Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj maminky, mám takový dotaz, malému ted bylo pet mesicu a mame trosku cvalika, vazi uz 9 kilo a ted jsem studovala nasi autosedacku a ta je pouze do 10-ti kg. Jakou další autosedačku zvolit, kdyz bobeš ještě nesedí? Děkuji za rady ![]()
No kdyz jeste nesedi a takhle male ale velke asi jeste chvilku nebude, tak jedine vetsi vajicko, tj. do 13kg. Pak jsou jeste sedacky 0-18, ale po roce uz nebude chtit sedet pozadu, takze by to musela byt ta otaceci a to uz je za velky prachy…
Tak jestli jako vyloženě roste, tak bych se orientovala na 0-18 kg. Není pravda, že sedačka musí být otáčecí z velký peníze. Každá sedačka v této kategorii je dělaná na jízdu proti směru a potom se upne po směru. Otočná sedačka v základně je spíš takový bonus. Z těch bezpečných značek je to pořád klasika. Römer, Cybex, Kiddy, Maxi cosi… Mrkni do testů Adac.
My mame 0-18kg Britax-Romer
Dokud nesedi/nema 9m, tak vozis proti smeru, pak uz funguje jako klasicka posmerna 9-18.
A je to dobra znacka, vychazi dobre v testech
Romer 0-18kg otaceci po smeru, proti smeru jizdy. Polohovani i pro starsi dite uzitecne a pohodlne na dlouhe cesty
Příspěvek upraven 26.09.16 v 21:54
No, já myslím, že jsme měli vajíčko také do 10 kil. Nicméně dceři jsme kupovali autosedačku až minulý týden ( 15.mesicu). Je drobná a stále se do vajíčka vešla i na délku, ale začala nám při delší jízdě blinkat. Takže proto jsme pořizovali už tu klasickou. Máme do 36 kil. Jinak se dá pořídit sedačka s izofixem, ale nevím, jestli by v ní malý seděl a neprepadaval, když ještě sám nesedí. Chce se to poradit ve specializovaných prodejnách. Máme skvělé zkušenosti s Dětským domem v Praze 4-Kunraticich. Opravdu poradi objektivně. Nemá smysl kupovat nějakou bez předešlého vyzkoušení, či rady zkušených odborníků. Viděla bych to tak, abyste vzali mimco s sebou a vyzkoušeli ho dát do sedačky přímo na prodejně, to ukáže mnohé.
@Zuzva píše:
No kdyz jeste nesedi a takhle male ale velke asi jeste chvilku nebude, tak jedine vetsi vajicko, tj. do 13kg. Pak jsou jeste sedacky 0-18, ale po roce uz nebude chtit sedet pozadu, takze by to musela byt ta otaceci a to uz je za velky prachy…
Proč by po roce nechtěl sedět pozadu? Pokud zrovna nezvrací, tak dokud nepozná něco jiného, tak to bere jako normální… mě jezdila holka do roka a půl a i pak jsem otáčela ne kvůli tomu, že by nechtěla jezdit proti směru, ale protože jsem vyměnila auto a na protisměr mělo krátké pásy.
@Zuzva píše:
Nase skoro trileta jeste stale jezdi proti smeru, nepoznala jizdu po smeru, tkz je takto uplne v pohode a mne se ji jeste nechce otacet, kdyz je to takto bezpecnejsi.
@Anonym888 My mame Cybex Sirona a spokojenost.