Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Holky prosím vás poraďte, v tomhle jsem úplný mimoň. Prodala jsem po synovi trojkombinaci a máme jen sporťák, nepočítala jsem s tím, že kočár tak rychle prodám a zůstali jsme bez autosedačky. Syn má 7 měsíců, něco přes devět kilo, ale zatím úplně nesedí. S přítelem jsme se shodli, že vezmeme ještě vajíčko, protože dost lítáme všude možně a brát spící dítě z auta a dávat do kočáru nás moc nebere. A tak jsem našla za dobrou cenu vajíčko k našemu kočáru, ale je k tomu základna (asi isofix) můžu tu sedačku používat i bez něj? Chápu, že isofix je pevně zabudovaný v autě, ale máme starého pasata, takže tam jej asi nemůžeme mít
Děkuju za jakoukoliv radu, dost to spěchá, musím paní napsat co nejdřív, ať můžeme normálně fungovat ![]()
My meli vajicko maxi cosi, bylo taky mozny mit ji na ty isofixovy zakladne, ale nemeli jsme isofix v aute, takze jsme pouzivali jen tu sedacku bez zakladny
tak odendejte tu sedacku od zakladny a pouzivejte jen ji ![]()
Švagrová měla kdysi vajco se základnou, základna se dala do auta připoutat pásem. Ale fakt netuším, co to bylo za značku.
Ale ta zakladna nemusi byt isofixova. To ta pani nevi, co to je? Ty vis, jak se to presne jmenuje? Znacka a typ vajicka a typ zakladny? To uz se pak jinak radi! ![]()
@Levandule121 U inzerátu je pouze napsáno vajíčko se základnou, takže fakt nevím, ale je za takovou cenu, že ho chci vzít. Šlo mi o to, jestli se dá používat i bez té blbosti dole jako normální sedačka stejné značky. Je to max na půl roku, takže se mi nevyplatí kupovat něco dražšího ![]()
@Deninina jeste vyzjistete jestli ta zakladna je fakt isofixova, pokud ne, muzete pouzivat i ji a pripoutat pouze pasem, v opacnym pripade pouzijete pouze sedacku
ale podle ty fotky, aby byla isofix, nema tam byt takova ta dlouha tyc? ![]()
Tak asi pujde pripoutat pasem. A pokud nepsala pani o zakladne na isofix, nejspis to nebude, coz je jeste lepsi.
Vypada celkem staře, to spis u isofixovych zakladen byly ty nohy. Ale jiste ti to nereknu. Mam take zkusenost jen s MaxiCosi.
Kazdopadne urco jdete do vajicka. Jste zodpovedni.
Nesedici dite v te vetsi sedacce je nemyslitelne. Navic krome sedu a 9 kg je dalsi podminka i 9 mes. minimalne.
Jinak ja mam deti hubene a starsiho jsem udrzela ve vajicku do roka a pul a mladsi je tam vetsinou take a rok a pul uz mu byl. Je to proste nejbezpecnejsi.
Tak asi pujde pripoutat pasem. A pokud nepsala pani o zakladne na isofix, nejspis to nebude, coz je jeste lepsi.
Vypada celkem staře, to spis u isofixovych zakladen byly ty nohy. Ale jiste ti to nereknu. Mam take zkusenost jen s MaxiCosi.
Kazdopadne urco jdete do vajicka. Jste zodpovedni.
Nesedici dite v te vetsi sedacce je nemyslitelne. Navic krome sedu a 9 kg je dalsi podminka i 9 mes. minimalne.
Jinak ja mam deti hubene a starsiho jsem udrzela ve vajicku do roka a pul a mladsi je tam vetsinou take a rok a pul uz mu byl. Je to proste nejbezpecnejsi.
Ahoj, podle obrázků mě přijde ze to je zakladna na připoutáni pásem. máme také od chicca. tak bych v tom asi neviděla problém.
@Pexeso píše:
Ahoj, podle obrázků mě přijde ze to je zakladna na připoutáni pásem. máme také od chicca. tak bych v tom asi neviděla problém.
To není chicco.Ale peg perego. ![]()
@kattkka píše:
To není chicco.Ale peg perego.
Přesně tak bude to Peg Perego a pásová základna… A tahle sedačka je jich celkem těžká, ale v testech dobrá.
@j.a.n.i1 píše:
Přesně tak bude to Peg Perego a pásová základna… A tahle sedačka je jich celkem těžká, ale v testech dobrá.
Ono to jde vidt i z boku na te rukojeti.
@kattkka Já na telefonu vidím kulový
ale poznám ji podle tvaru.
No já bych nekupovala žádnou sedačku o které nic nevím
Jak je stará, jestli nneí bouraná, o značce nevíte taky nic - jak dopadla v testech ![]()
já moc nechápu, proč jste prodali sedačku kterou ještě potřebujete? ![]()
@Levandule121 no úplně bych netvrdila, že jsou rodiče zodpovědní ![]()