Autosedačka pro tříletou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14856
14.3.14 19:20

Moje tří a půl letá dcera je taky drobná, ale přijde mi, že to ještě dobrý. Hlavička trochu přečuhovat může, do výše těch očí. Já budu kupovat až tu další kategorii :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
14.3.14 19:23

Máme holku 2,5 a zrovna dneska jsme dali novou sedačku - 15-25 kg. K bezpečnosti jsem četla, že nejlepší kategorie s co nejmenším rozpětím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
14.3.14 19:25

@Emal off topic, to je jako ty videa, že 1,5 roku staré dítě spadne do bazénu a dokáže se na zádech udržet na hladině tak dlouho, dokud nedoplave k okraji a pak se vytáhne samo ven.

Až někdo uvidí takové video a dítě v něm bude nahé, tak zatleskám. Jinak má dítě vždycky nějaké oblečení, pod kterým je zcela určitě schovaná nafukovací vesta. Potvrdily mi to i naše instruktorky na plavání, že prostě není možné, aby takhle staré dítě zůstalo tak dlouho ležet ve vodě na zádech.

Videa o autosedačkách budou asi něco podobného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
14.3.14 19:29

Nemáte tu někdo na to video odkaz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
14.3.14 19:33

Jo už jsem to našla. @sad 1 kde je vidět, že není připoutané? My totiž máme pultíkovky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
14.3.14 19:40
@Antonie Bolavá píše:
Jo už jsem to našla. @sad 1 kde je vidět, že není připoutané? My totiž máme pultíkovky…

mně dala odkaz jednou kamarádka na jedno na youtube, a zkoukla jsme ho. Adresu už si bohužel nevybavím, pokud ji znáš, tak ji sem kdyžtak hoď. To kde jsem viděla já, tak tam dítě jako vyklouzlo z toho pultíku ven, a ten pultík nebyl připoutaný. Každý, kdo takovou sedačku má, tak ví, že se přes ten pult poutá, a že má ten pult dítě obepínat, takže je toto zcela nemožné. Velmi mě to video pobavilo, a proto ve mně nic právě nezanechalo…Přirovnala bych ho k tomu, jako když někdo na youtube video, jak vyletí dítě z autosedačky Romer King, a dítě tam nebude připoutáno…fakt trapné…

• Citovat
  • Upravit
sad 1
14.3.14 19:44
@Antonie Bolavá píše:

vůbec to neřeš. Pokud máš autosedačky, které dopadly superově v ADAC, neřeš nějaké nesmyslné videa na youtube. Tam si můžeš i ty nahrát co chceš. I já, každý. Takový nesmysly ti tam nahraju klidně denně.

• Citovat
  • Upravit
17630
14.3.14 19:46

@sad 1 já viděla tohle Tam mi to připadá normálně připoutané

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
14.3.14 19:52
@Antonie Bolavá píše:
@sad 1 já viděla tohle Tam mi to připadá normálně připoutané

jo to je asi ono, co jsme viděla. To je obyčejná montáž dělaná v PC. 1. podívej se, jak tam ten pás plandá. Všichni víme, jak reagují pásy v autě - jsou napnuté a v případě nějakého incidentu se seknou, stáhnou, nikoliv uvolní. Takže nesmysl číslo jedna. Za 2. pokud dítě takhle vyletí, tak ten pult nedoléhá, jak má, čili špatně připoutáno. A na závěr - podívej se, kdo je autem oného videa, a s čím to srovnává… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: no comment. Nepultíkové kvalitní autosedačky jsou stejně dobré jako kvalitní pultíkové. Neřeš to, je to hovn…o
Hlavně moje malá, která má 88 cm, tak se její nohy opírají o sedadlo řidiče. Tohle napočítačované video, tam to dítě ani nesedí. takhle velké dítě a trčí mu jen špičky :roll: :roll: :roll:
Když se podíváš na své děti, a na tohle PC video, tak se musíš přece smát…Na závěr - Avatar je taky moc dobře udělanej, ale my nelétáme…

• Citovat
  • Upravit
394
14.3.14 19:59
@Emal píše:
Potřebovala bych pomoct s výběrem autosedačky pro tříletou dceru. Pomalu vyrůstá z Maxi-Cosi sps 9-18kg. Je ale strašně drobná, má 11,5kg, takže budu muset vybírat z kategorie 9-36kg? Nebo je bezpečnější kategorie 9-25kg, o které jsem tu v diskuzích dnes dočetla poprvé? Auto máme bez isofixu. Měla jsem vybranou Storchenmühle Starlight, ale je s izofixem. Dá se použít i do auta, které izofix nemá?
Děkuji všem za rady a případné zkušenosti těch, co mají také drobné děti.

My máme sedačky Storchenmuhle a jsou bez isofixu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
14.3.14 20:11

@sad 1 tyjo, ty to máš zmáknutý :pankac: Tak díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
14.3.14 20:13
@Antonie Bolavá píše:
@sad 1 tyjo, ty to máš zmáknutý :pankac: Tak díky

buď v klidu, opravdu :* Jinak já jsem laik, ale všímám si detailů, a vím, jak je dnešní konkurence drsná :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
75
14.3.14 22:06

@Pipet Výš už nejdou. Chtěla bych sedačku, která má ještě ty pásy uvnitř. Ty se prý odendávají, když má dítě cca 18kg. Jen připoutat pásem jsem ji teď zkoušela u kamarádky v autě v romeru a myslím, že by při nárazu vyklouzla. Pás sice přes krk nešel, ale úplně tam vlála, jak je drobná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
14.3.14 22:07

@Jasou A jaký je to typ prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
14.3.14 22:11

@sad 1 Díky za info. Četla jsem o těch pultíkových i nějaký článek a tam psaly, že sedačky nejsou testované při nehodě, kdy se auto otočí na střechu. Že se testuje náraz z předu, ze zadu a z boku. Je to možné, nebo je to nesmysl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí