Autosedačka pro roční, nesedící dítě

10
30.3.12 20:22

autosedačka pro roční, nesedící dítě

Dobrý den,
prosím o radu ohledně autosedačky. Našemu chlapečkovi byl teď rok a stále nesedí. Bohužel se nám už pomalu nevejde do vajíčka tak že nákup nové autosedačky nás nemine. Jenže jakou koupit, když nesedí? Přes 9 kilo už má…
Děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7932
30.3.12 20:26

my jsme koupili Römer King Plus - má polohování i trochu naležato a dokud pořádně neseděla, tak jsme ji měli co nejvíc sklopenou… sice tam byla víc nastojato než ve vajíčku, ale aspoň trochu ležela :) nejezdili jsme nijak často ani nikam daleko, takže to tak stačilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
30.3.12 20:29

No já to tu řešila…Ne toto, ale díky diskuzi ti myslím můžu poradit :) Existují sedačky od 0-18kg, kde dítě sedí do 13kg protisměru jízdy v takovém skoro vajíčku (Römer, BeSafe). Určitě ti ale napíše i někdo erudovanější :mrgreen: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
30.3.12 20:30

Já kupovala besafe v roce, sice už seděl, ale o jistém sedu nemohl být řeč. Jezdil v do 2let a něco, pak už mi přišla malá, ale když přestal jezdit s plínou, tak se do no zase ťip ťop vejde a jezdí i teď v necelých 3letech. Stále v protisměru, protože posměrně se připoutává pásy, což jsem se nikdy nenaučila, takže protisměrně jen nacvaknu do isofixu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2060
30.3.12 20:30

No teď jsem chtěla odpovědět…koupili jsme Römer King plus…a někdo mě předběhl :) holt nebudu první ;)
No prostě správná volba. Náš Matýsek v 8 měsících z vajíčka vyrostl, měli jsme stejný problém, že neseděl a sedačku jsme pořídili úplně stejnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
30.3.12 20:36

Jinak nesedící dítě bych po směru neposadila. Je to při případném nárazu příliš velké zátěž :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
30.3.12 20:44
@Gladys píše:
Jinak nesedící dítě bych po směru neposadila. Je to při případném nárazu příliš velké zátěž :nevim:

Souhlasím! A my máme Römer King plus a nesedící dítě bych do ní nikdy nedala, i když je polohovatelná, tak o lehu nemůže být řeč - dítě v ní regulérně sedí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10995
30.3.12 20:46

Promiňte, že se vmísím, ale nevíte prosím, jak to je, když dítě samo sedí, má rok, ale nemá těch 9kg a pravděpodobně ještě dlouho mít nebude? Musí být ještě ve vajíčku? Nechci na to spěchat, ale je pravda, že cestování v proti směru už je docela drama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
30.3.12 20:49

@Trojlístek
Jestli se vejde do vajíčka, tak určitě cestovat ve vajíčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
30.3.12 20:51
@Gladys píše:
Jinak nesedící dítě bych po směru neposadila. Je to při případném nárazu příliš velké zátěž :nevim:

mám to stejně… prostě dokud nesedí buď větší vajíčko nebo 0 - 18… :nevim: Starší jezdil v protisměru ve vajíčku do 13ti měsíců (cca 11,5 kilo), jistě seděl od 6 měsíců, ale stejně… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaella69
30.3.12 20:53
@Gladys píše:

A mám ten pocit, že i to sezení je podmínka pro přechod do posměrný sedačky, ne?? Dokud nesedí, měl by jezdit v protisměru… Ale jak bych to řešila, to teda nevím :( Asi by nezbylo nic jinýho, než koupit tu 0-18 :nevim: :nevim: :nevim: V tomhle jsem asi srab a neriskovala bych ani kvůli 2 měsícům…

• Citovat
  • Upravit
10995
30.3.12 20:55

@Dorka_X
No, už je to vajíčko právě hodně akorát. Ono už je to docela rozdíl to malé miminko co v něm jezdilo a pomalu se v něm ztrácelo a současné umanuté batole, které už v něm vypadá poněkud komicky a hlavně vztekle.

A nevíte tedy prosím, co s tím, když nebude mít těch 9 kg a z vajíčka definitivně vyroste?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
30.3.12 20:57
@Trojlístek píše:
Promiňte, že se vmísím, ale nevíte prosím, jak to je, když dítě samo sedí, má rok, ale nemá těch 9kg a pravděpodobně ještě dlouho mít nebude? Musí být ještě ve vajíčku? Nechci na to spěchat, ale je pravda, že cestování v proti směru už je docela drama.

To byl náš případ, do sedačky po směru jízdy šla, když měla asi 8,3 kg a nijak jsem to tedy neřešila…A 9 kg stále ještě nemáme :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21630
30.3.12 20:59

ro přechod do sedačky po směru jízdy je potřeba splnit všechny 3 podmínky najednou - 9kg,9 měsíců a stabilní sed. do té doby je potřeba vozit dítě proti směru jízdy.
buď bych volila vajíčko 0-13kg nebo již výše zmiňovanou autosedačku, co jde dát proti směru jízdy 0-18 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10995
30.3.12 21:01

@kokomo

No, zažili jsem náraz do našeho auta zezadu. Nebyla to rána, ale jak já byla šťastná, že byla malá ve vajcu. Ten nechtěný pohyb tam prostě byl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí