Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Potřebovala bych pomoct s výběrem autosedačky pro tříletou dceru. Pomalu vyrůstá z Maxi-Cosi sps 9-18kg. Je ale strašně drobná, má 11,5kg, takže budu muset vybírat z kategorie 9-36kg? Nebo je bezpečnější kategorie 9-25kg, o které jsem tu v diskuzích dnes dočetla poprvé? Auto máme bez isofixu. Měla jsem vybranou Storchenmühle Starlight, ale je s izofixem. Dá se použít i do auta, které izofix nemá?
Děkuji všem za rady a případné zkušenosti těch, co mají také drobné děti.
@Emal : máme stejný problém, taky máme drobnou holčičku a pomalu nám vyrůstá z maxi cosi Pearl. Zkus si zajet do krámu a vyzkoušet si ty autosedacky. A od loňská platí, ze autosedačky nebudou podle hmotnosti ale podle výšky. Důležité je, aby ji pas nešel pres krk, chce to výzkouset. Taky zkousime, ale zatím musime jeste chvíli pockat.
@Emal My máme Cybex 9-36 kg, používáme ji od té doby, co prcek vyrostl z vajíčka (měl 11 kg, ale asi 88 cm) a jsme spokojení.
Kolik měří? Při pohledu zepředu může hlava přečuhovat tolik, aby horní okraj sedačky byl v úrovni očí.
Moje drobné dítě jezdilo v Maxi Cosi priori 9-18kg do pěti let, sedačka je bezpečná, dokud má dítě zadní rantl sedačky v úrovni očí.
My tedy máme Cybex pallas, ale to proto, že jsem chtěla půltíkovou a už jsem nechtěla brát 9-18. Ale teda nedovedu si představit jak z ní může vyrůst jedenáctikilové dítě
Kolik měří?
@Antonie Bolavá Měří 96cm, do sedačky už nesmí být moc oblečená, pak ty pásy nad ramínkama nesedí a škrtí. Ještě tam určitě chvíli může být, ale chtěla bych už vědět, co máme koupit.
@kacz Máte s tím pultíkem? Viděla jsem na you toube video z nehody, dítě z ní při otočce na střechu vypadlo ![]()
@Emal Cybex Pallas můžu doporučit. Máme s isofixem, ale dělají myslím i bez. Ten pultík se musí správně připoutat podle návodu, pak se ani nehne, není možné, aby dítě vypadlo.
Mam take hubene vysoke dite a v sedacce 9-18 vydrzela do 3 let 10 mesicu. Merila v te dobe 107-108cm a vazila 15,5 kila ![]()
@Pipet 96cm, hlavička přečuhuje jen kousek. Ale nevím, co ramínka, četla jsem, že pásy mají být nad ramínkama a už začínají být pod.
Majda má nějak 17kg a 109cm a vejde se úplně těsně (jezdí už v 15-36). Máme teda Britax Eclipse.
@Emal A nejdou už posunout výš?
Já bych ji do sedačky, kde se pásá jen pásem z auta, nedala, bála bych se, že při menším nárazu by ten pás „nesepnul“ ![]()
@Emal píše:
@kacz Máte s tím pultíkem? Viděla jsem na you toube video z nehody, dítě z ní při otočce na střechu vypadlo
tak takovéhle video jsme viděla taky, a šíří slušnou paniku, nějaké no name odborníci video, a nikdo se nepozastavuje nad tím, že to dítě není v té autosedačce s pultíkem připoutané, jak má být, resp. vůbec. Je to kravina. prostě někdo chce tyto autosedačky poškodit, a kaká ho, že vyhrávají pzravidla v té kategorii velice slušná umístění v testech ADAC. Třeba Cybex Pallas 2 fix - máme, a doporučuju. Řídila bych se vždy testy ADAC a ne nějakými nesmyslnými amatérskými videi na youtube