Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@steeve píše:
ano, ta SICT je na každé straně kvůli těm bočním vakům o 6,5cm širší, celkem tedy o 13cm, takže se 3 sedačky nevejdou
Díky a máte ozkoušeno jedna sedačka SICT a 2 dospělí vzadu? Možná se ptám jak natvrdloň ![]()
@Stune píše:
Díky a máte ozkoušeno jedna sedačka SICT a 2 dospělí vzadu? Možná se ptám jak natvrdloň
Záleží na autě, ale ta SICT je hodně široká, někde jsem našla rozměry (jestli si pamatuju 63cm?). Proto jsme ji nakonec nekoupili. Pokud je sedačka s isofixem, tak se nám 2 dospělí nevejdou ani vedle té užší verze.
Ta menší sedačka s 5bodovými pásy je bezpečnější, takže bych nespěchala do té větší (měli jsme Romera Duo Plus). Našeho jsme přestěhovali ve 3 letech (102cm a 16kg), kdy se nám do té menší i špatně dával. A kor teď v zimě. Velmi důležité je dosáhnout té váhy 15kg.
@Stune píše:
Díky a máte ozkoušeno jedna sedačka SICT a 2 dospělí vzadu? Možná se ptám jak natvrdloň
záleží jak máte velké auto( a jak velcí dospělí, zda útlá žena, nebo 120kg chlap), pokud je to třeba Fabie, tak se nevejdou, ale u velkých aut MPV se vejdou 2 dospělí i s SICT
@steeve píše:
záleží jak máte velké auto( a jak velcí dospělí, zda útlá žena, nebo 120kg chlap), pokud je to třeba Fabie, tak se nevejdou, ale u velkých aut MPV se vejdou 2 dospělí i s SICT
Máme octavku II combi
@Stune Nevím jestli je II širší než I, ale v I bych 2 dospělé a SICT viděla bledě.
do Octávky se dávají blbě i 3 standartní sedačky, takže varianta SICT a 2 dospělí to nepůjde,
si zkuste změřit místo na zadních sedadlech , SICT má na šířku 61cm a kolik zbyde na ty 2 dospělí
@steeve píše:
do Octávky se dávají blbě i 3 standartní sedačky, takže varianta SICT a 2 dospělí to nepůjde,
si zkuste změřit místo na zadních sedadlech , SICT má na šířku 61cm a kolik zbyde na ty 2 dospělí
Díky moc ![]()
Dobry den, prosim Vas o radu - minuly tyden mi ukradli auto a dve sedacky romer kidfix 2011, musim koupit rychle nove, ale zalezi ted na financich…Muzete mi nekdo sdelit, zda sedacka kidfix z roku 2008 ma stejnou kvalitu jako rok 2011? ze bych koupila z druhe ruky, nebouranou, samozrejme…moc dekuji.
@lorinakl No, jak se to vezme… teoreticky mají, resp. měli stejnou, ale ta z roku 2008 má už většinu své životnosti za sebou, neb ji jsou 4 roky a ty plasty vydrží nějakých 5-6 let, křehnou a ztrácí svou pevnost. Plus pokud to není od dobrého kamaráda, tak nikdy nevíš, zda je opravdu nebouraná…
@lorinakl sedačka Kidfix 2008 a 2011- nebo i nové 2012 jsou stále technicky stejné, takže stejná bezpečnost,
ale jak píše i Jani, vzhledem k tomu, že sedačky mají životnost cca 5 let, tak koupě 4 leté sedačky je skoro nesmysl, abyste ušetřila pár stovek a za rok šla koupit nové…
Omlouvám se, že nestíhám číst celou diskuzi. Taky jsem řešila autosedačku 15-36kg. Rozhodovala jsem se mezi Römer Kid Plus a Cybex Solution X. Asi půjdeme do té Cybex bez isofixu, protože ho v autě nemáme.
U sedačky Römer Kidfix SICT je problém, že je strašně široká a nemusí se pohodlně vlézt do auta - ty boční plastové airbagy se nesmí dotýkat konstrukce auta ani dveří. Řešení nabízí Cybex Solution 2X FIX - má taky ty boční airbagy, ale dají se oddělávat, pokud by se sedačka nevlezla do auta. V testech ten Cybex dopadl o stupínek líp než Römer Kidfix SICT.
Ideální je autosedačku vyzkoušet, obě jsou dobré a podle testů jsou ty nejbezpečnější typy, které se dají koupit. I některé drahé značky dopadly katastrofálně jak jsem dívala…