Jakou volit autosedačku?

189
8.9.11 13:40

Jakou volit autosedačku?

Nevím si rady s výběrem autosedačky, máme v autě sedačku do 13kg,z které malý už pomalu vyrostl,ale teď nevím kterou zvolit.Co jsem tak četla tak jsou sedačky do 18kg a nebo už do 36kg.
Nechce se mi kupovat zase za nějaký čas sedačku znova že s ní opět vyrostl,raději bych koupila už do těch 36.
Napište své zkušenosti popřípadě ze značku se kterou jste spokojeni a vyhovuje vám.Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16365
8.9.11 13:46

nejdůležitější je kolik dítku je, kolik váží a měří a zda samostatně sedí. :nevim: :nevim:

Z bezpečnosti a pohodlnosti..vždy lepší postupně všechny 3 jednotlivé sedačky (0-13, 9-18, 15-36kg) než nějaké sdružené. Stejně se nic neušetří, protože sedačka není na věky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
8.9.11 14:30

určitě po vajíčku pořiďte sedačku 9-18 než 9-36, je to jak z bezpečnosti, tak i z hlediska pohodlí i výdržnosti sedaček
sedačka Vám nevydrží na celou dobu potřeby dítěte. Jestliže ji koupíte dítěti na roce, když má 9 kg, a dítě musí mít sedačku do 150cm a 36 kg, což je 10–12 leté dítě, tak to je na dobu 9–11 let, to žádná sedačka fakticky nevydrží. Nejen že se má po 4–6 letech sedačka měnit, protože stárne, plasty křehnou, ale i potah se roztrhá, nevydrží to.
Proto se doporučuje po vajíčkui nejdříve sedačku 9–18, to má dítě do cca 4 let a poté 15–36 a ta mu vydrží do konce.
S jednou sedačkou nevystačíte.
mezi nejlepší 9-18 patří mezi isofixovými: Römer Safefix plus, Römer Duo plus, Besafe IZI Comfort X3 Isofix nebo Maxi-cosi Pearl s FamilyFix, a bez isofixu Römer King plus, Besafe IZI Comfort X3 nebo Maxi-cosi Tobi- všechny mají 4 hvězdičky z bezpečnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
8.9.11 16:39

Ahoj,
zrovna dnes jsem odpovídala na podobný dotaz. Zkus se podívat na diskuze zpátky. Jinak také doporučuji sedačku 9-18kg, je polohovatelná a pro menší děti výrazně pohodlnější než ta vyšší váhová kategorie. Já jsem spokojená s Maxi Cosi Tobi a ještě jsem pokukovala po Romer king plus. Koukni se i na nějaké výsledky testů a podle toho se pak rozhodujte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vergram
28.2.12 22:26

sedacka 9az36kg

Ahoj maminky, tak ja ted zrovna resim koupi sedacky ktera bude nasledovat po vajicku a uz sem byla rozhodnuta koupi Kiddy guardian pro 9az36 kg, jako jedina z tyhle kategorie je totiz v testech ADAC ocenena jako dobra, tedy bezpecna sedacka, ostatni propadly. Tak jsem ji sly kouoit a po tom, co jsem do ni malyho napasovala avyzkousela ji i v aute musim rict, ze nam vubec nesedela a ani to polohovani neni vubec dobre reseny, zkratka jakmile do jedny polohy dite pripoutate, tak uz se sedackou nehnete aniz byste ji zase odpoutali zmenily polohu, napr na spani a pak zas musite pripoutat. Ale hlavi duvod proc sme ji nevzali bylo to, ze v ni byl malej hrozne napresovanej a ten pultik doslova tlacil na brisko a na nozicky a to je nam ani ne 9mesicu, Marecek by v ni proste nevydrzel sedet. Bohuzel tu u nas nemaj Roemerku 9 z18kg, abych ji vyzkousela, ale meli 4Baby 9az25kg a ta nam sedla jak ulita, ale bohuzel neni nikde zadny vysledek testu bezpecnosti, jelikoz je to jedna z tech levnejsich. Nejde mi o to mit znackovou sedacku, ale bohuzel tyhle ne moc zname sedacky se skoro vubec netestujou, tak ted nevim, nechce se mi kvuli ozkouseni ty Roemerky jezdit pres 50km :( Nemate nekdo nahodou nejakej odkaz na vysledky testu, kde by byla ta sedacka 4baby
http://www.heureka.cz/?… Prolezla jsem co se dalo, ale nikde sem nic nenasla.

• Citovat
  • Upravit
7159
29.2.12 08:21

vergram, sedačka 4 Baby nebyla v testech, takže její výsledky nenajdete, všechny testy zde: http://www.autosedacky.estranky.cz/…a-videa.html
A po vajíčku je lepší jít do sedačky 9-18 než 9-36, jak kvůli bezpečnosti, tak i pohodlí, třeba při polohování na odpočinek, a to jste si již vyzkoušela.
Zajet 50km do obchodu kvůli vyzkoušení snad není takový problém, když si uvědomíte, že pak bude tu sedačku dítě používat několik let a najede v ní tisíce kilometrů, tak ať ji má vyzkoušenou. Předpokládám, že když jste si kupovali auto, také jste ujeli mnoho kilometrů, abyste si ho vyzkoušeli, jak je Vám pohodlné, tak toto dopřejte i dítěti. Vyzkoušet sedačku na živo jak vyhovuje dítěti i v autě je to nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí