Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Prosím o zkušenosti - autosedačka Cybex Solutin X2 fix. Nemáte ji prosím někdo? Případně i Pallas 2 fix.
Máte zkušenost s Cybex Solution X?
Přidejte zkušenost s Cybex Solution XSolution máme s isofixem a spokojenost. Pallas nám byl v prodejně rozmluven kvůli tomu pultíku. Děti to prý pak moc neberou, je jim to nepříjemný. My jsme vybírali mezi Cybexem, Romerem a Maxi Cosi. Nakonec jsme se rozhodovali mezi Cybexem a MC Rodi a Rodi byla uplně super, jen neměla isofix
. Cybex nakonec splňuje vše, co jsem požadovali, tj. crash testy, isofix, polohování, oddelění na podsedák.
Cybex solution i pallas jsou super. Pallas je stejně solution + pultík.
Hele mobi, no teda, nechat se ukecat od prodavaček
nám to tvrdili taky, ale jen proto že jsme narazili tase na jednu poprděnou která nemá ani šajna a názor si udělala podle toho, že děti vyvádí na prodejně když si autosedačky zkouší. Tobís taky vyváděl a jak jsme Pallase koupili, je to jeho nejoblíbenější sedačka, bohužel ž má 20kg, tak musel pultík dolů. Na zimu už půjde do Pallase Thea a Tobimu koupíme místo Solution asi Romera - toho nového s těmi bočnicemi. No vybírám dle toho, že nemáme Isofix.
Ygreen tohle byl chlap a vypadal, že ho to baví a rozumí tomu
Ale Pallas byl taky v nejužším výběru pro Vince, pže by se ušetřilo za jednu sedačku, když by se pak sundal pultík. Bohužel nemá isofix, který byl u nás zase hlavní podmínkou.
mobina píše:
Ygreen tohle byl chlap a vypadal, že ho to baví a rozumí tomuAle Pallas byl taky v nejužším výběru pro Vince, pže by se ušetřilo za jednu sedačku, když by se pak sundal pultík. Bohužel nemá isofix, který byl u nás zase hlavní podmínkou.
pallas ale isofixovou variantu má. pallas 2-fix z letoška.. ![]()
tak dneska jsem konečně naživo vyzkoušela pallas 2-fix s figurantem, 8.5měsíce, 9kg, 74cm, sedící už přes měsíc.
musím říct, že na testování jsem ho vzbudila, a i přesto byl dobře naladěn, pultík se mu moc líbil, bušil do něj ručičkama a byl celkově veselej. sklon sedačky byl stejný v úlevové poloze, jako u vedle stojící roemer safefix TT (toho sklonu jsem se bála, aby byl dostatečný na spaní)
do vajca se ještě v pohodě vleze, a dokud to tak bude, tak jezdí v něm. ale po dnešním testu máme asi vybráno.
podle ADACu i SW je velmi bezpečná (jinou bych nikdy nekoupila), má isofix, a nemá opěrnou nohu. to jsou pro mě hlavní kriteria. starší leze denně přes jeho místo, a opěrná noha = překážka.
z variant, které mi vyšly jako možné, je to nejlepší řešení (roemer safefix TT, maxi cosi pearl, roemer duo). tchán má totiž auto bez isofixu, bydlíme v jednom domě a může se stát, že bude potřeba jet jeho autem. R.Safefix TT nebo MC bych tam pak nemohla dát.. a roemer duo mě zrovna neokouzlila..)
o životnost strach nemám. nepočítám, že už žádnou nekoupím, až bude dosluhovat, koupím prostě větší cybexku, vychází to koneckonců akorát dobře, 6/6let ![]()
My pořídili teď také Cybex Palace 2 FIX a musím říct, že se mi autosedačka moc líbí. Z těch všech, co jsem viděla. Malá je taky ještě ve vajcu, ale v létě už to tak nebude. Jsem zvědavá, jak se jí bude líbit s pultíkem
v obchodě ty děti, co tam zkoušeli fakt řvali
nicméně stále si myslím, že je to prostě bezpečné a bude si muset holt zvyknout řev neřev ![]()
máme pallas 2fix a dneska sjem jí úplně v pohodě dala do Toyoty Yaris. i do ležící polohy, pás úplně stačí.- auto je z r. 2007. myslím, že ty nové se zkosením u pultíku už nemají problémy s tím, že by pásy byly krátké..
i přesto ale radím vždycky do auta vyzkoušet, to ano.. jen jsem se musela podělit! ![]()
Zdravím, ráda bych věsěla zda někdo z vás, co jste si koupili Cybex Palace 2 FIX máte Ford S-max? Díky.
Potřebuji vědět jak se u sedačky cybex x2fix dá změnit poloha, zda se posune dopředu a nevadí že vzadu za sedačkou je tzv díra, a sedačka se trochu hýbe i když je na izofixu? Může to tak být? Malá když mi usne, tak ji padá hlava při klasické poloze, pokud je sedačka přiražená k sedáku jak má být?