Autosedačka 9-18 kg, ale nemáme ještě 9 kg

960
2.9.11 13:30

autosedacka 9-18, ale nemame jeste 9kg

Ahojky,
chci se zaptat, jak moc by vadilo, kdybych malou uz zacala davat do vetsi sedacky, nez do vajicka. Problem je, ze jeste nema 9kg, ale ma uz 14 mesicu,nohy ji z vajicka uz trci o hodne a hlavicka uz taky zacina presahovat a hlavne ve vajicku uz sedet nechce, vzteka se ze nevidi. A taky jsem myslim cetla ze ty ramenni popruhy by mely jit z vrchu nad rameny,tak to uz taky nemame. Proste stale cekam na tech devet kilo ale myslim ze to jeste nejaky ten mesic trvat bude, zatim ma asi 8,4kg, ale ona pribira hodne pomalu. Tak proste nevim jak moc to vadi, kdyz vsechny ostatni parametry uz splnujem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
teresa20
2.9.11 13:32

Já bych jí dala do větší sedačky, teď 9 kilo je myšleno i s oblečením, takže to bude OK.
Pokud už jí z vajíčka čouhá hlava, tak to bezpečné není

• Citovat
  • Upravit
4415
2.9.11 13:34

důležitá je hlavička ve vajíčku, jestli už přečuhuje, určo dej větší sedačku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10872
2.9.11 13:37

Já to te´d taky neřeším… Holky mi zhubly - z 9kg má jedna jen cca 8600g… ale jak píše maminka nade mnou - důležitá je váha v oblečení… Kvůli tomu teď nebudu pořizovat sedačku 0-18kg, na to fakt nemam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
2.9.11 13:37

Ahoj,
už bych ji tam dala. Malá taky neměla celých 9kg a šla do větší sedačky. Vůbec bych se toho nebála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
2.9.11 13:39

No ja jsem si to myslela, ta hlavicka ji zacala trcet az ted nekdy, a v tom obleceni uz by to mit mohla, hlavne kdyz se ochladi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4267
2.9.11 13:42

naše malá šla do větší sedačky taky tak nějak jak má ted tvoje…a ted ve 3,5 letech má 13 kg, takže v tom 1 roce měla stěží 9 kg (nechce se mi hledat, kolik měla přesně :mrgreen: )

ale byla taky už dlouhá na malou sedačku, takže jí tam klidně už dej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
2.9.11 13:47

No mala mela v roce 7,80kg. Takze ted tu vahu tak nejak odhaduju podle toho co se podari zvazit :-) a myslim ze ji taky docala dlouho vydrzi, nez se dohrabem na 18kg :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
2.9.11 13:58

Majda taky šla do posměrné sedačky dřív, než měla 9kg - ta v roce měla 7,3kg.
Myslím, že to je už přece jiné, než kdyby měla malá např. 8 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
2.9.11 14:00

Ja bych klidne dala! Pokud uz sama stabilne sedi, myslim, ze tech pul kila nehraje roli! :nevim: kdyby nesedela a tak, asi by to bylo jine, ale takto bych ji sedacku vymenila…
Ono zase nektery dite se do te sedacky nevleze skoro ve dvou letech a pritom pisi ze je to do ctyr let… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
2.9.11 14:40

9 kilo je podminka, tak je lepsi koupit 0-18, dela je Romer a BeSafe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
2.9.11 14:41
vevci píše:
No ja jsem si to myslela, ta hlavicka ji zacala trcet az ted nekdy, a v tom obleceni uz by to mit mohla, hlavne kdyz se ochladi :-)

Do autosedacky se dite pripina s to nejmin obleceni. Urcite ne v bunde, ty pasy pak nesedi tak, jak maji a muzou spis uskodit nez pomoct

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
2.9.11 15:29
careynka píše:
vevci píše:
No ja jsem si to myslela, ta hlavicka ji zacala trcet az ted nekdy, a v tom obleceni uz by to mit mohla, hlavne kdyz se ochladi :-)
Do autosedacky se dite pripina s to nejmin obleceni. Urcite ne v bunde, ty pasy pak nesedi tak, jak maji a muzou spis uskodit nez pomoct

No to se tezko udela, kdyz bude zima v aute a chvili to trva nez se vyhreje.
A tu sedacku 0-18 me teda prijde uz zbytecne kupovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
2.9.11 15:33

Jako sice je ta sedačka až od 9 kilo, ale 14 měsíční dítě mající 8,5kg už bych tam klidně dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
2.9.11 15:36
vevci píše:
careynka píše:
vevci píše:
Do autosedacky se dite pripina s to nejmin obleceni. Urcite ne v bunde, ty pasy pak nesedi tak, jak maji a muzou spis uskodit nez pomoct
No to se tezko udela, kdyz bude zima v aute a chvili to trva nez se vyhreje.
A tu sedacku 0-18 me teda prijde uz zbytecne kupovat.

No, tak se dítě připoutá bez bundy a přikryje se přes pásy dekou…
Dospělý se taky nepásá přes bundu, resp. by neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí