Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Gituš píše:
Brzo budeme muset taky kupovat nové autosedačky, zatím máme pro dvojčata 9-18kg, doufala jsem, že jim vydrží aspoň do těch čtyř let. Ještě před měsícem holky měly 15 a skoro 16 kg, teď najednou jedna má 16 kg a druhá 17 kg, jestli takhle budou přibírat dál, tak do těch 4 let nevydrží![]()
Nemáte někdo typ na autosedačku, nejspíše 15-36kg? Už máme doma dvě stejné od Cybexu, takže by to chtělo změnu
Upřímně, těm pultíkovým moc nevěřím, můžou být bezpečné, ale pásy jsou pásy.
.
Musím za sebe říct, že já bych ani né 4 leté dítě nedala do sedačky 15-36,protože už nemá 5-bodový pás, takže bych volila 9-36kg.Ale zase váhou už na to odpovídají, věkem ne, aspoň podle mne.
@Jasou No právě, nad tím jsem taky přemýšlela, jenže já osobně nemám ani dobrý pocit ze sedaček 9-36 - chrání jak roční tak 12ti leté dítě a to mi upřímně taky úplně na důvěře nepřidává. Ještě uvidíme, co vymyslíme.
Co si myslíte o autosedačkách 9-25kg?
@Gituš Tohle mi k nim dnes napsal steeve: Dobrý den, sedačky 9–25 kg jsou v celku k ničemu, jsou to jen mírně zvýšené sedačky 9–18, takže velikostí pokud vám dítě vyrůstá z 9–18 si moc nepomůžete. Navíc těch 9–25 není takový výběr a nejsou mezi nimi moc dobré sedačky.
@Gituš vzala bych 15-36 kg. 9-36 je v tomhle případě na nic. V 18 kg se musí stejně vnitřní pásy vyndat a pokud mají 16 a 17 kg, tak by jim to nevydrželo. Věk na to mají, váhu taky. Vůbec bych se toho nebála. Kamarádka v ní vozí už 3letou a bez problému. Nejvíc se mi líbí 15-36 od romeru. Mají chráněné celé boky. Ale taky záleží, co dítěti sedne. Ideálně vyzkoušet, pokud je kde…
@Emal některé isofixové sedačky jdou i do aut bez isofixu některé nejdou, záleží na konkrétním modelu. U velké kategorie 15-36 tam ty isofixové jdou všechny i do aut bez isofixu, u menší kategorie třeba 9-18 nebo 0-18 je to různé kus od kusu.
@Gituš když už mají 16 a 17 kg a věkově skoro 3 a 3/4 roku, tak bez obav do sedačky 15-36, těch dobrých 15-36 je monoho, např.: isofixové Römer Kidfix( Kidfix SICT nebo Kidfix XP SICT), nebo Cybex Solution X-FIX, Concord Transformer XT a T, Besafe IZI Up Isofix, Maxi-cosi Rodifix, STM Solar Seatfix a bez isofixu pak Römer Kid ( Kid plus a varianty SICT), Cybex Solution X, Besafe IZI UP, Maxi-cosi Rodi XR, STM My-Seat …..- všechny mají 4 hvězdičky z bezpečnosti
Díky za odpověď. Storchenmuhle Starlight SP - Jak si stojí tahle sedačka? Ta by měla být bez isofixu.
Já jsem tady psala, že bych 4letý dítě nedala do sedačky 15-36.Ale když si to teď zpětně probírám, tak syn byl sice v sedačce 9-36kg, ale nějak po 4 narozenínách jsme ho začali poutat pásem z auta a 5-bodový jsme vyndali.Bylo už to kvůli váze. Takže se omlouvám. Letí to tak rychle, že jsem si myslela, že byl starší.
![]()
@Jasou V pořádku. Já bych tedy dítko do 9-36 nedala
.
@steeve Mohu se zeptat, jak je na tom sedačka Maxi-cosi Rodi AirProtect? Ještě se mi líbí ta Cybex Solution X - už máme doma dva modely této značky, tak to vypadá, že nakonec budeme mít všechny 4 stejné ![]()
@Gituš MC Rodi Airprotect i Cybex Solution X patří k těm lepším, obě mají 4 * z bezpečnosti