Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, včera jsem byla u kamarádky a ta má o pul roku mladšího chlapečka (2r) a už kupojou sedačku 15-36Kg, že prý už se tam nevejde,… a to je nižší než naše malá (ta má 95cm) tak mě tak nějak nahlodala a začka jsem koukat po větších a to jsem si myslela, že nám vydží minim. do podzima ![]()
Chtěla jsem se zeptat, jestli máte některá tuto http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… nebo tuto http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
Ta první bude asi bezpečnější, ale nějak se v tom strácí.
Do kolika tam vaše děti jezdí? Vím že je to individuální, ale tak zhruba cca ![]()
Mám pro obě holky tu z druhého odkazu, konkrétně Romer Kidfix. Já i děti jsme moc spokojení. Jedné je pět pryč, druhé budou tři. Ta starší dostala tuhle až ke třetím narozeninám, do té doby se vlezla v pohodě do té menší (Maxi-cosi Priori XP), ale mladší dcera musela do této již po druhém roce věku, měla na to výšku i váhu, tak nebyl problém. Počítám že v ní budou jezdit do cca 10 - 12ti let.
Ahojky a ona má 9-18kg? My ji máme a malá mu teda není (ale mám od Chicca) a tyhle sedačky bývají tak do 4 let věku, pokud jí hlava nepřečuhuje přes límec, tak bych novou nepořizovala a pokud teda nemá víc jak těch 18kg, náš má ve 2,5 letech necelých 13kg a výškově je kolem 90cm.
Ahoj, můj syn Dominik má tu druhou, kidfix bez těch postraních nálitků. V jiné barevné variaci teda. Kupovali jsme mu ji měsíc po 3. narozeninách a měřil 97cm, myslím že to bylo tak akorát na něj v tu chvíli, když se opěrka hlavy dala nejníže bylo to OK. ![]()
NEchala jsem Dominika v předchozí sedačce dokud se tam vešel, ale pak už mu začalo vadit že se ani nemůže předklonit a vyvlíkal se mi z rameních popruhů. V téhle se mu zalíbilo a pohoda. ![]()
@Pettulle píše:
Ahojky a ona má 9-18kg? My ji máme a malá mu teda není (ale mám od Chicca) a tyhle sedačky bývají tak do 4 let věku, pokud jí hlava nepřečuhuje přes límec, tak bych novou nepořizovala a pokud teda nemá víc jak těch 18kg, náš má ve 2,5 letech necelých 13kg a výškově je kolem 90cm.
Péťo ona má 15Kg, řekla bych že nijak zásadně nepřečuhuje, jako už nemá hlavičku uplně zapadlou, koukaj tak cca 3cm. Já si právě taky myslela, že vyjde do 4let ![]()
Máme ted romer 9-18kg
My máme Römer kid, koupili jsme ji teď v březnu, malýmu byly v listopadu tři roky. Má aktuálně 16 kg a metr na výšku, autosedačka 9 - 18 kg mu stále ještě byla, ale byla už stará, chtěla jsem kvůli bezpečnosti novou, tak jsem koupili tu Römerku. Je to pro nás i lepší z hlediska přehazování mezi auty, navíc já tříbodovému pásu věřím víc, než pětibodovému (a nesnažte se mi některá tvrdit, jak je pětibodový lepší, já mám svůj názor). S touhle autosedačkou jsem spokojená já i syn.
A jezdit v ní bude tak dlouho, dokud bude potřebovat autosedačku.
@Stune píše:
Ahoj, včera jsem byla u kamarádky a ta má o pul roku mladšího chlapečka (2r) a už kupojou sedačku 15-36Kg, že prý už se tam nevejde,… a to je nižší než naše malá (ta má 95cm) tak mě tak nějak nahlodala a začka jsem koukat po větších a to jsem si myslela, že nám vydží minim. do podzima
Já bych se spíš snažila přesvědčit kamarádku, že je to brzo, než se nechat nahlodávat od ní ![]()
Jinak v 9-18 může být do 18kg, hlavička může přečuhovat až po oči, akorát pásy nesmí vycházet zpod ramen.
A ohledně těch 2 sedaček, ano ta první je lepší z hlediska bočního nárazu, ale zas nedostaneš 3 osoby na zadní sedadlo.
Já bych předně asi zatím neřešila větší sedačku jen proto, že „už ji někdo taky kupuje“, fakt bych počkala, než vyroste z té, co máte teď…
I když chápu, že na to se neptáš
co se týče rozdílu mezi jednotlivejma typama, koukla bych buď na testy nebo bych se zeptala Steeva ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Já bych se spíš snažila přesvědčit kamarádku, že je to brzo, než se nechat nahlodávat od ní
Jinak v 9-18 může být do 18kg, hlavička může přečuhovat až po oči, akorát pásy nesmí vycházet zpod ramen.A ohledně těch 2 sedaček, ano ta první je lepší z hlediska bočního nárazu, ale zas nedostaneš 3 osoby na zadní sedadlo.
Jé díky, to jsem přesně potřebovala slyšet, třeba to, že se nevejdou tři do tadu.
Jinak kamošce jsem to rozmlouvala a divila se, že její mladší a nižší kluk se nevejde a naše ano jo
ale nedala se, má asi i víc důvodu ![]()
@kate02 píše:
Já bych předně asi zatím neřešila větší sedačku jen proto, že „už ji někdo taky kupuje“, fakt bych počkala, než vyroste z té, co máte teď…![]()
I když chápu, že na to se neptáš
co se týče rozdílu mezi jednotlivejma typama, koukla bych buď na testy nebo bych se zeptala Steeva
No já to něřeším kvuli tomu
prostě se jen pídím ![]()
@Stune píše:
No já to něřeším kvuli tomuprostě se jen pídím
Jasný, mně jen kolikrát zůstává rozum stát, ani jedno z mých dítek nepatří k nejmenším (starší má skoro metr a teď - teda po nemocným období cca 15 kilo) a stejně se mi do těch sedaček vlezou dýl, než menší děti…
tak nevim, jestli něco nedělám blbě… ![]()
@kate02 píše:
Jasný, mně jen kolikrát zůstává rozum stát, ani jedno z mých dítek nepatří k nejmenším (starší má skoro metr a teď - teda po nemocným období cca 15 kilo) a stejně se mi do těch sedaček vlezou dýl, než menší děti…![]()
tak nevim, jestli něco nedělám blbě…
No mě vlastně zarazilo uplně to samé, taky bych řekla, že bez bundy je vše ok, samo s bundou vyčuhuje a ani se to nemá a tak ji hned svléknu ![]()
@Stune píše:
Ahoj, včera jsem byla u kamarádky a ta má o pul roku mladšího chlapečka (2r) a už kupojou sedačku 15-36Kg, že prý už se tam nevejde,… a to je nižší než naše malá (ta má 95cm) tak mě tak nějak nahlodala a začka jsem koukat po větších a to jsem si myslela, že nám vydží minim. do podzima![]()
Chtěla jsem se zeptat, jestli máte některá tuto http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… nebo tuto http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
Ta první bude asi bezpečnější, ale nějak se v tom strácí.
Do kolika tam vaše děti jezdí? Vím že je to individuální, ale tak zhruba cca
ta první je varianta s vylepšenou boční ochranou SICT- to znamená, že lépe chrání před bočním nárazem o 25%, jinak jsou stejné, obě mají 4*z bezpečnosti a ptří k těm nejlepším.
Do sedačky 15-36 může dítě jít až když má nejméně 15kg, min. 2,5 roku a min. výšku 94-100cm, takže 2 leté dítě tam určitě nepatří, a do sedaček 9-18 s eděti běžně vejdou do cca 105cm, takže kupovat při 95cm velkou sedačky je předčasné.
@steeve píše:
ta první je varianta s vylepšenou boční ochranou SICT- to znamená, že lépe chrání před bočním nárazem o 25%, jinak jsou stejné, obě mají 4*z bezpečnosti a ptří k těm nejlepším.
Do sedačky 15-36 může dítě jít až když má nejméně 15kg, min. 2,5 roku a min. výšku 94-100cm, takže 2 leté dítě tam určitě nepatří, a do sedaček 9-18 s eděti běžně vejdou do cca 105cm, takže kupovat při 95cm velkou sedačky je předčasné.
Jůůů, díky moc
takže výběr odkládám ![]()
a je pravda, že je ta první tedy rozměrově větší a 3 se pak dozadu nevejdou?
ano, ta SICT je na každé straně kvůli těm bočním vakům o 6,5cm širší, celkem tedy o 13cm, takže se 3 sedačky nevejdou