Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Já jsem pro syna kupovala romera vejce. Myslím, že velké je dost. Předtím jsme měli maxi cosi citi, ne že by bylo na délku malé, ale byly tam jen dvě polohy na výšku pásů přes ramena a ve 4m mu i ta druhá poloha byla malá ![]()
Mám Kiddy MAxi pro,mocmi vyhovuje jen má asi pro většinu velké mínus nejde nsadit na žádný podvozek jen na jejich a tam je cena vyšší než za sedajdu ![]()
http://www.moje-miminko.cz/…ro-3478.html
Ještě jsem zapomněla napsat, že nemáme ISOFIX.
Mám golfky cybex. Myslíte, že by na ně vajíčko od romer nějak šlo? Vůbec nevím, jak fungují ty adaptery, proto se ptám. ![]()
Moc děkuju za reakce.
na golfky cybex pasuje pouze cybex aton. a bez isofixu vyšla na gut v adac testech, jen nevím, jak je to s velikostí. jinak je pěkná, vypadá pohodlně. a hlavně je bezpečná!
sama jsem měla maxi cosi cabriofix, která je opravdu velká.
u adaptérů - záleží na tom, co jsou to za golfky - jestli onyx nebo topaz, koupí se adaptéry, které se nejdřív napasuje objímka na konstrukci, na to se připevní adaptér a do něho klikne sedačka, pokládá se na potah kočáru.
u callista je to od kol 2010 se sundáním potahu, jsou to ty adaptéry na korbu. (na korbu se sklápí..)
u rubyho existují universální páskové, které se ale v čr neprodávají.
Tak já teď řešila autosedačku kvůli dceři (z jinýho důvodu teda), teď máme Maxi-Cosi Cabriofix, ale pro druhý (snad) dítě bych koupila Römer First Class. Je to sedačka od 0-18kg, přičemž do 13kg může být dítě proti směru a pak se to otočí ![]()
Natašo, děkuji. Mám cybex callistu.
Tripetri, mrňousek pak podědí sedajdu po starším (romer king plus), takže mě jde teď fakt jen o vajíčko. Doufám, že mrňousek nebude extra velký a těžký. Syn je velký po manželovi, tak si myslím, že i druhé dítko by toto mohlo podědit. To je důvod proč chci raději větší, ať pak nemusíme měnit.
A nechceš Britax Roemer First Class Plus? Je to 0-18Kg tím pádem vhodná pro větší děti. Je velká, pohodlná, kvalitní a bezpečná. Můžeš ji dát do lehu proti směru a u větších dětí po směru v sedě. Ale nelze ji nosit za ,,ucho,, a ani upevnit na podvozek kočárku…
my máme Maxi Cosi Cabriofix, syn má 9.5 měsíce, 75cm (74 měl před dvěma týdny, tak to odhaduju) a vejde se tam pohodlně, ještě má tak 3-5cm k dobru. Pokud vím, nesmí přečuhovat hlava, nohy nevadí (ale samozřejmě jak se jima pak zapře o sedadlo, tak logicky povystoupí i hlava, i tak ale říkám, ještě min. ty 3cm tam má i v autě)
sedačka je hodně hluboká, řekla bych hlubší než jiné, to dělá hodně, protožee tam prcek hezky zapadne. A je taky hlubší než MC Pebble. Testy kvality prochází opakovaně na prvních místech, takže nelituju…a i když tu větší 9-18kg už budem kupovat jinou značku, prootže ty vyšší MC už tak dobré testy nemají, tak do vajíčka od MC bych šla kdykoli znovu.
Já potřebuju fakt klasické vajíčko. Jen, když půjdu k dr., tak to bude jednodušší čapnout vejce do jedné ruky a syna za ruku druhou.
@Kkomik píše:
A nechceš Britax Roemer First Class Plus? Je to 0-18Kg tím pádem vhodná pro větší děti. Je velká, pohodlná, kvalitní a bezpečná. Můžeš ji dát do lehu proti směru a u větších dětí po směru v sedě. Ale nelze ji nosit za ,,ucho,, a ani upevnit na podvozek kočárku…
@Anonymní píše:
Já potřebuju fakt klasické vajíčko. Jen, když půjdu k dr., tak to bude jednodušší čapnout vejce do jedné ruky a syna za ruku druhou.
To máš pravdu tak pak bych šla do toho Maxi Cosi. Má jej kamarádka, má obříka a zatím se jí tam vleze…
@Kkomik píše:
já tedy myslím, že tyhle 0-18kg nejsou moc dobré pro novorozené miminko, i steeve to tady už jednou psal, ono novorozenci potřebují ještě malinko něco jiného než pak mimča větší. nehledě na to, že ve vajíčku si dítě přeneseš, kdežto tahle je poutlá do auta rovnou.
myslím, že to je spíš vhodná varianta pro ty, kterým děti opravdu z vajca vyrostly a nemůžou ještě do 9-18, tak koupí 0-18..
roemer first class neměla testy ADAC pokud mě paměť neklame, tudíž jen protože je to roemer bych jí nekupovala (i roemer má nevadařené, např. adventure..)
jinak potvrzuju, že MC cabriofix je velká, moje děti jezdily nějak do 77cm, tj. do 11m/10kg.
u té atonky právě bohužel nevím, jak je velká
chtělo by to někde porovnat hloubku sedačky. když je někde uvidím v jednom obchodě, mrknu na to.
Máme Maxi Cosi Cabrio, u prvního jsem myslela že mu je v půl roce malá, u druhého naopak vydržela do roka a půl
Přijde mi, že ta velikost je spíš o pocitu ![]()
Ahojky.
Potřebovala bych nějaký typ, jaké vajíčko je kvalitní (prošlo dobře v testech) a zároveň, aby bylo pro větší dítko (aby vydrželo do délky dítka cca 75 cm?)? Hledala jsem v diskuzích ale nic moc nenašla.
Na první dítko jsme měli nějakou půjčenou od chicca.
Synovi byla za chvíli malá. Po zkušenosti sázím na kvalitu.
Jsem teprve na záčátku těhotenství ale raději hledám, pátrám už teď.
Omlouvám se za anonymitu ale ještě nikdo neví, že jsem těhu. Děkuji za pochopení a hlavně za radu.