Autosedačka pro mimi

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
76
11.11.04 13:33

Autosedačka pro mimi

Ahojky,náš malý v peti měs. váží už devět kg.a tak se vás chci zeptat jaké máte zkušenosti a názory na vět. autosedačky?My jsme koupili sed. Deltim do třin. kg. ale podle toho jak malý přibírá budeme muset koupit větší. Máte néjaké obl. značky - spolehlivé. pa a díky Kikina :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
111
11.11.04 14:05

ahojte, kikina sa snad neurazi, ked sa aj ja pridam s otazkou na autosedacku - vajicko pre novorodencov.

chceme kupit to najnajnajlepsie, aby sme zarucili bezpecnost. mozno som paranoidna, ale nasi kamarati vinou ozrateho sviniara prisli o trojmesacnu katusku (napriek tomu, ze bola v sedacke) a ja by som to nikdy nechcela zazit.

viem, ze v testoch vitazi romer, ale su to strasne drahe sedacky a mozno existuju aj lacnejsie, rovnako dobre. tak ak sa v tom niekto vyznate, prosim poradte. ked totiz chytim v obchode niektoru z tych lacnejsich, zda sa mi to ako kus lahkeho plastu, ktory pri naraze nic nezmoze.

nechcem kupovat pouzitu sedacku, pretoze nemam zaruku, ze nie je vnutorne poskodena a teda menej bezpecna.

dakuujem vopred za rady.

katinka + drobcek 29tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
11.11.04 17:38

Ahoj Kikino,
buď v klidu a vydrž do těch 13 kil. Dítě by mělo mít hlavičku kousek pod horním okrajem sedačky, teď si nepamatuju kolik cm se doporučuje. Teprv potom bych řešila větší sedačku, protože dle mého laického názoru by do větší sedačky, byť je tam udáváno 0-18 kg např., měl mimís už umět sám sedět. Zkusili jsme to pro Adélku a byla tam taková zdrcnutá sesutá.

Ahoj Katinko,
mojí známé se těžce zranil 2,5 chlapeček, úraz hlavy, boční náraz. Náklaďák najel z vedlejší silnice a nedal přednost. Malý seděl vpravo vzadu. Jestli ta drahá sedačka má atest na boční náraz, tak stojí za koupi. Zvlášť jestli hodně jezdíte.

Někde v dalších diskuzích se sedačky už probíraly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
11.11.04 18:17

Tak tohle řeším taky.Andulka je sice hubeňour,ale dlouhá,takže z „vajíčka“ brzo vyroste.
Jinak Katinko,za jednu z nejbezpečnějších sedaček se považuje Römer,máme ho a podle testů je super.

Já chci koupit tu sedačku 0-18kg,která se dá dávat proti směru jízdy,protože to je pro dítě do roka nejbezpečnější.Ale tápu mezi značkama.Jinak mají i polohování,takže tam opravdu může být i novorozenec s takovou tou vložkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
11.11.04 21:52

katinko, kdyz pohledas nekde v dizkuzi mimina tak tam najdes odkaz na stranky, kde je vzerejneny test casopisu D-test. Jendnoznacne vyhravaji Romery - a pokud chces koupit i za dobrou cenu, tak se podivaej na www.matysek.cz - ja jsem tam koupila Baby Sitter Catrin - je barevne uzasna a hlavne cena je 1990 a ne 4200 jako nova kolekce. Maji atest i na bocni naraz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1403
11.11.04 21:58

Podle testu ted uz nevim kde, jsou velmi bezpecne taky Maxi Cosi. Ovsem taky stoji kolem 4000. My ji mame nastesti pujcenou a je fajn, ale tu bezpecnost z toho na pohled nepoznam.
 Kacica

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
12.11.04 09:50

dakujem za rady. desty, dakujem, urcite sa tam pozriem.
katinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
12.11.04 10:29

Ahoj,
můžete mi někdo poradit, jestli se dá miminko z porodnice vést rovnou v autosedačce (vajíčku). Slyšela jsem, že smí ležet jenom na rovném a že do autosedačky může až za pár týdnů??

Dík Binisi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
12.11.04 10:50

sedačky

Ahojky všem. Autosedačky Romer vítězí v testech (i zahraničních) již několik let, takže jsme se nebáli a koupili starší.Dá se „svléct " z potahu a plastu nic není, vše drží a funguje, jak má, má ještě veškeré značky a návody z prodeje.Myslím, že se dá poznat, jestli je špatná nebo ne. Maxi Cosi taky patří k těm velmi dobrým.Jestli jezdíte hodně, asi do toho ty peníze dejte,můžete ji pak prodat známým. Ale úplně malý mimino ji "užije“ max 9 měsíců, většinou vyroste na délku, ne na kila.A u mrněte je důležitý polstrování kolem hlavičky, hodně lidí má sedačku bez toho, to je asi na nic.
Tak dobře vyberte a žádné nehody!
Michaela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.11.04 21:40

Ahoj Binisi,
já jsem si malého dala v porodnici do autosedačky (i v zavinovačce) a sestřičky mě chválili, že jsem jedna z mála odpovědných maminek.
Martina

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
12.11.04 22:34

Ahoj holky,
u autosedačky se ani po svléknutí potahu nedá poznat, jestli je napraslá. Autosedačky jsou z tvrzeného plastu (levnější z měkčého - křehčího, dražší za tvrdšího). Taky si všímněte, že dražší autosedačky jsou těžší. Je to proto že těžká autosedačka lépe sedí v autě. Každopádně j kepší nějaká než žádná, ale rozdíl např. v boční ochraně bývá hóóódně veliký! Na to pozor. Lucka

• Citovat
  • Upravit
76
18.11.04 16:21

Autosedačka pro mimi

Ahojky díky všem za zprávičky,nakonec jsme se rozhodli pro Römer. Malý už z vajíčka pomalu ale jistě vyrůstá,tak za měsíc max. dva budem kupovat větší. Musím říct že o Römeru jsem nevěděla, ale když jsem se podívala na internet tak nás absolutně nadchl. Moc vám všem díky za tipy a Katince přeju dobrou volbu pro mimi,rozhodně je z čeho vybírat. Pa a díky Ki :) ki

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
18.11.04 17:38

Ja ziju v Britanii a tady vas bez autosedacky z porodnice vubec nepusti. Miminko by v ni (stejne jako v babyvaku nebo satku) nemelo travit vic nez dve hodiny, takze na tu chvilku v aute je to urcite lepsi nez riskovat zraneni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.11.04 21:00

Ahoj holky,

my jsme před týdnem také řešili problém s autosedačkou-malému je sice teprve něco přes 5měsíců, ale má 9kg a 71cm. Jelikož žijeme v Praze a rodiče jsou jedni na západě Čech a druzí pro změnu na jihu republiky, jezdíme každých 14dní na návštěvy.Maličký už byl ve vajíčku chudák-zkroucený a nespokojený, protože se tam zvlášť teď,když už je víc oblečený prostě nevešel.Takže jsme se radili a ačkoliv jsme nechtěli drahou sedačku, rozhodli jsme se nakonec pro BRITAX-tahle firma dělá sedačky i do letadel, sedačka má skoro 20kg a je od9do 18kg.Měli jsme strach,jestli nevadí,že už je po směru jízdy,ale má zvláštní ukotvení,kdy po přitažení a vytažení páčky vysune ještě klín a ten se zaboří do sedadla,takže se sedačka ani nehne.Malý ještě sám úplně nesedí,ale sedačka se dá sklopit,takže je tam bobísek v polosedě pololeže jako ve vajíčku-jen s tím rozdílem,že nemá zádíčka ohnutá.Navíc má sedačka ještě pevný vypolstrovaný podhlavník a malému tak hlavička nelítá ze strany na stranu.Rozhodující bylo pro nás právě to,jak moc je bezpečná zboku-je hlubší než ostatní.Máme jí týden,najezdili jsme asi 500km a maličkej je o 100%spokojenější. Ke všemu může už pozorovat okolí venku. :) Stála sice 6950,ale dostali jsme to od obou rodičů k vánocům a i kdyby ne,asi bychom ji koupili-bezpečnost našeho maličkého nám je hodně drahá.Musím říct že jsem opravdu spokojení,ale hlavně víme,že je v bezpečí. Lisa

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
19.11.04 11:03

Ahojda holky, zaujala mě vaše debata o autosedačkách a mám prosbu. Koupili jsem autosedačku značky CAM, 0+. Když jsem jí viděla, hned jsem po ní sáhla, jelikož mi moc připomínala sedačku zn. Maxi-Cosi, která je ale docela drahá.

Máte někdo autosedačku zn. CAM??? Jak jste s ní spokojený?

Díky Šárka a mimi 34tt :P

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí