Autosedačka pro tříletou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
sad 1
14.3.14 22:14
@Emal píše:
@sad 1 Díky za info. Četla jsem o těch pultíkových i nějaký článek a tam psaly, že sedačky nejsou testované při nehodě, kdy se auto otočí na střechu. Že se testuje náraz z předu, ze zadu a z boku. Je to možné, nebo je to nesmysl?

já jsem bohužel laik, ale na tohle by ti odpověděl tzv. steeve, diskutuje tady na emiminu, a vyzná se.

• Citovat
  • Upravit
7904
14.3.14 22:16

Na tom videu lítá celá sedačka!! Tomu snad nemůže nikdo věřit, vždyť ten sedák je přichycený isofixem… no comment

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
14.3.14 22:17
@kacz píše:
Na tom videu lítá celá sedačka!! Tomu snad nemůže nikdo věřit, vždyť ten sedák je přichycený isofixem… no comment

správně. Bohužel je spousta lidí, co tomu věří. Přitom je to takový nesmysl.

• Citovat
  • Upravit
17631
14.3.14 22:43

To mi teda taky přišlo divný, že ta sedačka tam lítá ze strany na stranu. Podle mě byla jen přivázaná tím pásem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
15.3.14 12:47
@Emal píše:
@Jasou A jaký je to typ prosím?

Máme Storchenmuhle Starlight SP. Byla jsem na tom, že tato kategorie 9-36 kg je jen bez isofixu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
15.3.14 21:07
@Emal píše:
@sad 1 Díky za info. Četla jsem o těch pultíkových i nějaký článek a tam psaly, že sedačky nejsou testované při nehodě, kdy se auto otočí na střechu. Že se testuje náraz z předu, ze zadu a z boku. Je to možné, nebo je to nesmysl?

opravdu nejsou testované při nehodě, kdy jde auto přes střechu. Nemám jí, tak nevím, jestli je možné, že dítě vyletí, ale úplně jim nevěřím. To ale může být jen pocit. Ale prostě 5 bodý pás - tam je 5 bodů, za které to drží. To u pultu není. Říkáms si, že pokud by byl na těsno, tak tam bude dítě zmáčklé, vůle tam být musí, aby mohlo dýchat. To video nevím, není to ofiko test, mohlo to být špatně připoutané. Ale jak tady někdo psal, že není možné, že tam ta sedačka lítá, tak ono lítají všechny. Stačí se podívat na videa z testů, třeba namátkou: https://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
15.3.14 21:08

@Jasou omlouvám se za OT, ale jste s tou storchenmuhle spokojení? Mám jí vybranou pro starší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
16.3.14 08:44

@sad 1 Díky, napsala jsem mu zprávu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
16.3.14 10:55
@lecijasek píše:
@Jasou omlouvám se za OT, ale jste s tou storchenmuhle spokojení? Mám jí vybranou pro starší…

Měl jí jak starší syn, ten má ted taky Storchenmuhle 15-36,tak jsme je pořídili i pro dvojčata. Šli do ní kolem roku. Já jsem spokojená. Jde lehce položit, takže hlava při spaní nepadá dopředu. Dětem se sedí dobře, nikdy si nestěžovali, že by je třeba bolel zadek. Potah lze celkem snadno sundat a vyprat.Je v našem okolí dost rozšířená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
16.3.14 11:24

@Jasou děkuju :) to ráda slyším, mně se líbí hlavně to polohování. Původně jsem měla vybranou evolvu, ale ta se musí napolohovat před připoutáním a to je na nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
16.3.14 15:01

@sad 1 to není noname video, to je video z testů UTAC- institut pro automobilový průmysl, ta sedačka také není noname, ale je to Kiddy Energy, která běžně v hodnocení ADAC má 4 *( ta druhá sedačka v tom okýnku jako vzor na posouzení s klasickými pásy je Römer King plus, tdy stejná kategorie 9-18 kg, přibližně stejně drahá, jen rozdíl v poutání dítěte pásy vs. pultík), ale bohužel při testech ADAC se u sedaček nedělá rool over test, ale dělá se jen u aut, takže auta musí procházet rool over testem, sedačky ne, takže ten institut po těchto zkouškách, které nedopadly pro pultíkové dobře usiluje, aby se rool over test začal dělat povinně i u sedaček a vyhlídky jsou na rok 2016, takže pak se uvidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17631
16.3.14 15:08
@steeve píše:
@sad 1 to není noname video, to je video z testů UTAC- institut pro automobilový průmysl, ta sedačka také není noname, ale je to Kiddy Energy, která běžně v hodnocení ADAC má 4 *( ta druhá sedačka v tom okýnku jako vzor na posouzení s klasickými pásy je Römer King plus, tdy stejná kategorie 9-18 kg, přibližně stejně drahá, jen rozdíl v poutání dítěte pásy vs. pultík), ale bohužel při testech ADAC se u sedaček nedělá rool over test, ale dělá se jen u aut, takže auta musí procházet rool over testem, sedačky ne, takže ten institut po těchto zkouškách, které nedopadly pro pultíkové dobře usiluje, aby se rool over test začal dělat povinně i u sedaček a vyhlídky jsou na rok 2016, takže pak se uvidí.

to je zajímavá informace. Díky. Takže zase budu nakupovat bezpultíkové sedačky a manžel už mě odstřelí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
16.3.14 19:29

@steeve Díky za informace i za SZ. Ještě by mě zajímalo, jestli se sedačka s isofixem dá uchytit i do auta, které isofix nemá. (Máme auto bez, ale cca do dvou let plánujeme výměnu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
16.3.14 20:02
@steeve píše:
@sad 1 to není noname video, to je video z testů UTAC- institut pro automobilový průmysl, ta sedačka také není noname, ale je to Kiddy Energy, která běžně v hodnocení ADAC má 4 *( ta druhá sedačka v tom okýnku jako vzor na posouzení s klasickými pásy je Römer King plus, tdy stejná kategorie 9-18 kg, přibližně stejně drahá, jen rozdíl v poutání dítěte pásy vs. pultík), ale bohužel při testech ADAC se u sedaček nedělá rool over test, ale dělá se jen u aut, takže auta musí procházet rool over testem, sedačky ne, takže ten institut po těchto zkouškách, které nedopadly pro pultíkové dobře usiluje, aby se rool over test začal dělat povinně i u sedaček a vyhlídky jsou na rok 2016, takže pak se uvidí.

zajímavá informace, jsem zvědavá, jestli pak pultíkovky projdou nebo ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
16.3.14 20:11

Brzo budeme muset taky kupovat nové autosedačky, zatím máme pro dvojčata 9-18kg, doufala jsem, že jim vydrží aspoň do těch čtyř let. Ještě před měsícem holky měly 15 a skoro 16 kg, teď najednou jedna má 16 kg a druhá 17 kg, jestli takhle budou přibírat dál, tak do těch 4 let nevydrží :mrgreen:

Nemáte někdo typ na autosedačku, nejspíše 15-36kg? Už máme doma dvě stejné od Cybexu, takže by to chtělo změnu :mrgreen:.

Upřímně, těm pultíkovým moc nevěřím, můžou být bezpečné, ale pásy jsou pásy :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí