Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Moje tří a půl letá dcera je taky drobná, ale přijde mi, že to ještě dobrý. Hlavička trochu přečuhovat může, do výše těch očí. Já budu kupovat až tu další kategorii ![]()
Máme holku 2,5 a zrovna dneska jsme dali novou sedačku - 15-25 kg. K bezpečnosti jsem četla, že nejlepší kategorie s co nejmenším rozpětím.
@Emal off topic, to je jako ty videa, že 1,5 roku staré dítě spadne do bazénu a dokáže se na zádech udržet na hladině tak dlouho, dokud nedoplave k okraji a pak se vytáhne samo ven.
Až někdo uvidí takové video a dítě v něm bude nahé, tak zatleskám. Jinak má dítě vždycky nějaké oblečení, pod kterým je zcela určitě schovaná nafukovací vesta. Potvrdily mi to i naše instruktorky na plavání, že prostě není možné, aby takhle staré dítě zůstalo tak dlouho ležet ve vodě na zádech.
Videa o autosedačkách budou asi něco podobného.
Jo už jsem to našla. @sad 1 kde je vidět, že není připoutané? My totiž máme pultíkovky…
@Antonie Bolavá píše:
Jo už jsem to našla. @sad 1 kde je vidět, že není připoutané? My totiž máme pultíkovky…
mně dala odkaz jednou kamarádka na jedno na youtube, a zkoukla jsme ho. Adresu už si bohužel nevybavím, pokud ji znáš, tak ji sem kdyžtak hoď. To kde jsem viděla já, tak tam dítě jako vyklouzlo z toho pultíku ven, a ten pultík nebyl připoutaný. Každý, kdo takovou sedačku má, tak ví, že se přes ten pult poutá, a že má ten pult dítě obepínat, takže je toto zcela nemožné. Velmi mě to video pobavilo, a proto ve mně nic právě nezanechalo…Přirovnala bych ho k tomu, jako když někdo na youtube video, jak vyletí dítě z autosedačky Romer King, a dítě tam nebude připoutáno…fakt trapné…
@Antonie Bolavá píše:
vůbec to neřeš. Pokud máš autosedačky, které dopadly superově v ADAC, neřeš nějaké nesmyslné videa na youtube. Tam si můžeš i ty nahrát co chceš. I já, každý. Takový nesmysly ti tam nahraju klidně denně.
@Antonie Bolavá píše:
@sad 1 já viděla tohle Tam mi to připadá normálně připoutané
jo to je asi ono, co jsme viděla. To je obyčejná montáž dělaná v PC. 1. podívej se, jak tam ten pás plandá. Všichni víme, jak reagují pásy v autě - jsou napnuté a v případě nějakého incidentu se seknou, stáhnou, nikoliv uvolní. Takže nesmysl číslo jedna. Za 2. pokud dítě takhle vyletí, tak ten pult nedoléhá, jak má, čili špatně připoutáno. A na závěr - podívej se, kdo je autem oného videa, a s čím to srovnává…
no comment. Nepultíkové kvalitní autosedačky jsou stejně dobré jako kvalitní pultíkové. Neřeš to, je to hovn…o
Hlavně moje malá, která má 88 cm, tak se její nohy opírají o sedadlo řidiče. Tohle napočítačované video, tam to dítě ani nesedí. takhle velké dítě a trčí mu jen špičky
![]()
Když se podíváš na své děti, a na tohle PC video, tak se musíš přece smát…Na závěr - Avatar je taky moc dobře udělanej, ale my nelétáme…
@Emal píše:
Potřebovala bych pomoct s výběrem autosedačky pro tříletou dceru. Pomalu vyrůstá z Maxi-Cosi sps 9-18kg. Je ale strašně drobná, má 11,5kg, takže budu muset vybírat z kategorie 9-36kg? Nebo je bezpečnější kategorie 9-25kg, o které jsem tu v diskuzích dnes dočetla poprvé? Auto máme bez isofixu. Měla jsem vybranou Storchenmühle Starlight, ale je s izofixem. Dá se použít i do auta, které izofix nemá?
Děkuji všem za rady a případné zkušenosti těch, co mají také drobné děti.
My máme sedačky Storchenmuhle a jsou bez isofixu.
@Antonie Bolavá píše:
@sad 1 tyjo, ty to máš zmáknutýTak díky
buď v klidu, opravdu
Jinak já jsem laik, ale všímám si detailů, a vím, jak je dnešní konkurence drsná ![]()
@Pipet Výš už nejdou. Chtěla bych sedačku, která má ještě ty pásy uvnitř. Ty se prý odendávají, když má dítě cca 18kg. Jen připoutat pásem jsem ji teď zkoušela u kamarádky v autě v romeru a myslím, že by při nárazu vyklouzla. Pás sice přes krk nešel, ale úplně tam vlála, jak je drobná.
@sad 1 Díky za info. Četla jsem o těch pultíkových i nějaký článek a tam psaly, že sedačky nejsou testované při nehodě, kdy se auto otočí na střechu. Že se testuje náraz z předu, ze zadu a z boku. Je to možné, nebo je to nesmysl?