Autosedačka - rychlá rada

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24320
30.3.14 08:54
@j.a.n.i1 píše:
@kattkka Já na telefonu vidím kulový :mrgreen: ale poznám ji podle tvaru.
:lol: :lol:.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5470
30.3.14 09:16

Jj, musela jsem mrknout na velké pc. jinak zakladatelka prodávala celý komplet s kočárkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102742
30.3.14 09:32

@suik Já bych taky starší od někoho neznámého nekupovala, ale na to se zakladatelka neptá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6814
30.3.14 09:51

@Deninina Je to jak tu někdo psal, základna se přidělá pásy k sedadlu a autosedačka se pak jen nacvákává a nemusí se pořád poutat, takže je to praktické :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65740
30.3.14 09:59

Tuto jsem měla ta základna být nemusí.
Jinak to není isofix ale jen se to dává pod sedačkt pro lehčí manipulaci při poutání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7438
30.3.14 10:11

@Deninina tohle na isofixovou zakladnu nevypada, ale na tu, kterou pripoutate do auta pasem. tim padem sedacku muzete jen na zakladu nasadit, bez dalsiho privazovani pasem, klik klik, sup sup :mrgreen: :P mnohem jednodussi, nez vazani autosedacky pasem :palec: pokud by to opravdu byl isofix, sedacka jde pouzit i bez zakladny a vazat jako normalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27267
30.3.14 10:24

@Pipet Já to mám u inglesiny, ovšem i přes to se částečně sedačka poutá pásem. Teda prý, já to zatím ozkoušený nemám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27267
30.3.14 10:26

@Deninina jinak já bych řekla, že tuhle sedačku připoutáš i pásem, má poutka ve předu, ale nevím, jestli ho má i vzadu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102742
30.3.14 14:30
@lleennttiillkkaa píše:
@Deninina jinak já bych řekla, že tuhle sedačku připoutáš i pásem, má poutka ve předu, ale nevím, jestli ho má i vzadu

Jojo, má se poutat tím „horním“ přes sedačku, přes sedačku se nepásají pouze ty, co mají základnu s nohou - třetí opěrný bod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
30.3.14 17:18

Holky díky všem za odpovědi, jak už tu někdo vysvětlil, sedačku jsme museli prodat v kompletu. Museli jsme koupit jiný kočár z důvodu stěhování na vesnici, kde byl potřeba odolný kočár, který se mi nezlomí na příjezdovce. Nechci kupovat nové vajíčko, to pak raději připlatím za tu další sedačku. Syn nám roste bleskovou rychlostí, nedám 3000 za něco co může mít na půl roku, nebo taky jen na měsíc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
30.3.14 18:02
@j.a.n.i1 píše:
@suik Já bych taky starší od někoho neznámého nekupovala, ale na to se zakladatelka neptá.

já vím, já si prostě nemůžu pomoct :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
30.3.14 18:05

@Deninina a nechceš se podívat po jiné? neprodává někdo v okolí o kom aspon něco víš autosedačku. Já bych vybírala aspon z těchto tří: cybex aton, römer nebo maxi cosi. Cybex mi prijde i docela velkej a prostornej. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
30.3.14 18:14
@Deninina píše:
Holky díky všem za odpovědi, jak už tu někdo vysvětlil, sedačku jsme museli prodat v kompletu. Museli jsme koupit jiný kočár z důvodu stěhování na vesnici, kde byl potřeba odolný kočár, který se mi nezlomí na příjezdovce. Nechci kupovat nové vajíčko, to pak raději připlatím za tu další sedačku. Syn nám roste bleskovou rychlostí, nedám 3000 za něco co může mít na půl roku, nebo taky jen na měsíc :)

a co koupit rovnou 0-18 třeba britax first class - ta by vydržela až do 18 kg ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
30.3.14 18:15

@suik Chci peg perego, protože chci ať mi sedí na kočár. Prodala jsem můj nový kočár za 5000, perego stálo 10000, už tak jsem v mínusu a sedačku v kategorii 9-18 kg mám vybranou Romer king, která výjde na další 4000 +. V okolí nemám nikoho kdo by měl tuto značku. Navíc potah se dá vyprat, nevidím nic špatného na sedačce z bazárku, kočár mám teď taky bazarový a je jak nový :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
30.3.14 18:37

@Deninina rozdíl mezi kočárkem a sedačkou je v tom, že sedačka je bezpečnostní zařízení a musí splňovat určité podmínky, jinak v přídadě nedejbože nárazu neposkytne dítěti plnou ochranu.
Sedačka nesmí být bouraná a to ani ťuknutá, některým lidem to ani nenapadne, ťuknou v menší rychlosti do něčeho, v sedačce se udělá mikrotrhlina a pak se při dalším nárazu roztrhne vejpůl a dítě neochrání, naopak mu může ublížit. Taky nesmí být ta sedačka starší víc jak cca 5 let. Plasty křehnou, no pak jsou značky, které v této kategorii maji nejbezpečnější sedačky. Tady nejde o kus hadru, který vypereš :nevim:

s kočárkem taky nejezdíš stokilometrovou rychlostí a bazarové mají mín rizik než sedačka :nevim:

to je ten důvod, proč se bazarové nedoporučují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí