Nejlepší autosedačka 9-36kg

51
12.9.13 17:41

Nejlepsi autosedačka 9-36kg

Ahoj mozete mi niekto poradit dobru autosedacku 9-36kg a aby bola polohovatelna??? Dakujem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5868
12.9.13 17:51

@janulkalm ja si ted koupila sedacku Espiro v Sambaby a pusobi na me bezpecne, je polohovatelna a stala 2499 kc ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
12.9.13 17:59

Zopa Carrera :)

• Citovat
  • Upravit
12743
12.9.13 18:15

Kiddy guardianfix pro 2 v této kategorii jde podle testu ADAC o nejbezpečnější sedačku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
12.9.13 18:47

Jukni na ADAC testy pro danou kategorii, jine kriterium bych neprala v potaz. Tahle kategorie se spíše nedoporučuje. Pro 9-ti kilové dítě bych ji nevolila vůbec. Co se týče polohování, tak žádná sedačka v této kategorii to polohování nemá nijak extra.

@beruska03 působit nestačí, sedačka by měla projít crash testy, aby jsi si byla jistá, že je bezpečná!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5868
12.9.13 18:54

:roll: @suik dik, o tom jsem nikdy neslysela…ale spousta i levnych sedacek zachranila detem zivot…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
12.9.13 20:12

Romer, cybex, maxi cosi :) a ted dokonce vysly i dobře peg perego

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
12.9.13 20:28

My máme Storchenmuhle. Když jsme ji kupovali, vyšla v testech dobře, má ještě zvýšenou boční ochranu. Máme ji od 10kg a děti v tom seděli krásně, šli do ní, když jim bylo kolem roku.Jde trochu polohovat. I při spaní hlava krásně drží a nepadá dopředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
12.9.13 20:40

@beruska03 nejde o to co je levne a co ne, nektere co dobre vysly v testech nepatri k tem drahych. Nektere sedacky muzou byt dobre, ikdyž se do testu nedostanou - ale kdo mi zaruci, ze je bezpecna? :nevim: zkouset na vlastnim diteti to nechci. Nektere v testech treba úplně pohoří.

Je třeba koukat nejen na značku, ale konkrétní typ, Maxi cosi, cypex, römer, Kiddy patří k té špičcce, ale i oni mají v některých kategoriích propadáky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
12.9.13 20:41

Mě ty stránky nejedou, tak snad to je dobře: http://www.adac.de/…default.aspx?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
12.9.13 21:51

@suik oni ani ty ADAC testy nejsou žádná sláva. řešila jsem to po posledním testu. Mám kiddy sedačku ze stejné kolekce jako loni naprosto propadla. Stála skoro 8000 takže jsem byla opravdu hodně nasr*ná. psala jsem dovozci, výrobci, přímo ADACu… a nakonec to dopadlo tak, že ADAC ty testy pokonil a nepoužil sedačku správně pro danou kategorii. Takže sedačka co v prvním testu propadla nakonec v opravném dostala Sehr gut a byla v kategorii snad první nebo druhá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
12.9.13 22:56

@paola white no pěkný teda :cert:, tak čemu teda už věřit…no ale spíš věřim jim, než když ta sedačka nemá nic. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
13.9.13 08:02

@suik taky nakupuju sedačky podle ADAC. ono je pořád lepší když z dobrý sedačku udělají blbou než naopak :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
13.9.13 08:25

@paola white ono ADAC ten test nepokonil, prostě testoval sedačku 9-36, kde ji testuje se 3 různě velkými figurínami, a v případě figuríny představující 3 leté dítě nevyndali zmenšovací vložku( což je 3cm molitan vsunutý pod polstrováním), tím byla figurína o cca 3 cm výše a sedačka se zlomila vejpůl( jenže tato vložka se musí vyndat při upevnění bez isofixu, při upevnění s isofixem může zůstat).
Pak na to byly upozorněni od Kiddy, tak udělali druhý test, kde tu vložku vyndali, a již byla sedačka v pořádku.
Jenže toto se může stát i v běžném životě, kdo z rodičů přesně hlídá kila a vyndá vložku v přesný okamžik, takže i běžně se nakonec může stát, že tam někdo nechá vložku o pár dní déle, nebo ji zapomene vyndat při přesunu do jiného auta, kde není isofix a sedačka se zlomí i s dítětem,
Spíše by měl výrobce zapřemýšlet o jiné variantě, než vyndavání vložky, a nebo vůbec tyto vícekategorické sedačky omezit, musí se totiž několikrát přestavovat a při tom přestavování se uživatel může dopustit mnoha chyb, když to dokáže splést i zkušený technik z ADACu, tak což potom obyčejný člověk, který ani požádně nečte návod..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
13.9.13 08:36

@steeve ano souhlasím s tebou, že to není ideální řešení. dnes bych už volila sedačku jinou, právě z těchto důvodů, které popisuješ. stejně není pravděpodobné, že by vydržela po celou dobu (až do 12 let) i vzhledem k životnosti plastů.

za sebe tedy musím, říct, že návod jsem prostudovala 3× tam a zpět a přesně do puntíku ho dodržuji, ale asi ne každý to tak dělá :nevim: nicméně k chybě usazení, připoutání nebo nedodržení limitu pro sedačku může docházet u sedaček které jsou pouze pro jednu kategorii.
nezřídka vídám děti co jim z vajíčka vyčuhuje hlava, mají otočené popruhy pásu při poutání apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí