to jsem nějak přehlídla, že nemají auto.
No chybí informace o věku. ![]()
malé bude za týden rok a sedí úplně sama už několik týdnů…
váha je na nahato, u doktora.
ještě juknu jak má ve vejci ty pásy. Blbý je, že vajíčko už asi budeme muset vrátit a já tu novou sedačku chtěla v klidu ozkoušet, abychom až pro nás příště přijedou k vlaku hodinu nešpekulovali jak jí tam dát a tak…jako můžem to zkusit nasucho doma, ale chtěla jsem to prubnout i za nějaké jízdy.
o kategorii 0- 18 jsem popravdě neuvažovala, na miminko se mi nezdála vhodná, jako druhá taky ne…jsem se vždycky dívala na kategorie 0-13 9 - 18 atd. Nějak mi nedošlo, že by mohla bejt podměrečná.
já bych taky potřebovala vědět, jestli je důležitá váha jako hmotnost, jako že ty pásy lépe zachytí 9 kilo než 8, nebo jde o objem těla a lépe pasuje do pásů, které nikde nejsou třeba nepřiměřeně volný, nebo tak…
to pak můžeme ozkoušet, jestli v tom třeba neplave nebo tak.
vajíčko je chicco, ale je to už starší model, teda ne víc jak těch pět let…takže se upřímně do römeru těším.
Ja osobne bych nechala vajicko a do vetsi bych nepospichala. Mam syna 10m, ma pres 10kg, sedi sam bez opory a ve vajicku bude jezdit, dokud se vejde.
teď jsem ji zkoušela dát do vajíčka a nevim nevim, hlava je fakt tak tak…vrch hlavy korepsonduje s vrchem sedačky, jinak jak leží tak se dotýká tak dva cm pod hranou.
ale ty pásy teda nevycházejí nad ramínkem, ale jdou přes ramínka jakoby do obloučku.
tak teď fakt nevím jestli i tu první cestu nemáme jet radši ve větší… ![]()
Taky máme sedačku römer king plus, malá je vní od 10 měsíce, do vajíčka se nevešla, sama sedí, ale má 8 kilo, já v tzom problém nevidím, konzultovala jsem to z pediatrem a řekl, že v pořádku, podle mě je bezpečnější než vajíčko, absolvovala v ní cestu na slovensko 8 hodin a super.