Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Nataša píše:
já tedy myslím, že tyhle 0-18kg nejsou moc dobré pro novorozené miminko, i steeve to tady už jednou psal, ono novorozenci potřebují ještě malinko něco jiného než pak mimča větší. nehledě na to, že ve vajíčku si dítě přeneseš, kdežto tahle je poutlá do auta rovnou.
myslím, že to je spíš vhodná varianta pro ty, kterým děti opravdu z vajca vyrostly a nemůžou ještě do 9-18, tak koupí 0-18..
roemer first class neměla testy ADAC pokud mě paměť neklame, tudíž jen protože je to roemer bych jí nekupovala (i roemer má nevadařené, např. adventure..)
ano, to je pravda, že pro novorozené není úplně dobré mít 0-18, ale spíše vajíčko, jak z hlediska bezpečnosti a pohodlí dítěte, tak i kvůli možnosti přženášení k doktorovi a pod.
ale abych uvedl další na pravou míru, tak Britax First class plus není špatná v bezpečnosti, má 3, stejně jako ta Römer Adventure, a stejně jako třeba MC Cabriofix, nebo MC Priori, atd, ono 3 z bezpečnosti jsou pořád dobrý výsledek,
nicméně zakladatelce, určitě je nejlepší pořídit klasické vajíčko, mezi největší patří Römer Baby safe plus, MC Cabriofix, ale i tenCybex Atin je dost velký( velikostně vyjde na stejno s Cabriofixem), a pokud to chcete použít na golfky od Cybexu, tak tam jde jen ten Aton
tak super, že je Atonka velká,
jestli vyjde nastejno s maxi cosi, tak bych brala určitě aton, protože pasuje na callisto.
plus má ty „hvězdičky“ 4, narozdíl od MC poutané pásem.
(myslela jsem to spíš tak, že u každé sedačky, i u roemera si ověřím nejdřív bezpečnost, protože romer má skoro vše na 4*, a když srovnám výsledky třeba Dtestu, což je opsaný stifung warentest, tak adventure má 42% a třeba roemer kid 68%, což už je sakra rozdíl…a třeba mě by to neuspokojilo..)
a kdo testoval toho firstclass? nemůžu jí nikde najít??
testoval ji OAMTC- tdy rakouská odnož ADACu, ale už v roce 2004 a bohužel ADAC i OAMTC všechny testy starší roku 2007 již smazali, takže se to nedá na netu najít, já mám naštěstí všechny testy od roku 2001 vytištěné
@Nataša píše:
já tedy myslím, že tyhle 0-18kg nejsou moc dobré pro novorozené miminko, i steeve to tady už jednou psal, ono novorozenci potřebují ještě malinko něco jiného než pak mimča větší. nehledě na to, že ve vajíčku si dítě přeneseš, kdežto tahle je poutlá do auta rovnou.
myslím, že to je spíš vhodná varianta pro ty, kterým děti opravdu z vajca vyrostly a nemůžou ještě do 9-18, tak koupí 0-18..
roemer first class neměla testy ADAC pokud mě paměť neklame, tudíž jen protože je to roemer bych jí nekupovala (i roemer má nevadařené, např. adventure..)
Mi steeve psal, že právě Roemer FC je vhodnější než třeba BeSafe iZi (když jsme u kat. 0-18kg) protože jde dát do úplného lehu. A v testech měla stejné hodnocení jako velmi kvalitní a propagovaná BeSafe iZi (bez Isofixu, pokus s ním tak byla o jednu hvězdičku lepší)…to je stejně jedno zakladatelka chce vajíčko a je pravda přenášení malého mimi v autosedačce je velká výhoda