Autosedačka Romer - rozdíl

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1946
29.3.12 11:50
@steeve píše:
ano, ta SICT je na každé straně kvůli těm bočním vakům o 6,5cm širší, celkem tedy o 13cm, takže se 3 sedačky nevejdou

Díky a máte ozkoušeno jedna sedačka SICT a 2 dospělí vzadu? Možná se ptám jak natvrdloň :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3142
29.3.12 12:45
@Stune píše:
Díky a máte ozkoušeno jedna sedačka SICT a 2 dospělí vzadu? Možná se ptám jak natvrdloň :)

Záleží na autě, ale ta SICT je hodně široká, někde jsem našla rozměry (jestli si pamatuju 63cm?). Proto jsme ji nakonec nekoupili. Pokud je sedačka s isofixem, tak se nám 2 dospělí nevejdou ani vedle té užší verze.

Ta menší sedačka s 5bodovými pásy je bezpečnější, takže bych nespěchala do té větší (měli jsme Romera Duo Plus). Našeho jsme přestěhovali ve 3 letech (102cm a 16kg), kdy se nám do té menší i špatně dával. A kor teď v zimě. Velmi důležité je dosáhnout té váhy 15kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
29.3.12 14:23
@Stune píše:
Díky a máte ozkoušeno jedna sedačka SICT a 2 dospělí vzadu? Možná se ptám jak natvrdloň :)

záleží jak máte velké auto( a jak velcí dospělí, zda útlá žena, nebo 120kg chlap), pokud je to třeba Fabie, tak se nevejdou, ale u velkých aut MPV se vejdou 2 dospělí i s SICT

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1946
29.3.12 18:55
@steeve píše:
záleží jak máte velké auto( a jak velcí dospělí, zda útlá žena, nebo 120kg chlap), pokud je to třeba Fabie, tak se nevejdou, ale u velkých aut MPV se vejdou 2 dospělí i s SICT

Máme octavku II combi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102082
29.3.12 20:06

@Stune Nevím jestli je II širší než I, ale v I bych 2 dospělé a SICT viděla bledě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
30.3.12 08:27

do Octávky se dávají blbě i 3 standartní sedačky, takže varianta SICT a 2 dospělí to nepůjde,
si zkuste změřit místo na zadních sedadlech , SICT má na šířku 61cm a kolik zbyde na ty 2 dospělí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1946
30.3.12 08:47
@steeve píše:
do Octávky se dávají blbě i 3 standartní sedačky, takže varianta SICT a 2 dospělí to nepůjde,
si zkuste změřit místo na zadních sedadlech , SICT má na šířku 61cm a kolik zbyde na ty 2 dospělí

Díky moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lorinakl
5.4.12 21:32

kidfix

Dobry den, prosim Vas o radu - minuly tyden mi ukradli auto a dve sedacky romer kidfix 2011, musim koupit rychle nove, ale zalezi ted na financich…Muzete mi nekdo sdelit, zda sedacka kidfix z roku 2008 ma stejnou kvalitu jako rok 2011? ze bych koupila z druhe ruky, nebouranou, samozrejme…moc dekuji.

• Citovat
  • Upravit
102082
5.4.12 21:49

@lorinakl No, jak se to vezme… teoreticky mají, resp. měli stejnou, ale ta z roku 2008 má už většinu své životnosti za sebou, neb ji jsou 4 roky a ty plasty vydrží nějakých 5-6 let, křehnou a ztrácí svou pevnost. Plus pokud to není od dobrého kamaráda, tak nikdy nevíš, zda je opravdu nebouraná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
6.4.12 08:17

@lorinakl sedačka Kidfix 2008 a 2011- nebo i nové 2012 jsou stále technicky stejné, takže stejná bezpečnost,
ale jak píše i Jani, vzhledem k tomu, že sedačky mají životnost cca 5 let, tak koupě 4 leté sedačky je skoro nesmysl, abyste ušetřila pár stovek a za rok šla koupit nové…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5679
6.4.12 16:15

Omlouvám se, že nestíhám číst celou diskuzi. Taky jsem řešila autosedačku 15-36kg. Rozhodovala jsem se mezi Römer Kid Plus a Cybex Solution X. Asi půjdeme do té Cybex bez isofixu, protože ho v autě nemáme.
U sedačky Römer Kidfix SICT je problém, že je strašně široká a nemusí se pohodlně vlézt do auta - ty boční plastové airbagy se nesmí dotýkat konstrukce auta ani dveří. Řešení nabízí Cybex Solution 2X FIX - má taky ty boční airbagy, ale dají se oddělávat, pokud by se sedačka nevlezla do auta. V testech ten Cybex dopadl o stupínek líp než Römer Kidfix SICT.
Ideální je autosedačku vyzkoušet, obě jsou dobré a podle testů jsou ty nejbezpečnější typy, které se dají koupit. I některé drahé značky dopadly katastrofálně jak jsem dívala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí