Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den,
prosím o radu ohledně autosedačky. Našemu chlapečkovi byl teď rok a stále nesedí. Bohužel se nám už pomalu nevejde do vajíčka tak že nákup nové autosedačky nás nemine. Jenže jakou koupit, když nesedí? Přes 9 kilo už má…
Děkuji za odpovědi
my jsme koupili Römer King Plus - má polohování i trochu naležato a dokud pořádně neseděla, tak jsme ji měli co nejvíc sklopenou… sice tam byla víc nastojato než ve vajíčku, ale aspoň trochu ležela
nejezdili jsme nijak často ani nikam daleko, takže to tak stačilo ![]()
No já to tu řešila…Ne toto, ale díky diskuzi ti myslím můžu poradit
Existují sedačky od 0-18kg, kde dítě sedí do 13kg protisměru jízdy v takovém skoro vajíčku (Römer, BeSafe). Určitě ti ale napíše i někdo erudovanější
![]()
Já kupovala besafe v roce, sice už seděl, ale o jistém sedu nemohl být řeč. Jezdil v do 2let a něco, pak už mi přišla malá, ale když přestal jezdit s plínou, tak se do no zase ťip ťop vejde a jezdí i teď v necelých 3letech. Stále v protisměru, protože posměrně se připoutává pásy, což jsem se nikdy nenaučila, takže protisměrně jen nacvaknu do isofixu.
No teď jsem chtěla odpovědět…koupili jsme Römer King plus…a někdo mě předběhl
holt nebudu první ![]()
No prostě správná volba. Náš Matýsek v 8 měsících z vajíčka vyrostl, měli jsme stejný problém, že neseděl a sedačku jsme pořídili úplně stejnou
Jinak nesedící dítě bych po směru neposadila. Je to při případném nárazu příliš velké zátěž ![]()
@Gladys píše:
Jinak nesedící dítě bych po směru neposadila. Je to při případném nárazu příliš velké zátěž
Souhlasím! A my máme Römer King plus a nesedící dítě bych do ní nikdy nedala, i když je polohovatelná, tak o lehu nemůže být řeč - dítě v ní regulérně sedí.
Promiňte, že se vmísím, ale nevíte prosím, jak to je, když dítě samo sedí, má rok, ale nemá těch 9kg a pravděpodobně ještě dlouho mít nebude? Musí být ještě ve vajíčku? Nechci na to spěchat, ale je pravda, že cestování v proti směru už je docela drama.
@Trojlístek
Jestli se vejde do vajíčka, tak určitě cestovat ve vajíčku.
@Gladys píše:
Jinak nesedící dítě bych po směru neposadila. Je to při případném nárazu příliš velké zátěž
mám to stejně… prostě dokud nesedí buď větší vajíčko nebo 0 - 18…
Starší jezdil v protisměru ve vajíčku do 13ti měsíců (cca 11,5 kilo), jistě seděl od 6 měsíců, ale stejně… ![]()
@Gladys píše:
A mám ten pocit, že i to sezení je podmínka pro přechod do posměrný sedačky, ne?? Dokud nesedí, měl by jezdit v protisměru… Ale jak bych to řešila, to teda nevím
Asi by nezbylo nic jinýho, než koupit tu 0-18
V tomhle jsem asi srab a neriskovala bych ani kvůli 2 měsícům…
@Dorka_X
No, už je to vajíčko právě hodně akorát. Ono už je to docela rozdíl to malé miminko co v něm jezdilo a pomalu se v něm ztrácelo a současné umanuté batole, které už v něm vypadá poněkud komicky a hlavně vztekle.
A nevíte tedy prosím, co s tím, když nebude mít těch 9 kg a z vajíčka definitivně vyroste?
@Trojlístek píše:
Promiňte, že se vmísím, ale nevíte prosím, jak to je, když dítě samo sedí, má rok, ale nemá těch 9kg a pravděpodobně ještě dlouho mít nebude? Musí být ještě ve vajíčku? Nechci na to spěchat, ale je pravda, že cestování v proti směru už je docela drama.
To byl náš případ, do sedačky po směru jízdy šla, když měla asi 8,3 kg a nijak jsem to tedy neřešila…A 9 kg stále ještě nemáme ![]()
ro přechod do sedačky po směru jízdy je potřeba splnit všechny 3 podmínky najednou - 9kg,9 měsíců a stabilní sed. do té doby je potřeba vozit dítě proti směru jízdy.
buď bych volila vajíčko 0-13kg nebo již výše zmiňovanou autosedačku, co jde dát proti směru jízdy 0-18 kg.
No, zažili jsem náraz do našeho auta zezadu. Nebyla to rána, ale jak já byla šťastná, že byla malá ve vajcu. Ten nechtěný pohyb tam prostě byl ![]()