Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@paola white ano, samozřejmě je mnoho chyb, kterých se rodiče můžou dopustit, ať je to špatné poutání dítěte, sedačky, překročení váhového limitu, atd…, ale proč to dělat ještě více složité, u jednokategorické sedačky s isofixem, většinou chybu při poutání sedačky či dítěte nelze udělat, takže chyba může nastat maximálně při nedodržení váhového či výškového limitu, a to si snad 99% rodičů pohlídá,
ale právě u vícekategorických sedaček, kde je ještě několik typů poutání, a různě se musí demontovat polstrování, pásy, pultíky a pod, tak těch chyb se může nasekat nespočet a bohužel i nevědomky, a k čemu pak je kvalitní sedačka, když se špatně používá
a možná jsi světlá vyjímka a čteš návody, protože mnoho lidí návody nečte
proto vždycky lidem spíše doporučím jednokategorickou sedačku než vícekategorickou, i z těchto důvodů jsou ty jednokategoricklé bezpečnější ale i pohodlnější
@steeve aha díky…to je zajímavé, to by mě vůbec nenapadlo.
u nás v rodině jsem teda taky jediná kdo umí sedačku vyndat z auta, zadnat, dát pásy, připoutat dítě. Až mě to někdy štve ![]()
@steeve jj máš naprostou pravdu. jak říkám, dneska už bych volila sedačku jinak. kupovala jsem jí před víc jak rokem a zdála se mi super. pro druhé už budu vybírat jednokaterogickou a I určitě proti směru. když už tě tu mám takhle na ráně tak bych tě poprosila o názor na sedačku Cybex Sirona. uvažuji, že bych jí pro druhoška koupila ![]()
@paola white Cybex Sirona je z bezpečnosti dobrá, ale zkoušel jsem ji jen s malým s dítětem, a zdá se mi docela malá, tak nevím, jak v pozdějším věku dlouho vydrží, daleko větší jsou Besafe, ale i Römer
@steeve máme pro prcka sedačku 0 Maxi cosi po prvním takže spíš řeším kategorii I ![]()
@steeve a porovnání römer king plus a kiddy phoenix 2? Dcera ma römerku, az na to ze to jde ztuha vyndavat a zandavat do auta, jsme s ni spokojeni. ted musim koupit synovi a nevim jestli tu samou, nebo zkusit kiddy, libi se mi vysledky bezpecnosti a i celkove.
akorat potrebuju aby nebyla moc siroka. v aute mezi sedackama potrebujeme misto pro jednoho dospeleho ![]()
jo a jak je to s nakupem sedacky pres eshop, zaruci nekdo ze se se sedackou nebude triskat ![]()
minulou jsem mela s osobnim odberem, ale nerada bych tam znova nakupovala, resila jsem praskle polystyreny a vubec se mnou nekomunikovali, ani mailem, ani nezvedaly telefony a to jsem to nechtela reklamovat, ale koupit novy ![]()
@suik King plus a Kiddy PhoenixFix Pro 2 jsou docela rozdílné sedačky,
King plus je bez isofixu a dítě se poutá pásy, kdežto Phoenixfix je na isofix a dítě se poutá pultíkem, takže zde záleží jaké je auto, zda má isofix nebo ne, a co dítě, jesstli mu vyhovuje spíše pultík nebo pásy, to se nedá takhle radit od stolu, když nezmán ani dítě ani auto
ono je jedno, jestli se sedačkou někdo třískne cestou z Eshopu, protože už ta sedačka má stejně najeto tisíce kilometrů od výrobce do velkoskladu a z velkoskladu do obchodu, takže s ní bylo třískáno již několikrát, nastěstí je sedačka zabalená v nějakém kartonu, takže se tlumí nárazy a ty nárazy jsou malé, max. někomu spadne z pár cm na zem, nebo se sesune balík v autě, ale to není tak hrozné, jako náraz při havárii, a posílají se i křehčí věci, jako elektronika a přežijí to.
Z vlastní zkušenosti, že přijde rozbitá sedačka zákazníkovi řeším tak 2-3× do roka, na ty stovky poslaných balíků je to zanedbatelné číslo.
@steeve takže se nemusím bát to objednat.
no auta jsou právě různý stěhujeme je, hlavní povoz je ségry volkswagen caddy, ten isofix má. Tátova šunka nemá, ale tam se asi stejnak nevejdeme - ale dá se připoutat pásy, jsem četla.
pultík nevím jestli by vadil, ale ja tohle s dětma moc nediskutuju, zvyknou si. Dcera taky v tě větší sedačce trochu vyváděla. Jsou opravdu hodně drobní, štíhlí (syn má v roce asi 8 kilo, 9 ještě nemá).
mě se na tom phoenixu líbí že vyšel dobře v testech, a n delší jízdy je pohodlná - jezdíme 400 km, ale ne nějak extrémně často. Sand by měla být i lepší manipulace…jako přendavat dvě römerky mě asi klepne.
Proč srovnávám zrovna ty dvě…jednu römerku už máme, dcera v ní ještě asi pobude, má tři roky, ale asi 11 - 12 kilo. ta druhá mě zaujala, že vyšla lépe v testech. I trochu cenou, v německu vychází levněji, jak v čr.
@suik no tak když zrovna porovnám tak ty 2 sedačky, tak na cenu Kiddy vychází 5890,–, Römer 4690,–
ohledně přendavání, ten römer je těžší, takže to bude horší, má 11,5kg, Kiddy má 6,5, takže cca polovinu, ale je to o tom, že Römer je z plastu, Kiddy je pěnová hmota( nebo oni tomu říkají vznešeně Honey Comb)a záleží jak často přehazujete sedačky, pokud jednou za měsíc, tak se nic neděje, pokud denně, tak stejěn časem dospějete na 2 sady sedaček
ale ohledně toho pohodlí nejsem si jist, že je Kiddy pohodlnější, hlavně se méně polohuje a nejde polohovat za jízdy jako třeba u Römeru, musí se napolohovat před jízdou,
no a ohledně bezpečnosti je v součsné době ta Kiddy to nejlepší co se dá v kat. 9-18kg pořídit, to je pravda, má známku 1,4, ten Römer má 2,0, takže rozdíl půl bodu
@steeve díky, v německu to pořídím levněji, asi za 5 a kousek. 199 euro.
No my auto nemame, jezdíme vlakem a tam nás vyzvednou a cca týden dva se jezdí a to se přehazuje většinou dost často. Ale do čr jezdíme tak 5× do roka.
no je to dilema, ta bezpecnost me teda laka velmi…zas na druhou stranu bych asi rada - možná to zní divně, aby děti měly stejně bezpečné sedačky.
@steeve a ještě jestli můžu mít dotaz, máš zkušenost jak dlouho tak může díte vydržet ve vejci? Syn bude mit teď rok, hlavu ma cca 5-6 cm pod okrajem, pásy s rezervou nad rameny. Mame cybex aton 1. Mohla by vydržet ještě nějakou dobu ![]()
@suik dokud nepřesáhne hlavou k okraji, nebo nepůjdou pásy pod ramena, nebo nepřesáhne váhový limit, tak může být ve vajíčku, znám děti, které tam vydrželi 9 měsíců, ale i ty, které tam vydrželi 18 měsíců. Takže zatím ho tam nechte
@steeve Dobrý večer, můžete mi poradit autosedačku v kategorii 9-36 kg? Dcera má sedačku Britax Romer a má 2roky 13 kg. Druhorozená má 9měsíců a 7kg a zatím je ve vajíčku. Chtěla bych na Vánoce koupit novou autosedačku pro tu starší - proto ta kategorie do 36kg.
Děkuji!
@Edit1 a co máte v současné době za typ sedačky pro tu starší?