Autosedačka Romer Trifix do Škody Roomster

3
16.9.13 01:45

Autosedačka Romer Trifix do Škody Roomster

Chceme objednat autosedačky Romer Trifix. Zarazilo mě nyní však, že dle vyhledávače přímo na stránkách výrobce (http://fitfinder. britax-roemer. cz/) nepasuje tento model do Škody Roomster. Máme sice původní model 2006, ale v autě je ISOFIX i oko Top Tether, v čem by tedy mohl být problém, že by tam sedačka nešla?
Používáte ji někdo konkrétně v Roomsteru? Bohužel nyní nezvládneme někam zajet a vyzkoušet osobně. Moc díky za zkušenost. Ivča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16365
16.9.13 07:29

@ivcacz je to blbost, nevím zda o tom vědí, ale v tom průvodci mají hodně chyb. Do našeho auta by podle tohoto neseděla prakticky žádná sedačka, přitom je tam normálně máme ;) a i dle seznamu v návodu k sedačce, který je dodáván společně s výrobkem do našeho auta pasují :kytka:
Doporučuji kontaktovat dobrého prodejce, on vám kompatibilitu s autem ověří. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
16.9.13 08:23

@ivcacz sedačka Römer Trifix pasuje do Škody Roomster,
resp. u Trifixu již není klasický seznam kompatibilních aut, ale platí u ní to, že pokud má auto isofix a oko pro TT tak automaticky pasuje- což by v budoucnu dle nové normy mělo platit u všech sedaček, prostě isofixové sedačky musí pasovat do isofixvých aut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
16.9.13 10:20

@steeve a proč mají tolik chyb v tom fitfinder :nevim:

Mmch vetřu se s dotazem. Určitě budete vědět. Zda a na kdy se chystají podzimní testy adac? říjen?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
16.9.13 10:33

@quinny ono nejde o nějaké chyby, jde spíše o tom, že se neustále chrlí mnoho nových sedaček a mnoho nových aut, a nejspíše není v silách to neustále kontrolovat, já když jsem si tam namátkou dosadil roční dítě a škodu Roomster, tak mi vylezlo 11 typů sedaček, takže tak hrozné to nebude, a že tam zrovna není Trifix, může být kvůli tomu, že Roomster vylezl na svět v roce 2006, takže v roce 2006 si ho Römer vypůjčil a zkontroloval všechny aktuální sedačky, kdežto Trifix se začal vyrábět až v roce 2012 a aby při každém modelu objížděli všechny automobilky a autobazary a zkoušeli všechny nové sedačky do všech aut jezdících na planetě, na to nejspíše není síla.
Nicméně u Trifixu platí to co jsem psal výše, Trifix pasuje do všech aut, kde je isofix a oko pro TT, a toto je povinnen prodejce zkontrolovat, proto výrobce chce, aby se Trifix prodával pouze v kamenných prodejnách, ne na Eshopu, a tato sedačka byla opravdu vyzkoušena, že tam pasuje.
Podzimní testy se dělají někdy v říjnu, takže uveřejněné budou přibližně v listopadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
16.9.13 12:04

@steeve mělo by to být i v zájmu výrobců aut, ale chápu že je to asi naivita. Z pohledu výrobce autosedačky si myslím, že přeci jen může lépe odhadnout, že např když tam jde versafix tak proč tam nejde trifix :nevim: přitom versafix to nabízí, trifix ne.
Když zadám automobilku a model výběr je poměrně široký ale po zadání i přímo ročníku auta, se mi výběr zúží pouze na báze pod 0-13 :zed:
A určitě nejde o zkoušení do všech aut na planetě, nicméně do kolekcí aktuálně prodávaných :think: Navíc když prodejci sedaček budou důsledně zkoušet sedačky do aut, tak jistě je možná zpětná vazba směrem k výrobci sedačky a pak by takový průvodce měl nějakou vypovídací hodnotu :nevim:
Do důsledku je to o tom, že takovýhle průvodce je spíše ke škodě než k užitku podle mě :mavam:
Hm tak pokud až listopad tak to asi už bude pro nás pozdě. Váhám nad xtensafixem, a on se do těch testů asi ani nemusí dostat že?
A ještě u něj k tomu poutání. I v údajích od výrobce mi to přijde mírně zmatečné. Připoutám ho od 9 do 36 kg v každé fázi i na iso+tt i pouze pásy nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
16.9.13 17:28

@quinny můžeme o tom polemizovat dlouho, a stejně nic nevyřešíme, pokud bude tak velká konkurence a tak velký tlak na cenu, jako je posledních pár let, tak bohužel ani výrobci nebudou mít moc prostředků neustále zkoušet nnové sedačky ve všech autech,
ono se to nezdá, ale těch kombinací je mnoho, např. u Römeru je v současné době 26 různých modelů, jen letos jich přibylo již 5 nových a příští měsíc budou další 2 novinky, a z pohledu výrobců aut to je mnoho stovek modelů vozů, konkrétně jen u té škodovky máme nyní 12 modelů( musí se brát v potah třeba od jednoho modelu že je i více karosářských variant- sedan- kombi) a jen letos má škoda 3 nové modely, a když se to spočítá, že každý model nastupuje v jinou dobu, tak jen spojení Römer/ škoda by letos znamenalo, že se pojede 21× z Römeru do škody testovat kompatibilita, a těch značek aut a značek sedaček jsou desítky, a modelů stovky,…, jestli mi rozumíš.
proto v současné době již platí nová norma I-Size ( od červa 2013) a tam platí, že každá nová sedačka která má isofix( vyrobená dle nové normy) musí pasovat do isofixového auta, tím se předejde dohadům, zdas tam pasuje či nikoliv.
no a s tím Xtensafixem, tam je to složitější, v některých kategoriích se používá isofix +TT, někde pásy + TT, někde jen isofix a někde jen pásy, ale platí to, že Xtensafix jde pouze do auta, které má isofix + TT, bez tohoto do auta nesmí, a je to zase případ toho, že tato sedačka by se neměla prodávat přes net, ale pouze prostřednictvím školených prodejců, kteří pak dokážou zákazníkovi všechny vyrianty poutání předvést, aby se pak někde nestala chyba a přesvědčí se že auto skutečně má isofix a TT a je tedy možné tam sedačku použít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
16.9.13 19:35

@steeve jasne rozumim. Nova norma asi hodne resi. Nevim jak dalece ale treba mnozstvi toho prostoru, napr kdyz v nekterych autech nejde zvetsit az na 150cm skrze sloupek apod
Tak s tim xtensafixem je to tak jak jsem chapala poprve z videa vyrobce, ale v tom pripade je to absolutne prekombinovane a smysl mi tedy unika. Presto ze mam auto s iso+tt potrebuju obcas prehodit sedacku jen na iso nebo jen na pasy.
Jestli tech 26 modelu neni spis ke skode kdyz ani v tom mnozstvi neni to co bych potrebovala :lol:
Kazdopadne diky za radu hodne mi to pomohlo :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
16.9.13 23:32

Díky za reakce. Také jsem si říkala, že to bude nedokonalost aplikace, ale Trifix je docela široký, má mohutné ty bočnice, tak jsem pak znejistěla, aby tomu nepřekážel nějaký výlisek na boku auta atp. U toho isoixu pak bohužel není vůle to posunout více ke středu, tak pro uklidnění jsem zjišťovala, zda ji někdo v Roomsteru vozí. Nechci zbytečně řešit komplikace spojené s vracením a posíláním autosedaček ;-)
Zkoušela jsem sice v kamenném obchodě do toho posadit děti, abych věděla, jak jim to bude sedět, ale nenapadlo mě trvat i na vyzkoušení do auta. Prodavačky (přímo na předváděčce značky, takže proškolené) se jen ptaly, zda máme isofix a TT a tvářily se, že pak je to ok. Objednávku teď nakonec stejně musím dělat přes internet, protože nemají nikde dva kusy skladem, natož ještě v požadované barvě… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
17.9.13 08:11

@ivcacz je to o tom, přesně jak píšu výše, Trifix je již z nové generace sedaček, takže tam kde je isofix a oko na TT tak musí pasovat, proto se vás ty prodavačky ptaly správně, zda máte isofix a oko TT, a pokud máte tak je to v pořádku. sedačky 9-18 mají normovanou velikost max. 48cm, což je zase normovaná velikost zadní sedačky v autě, takže to nemůže nikde překážet
pokud potřebujete máme skladem všechny Trifixy ve všech barvách vždy více jak 2×.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
17.9.13 08:15

@quinny Xtensafix je sedačka pro více kategorií 9-36, proto má i více možností instalace, ale pokud se vezme třeba její klasická funkce jako bežné 9-18, tak tam je to isofixová sedačka s pásem TT - nic víc, nic míň
pokud ale někdo chce využívat více možností, třeba pásy až do 25kg, musí navíc používat klasický pás, to samé platí v případě již vyšší kat. 15-36, tam se používá jako jiná sedačka 15-36, tedy buď isofix s tříbodovým pásem nebo jen tříbodový pás.
Takže 4 různé poutání pro 4 různé situace- velikosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario