Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
No, možná bude někdo říkat, že je to blbost, ale já osobně bych v tomhle případě vzala romer king plus pouze na pásy, má 4*, dobře vyřešené poutání do auta a na přehazování mi přijde praktičtější než safefix s nohou.
A o těch autosedačkách je tady už strašně moc diskuzí, zkus pohledat ![]()
Kettlery píše:
Ahoj,
chtěla jsem poprosit o nějaké tipy na autosedačky, které by šly upevnit oběma způsoby (máme 2 auta a jen 1 má isofix). Podle diskusí by nejbezpečnější značky měly být Maxi Cosi nebo Romer, takže asi tyhle (i když z těch cen mě polívá studený pot). Pokud by byla i lehká, bylo by to super, budeme často přendavat. Díky
ale nepíšete pro jak velké dítě, takže jakou kategorii sedaček hledáte?
a taky nepíšete jaké máte auta, ne všechny isofixové jdou do všech aut, musí se vždy prověřit kompatibilita sedačky s autem
Máme Römer a kupuji jen ten. Mám všechny třídy autosedaček téhle značky a podle testů vychází jako nejlepší. Taky máme jedno auto jen s pásem a jedno s Isofixem. Je fakt, že ceny tedy lidové právě nejsou. Ale na tomhle já nešetřím. Nikdy bych nekoupila autosedačku z druhé ruky.. nikdy nelze poznat, jak moc je poškozená a tím pádem „spolehlivá“.
Omlouvám se, že jsem nenapsala ta kila, potřebuji 9-18kg.
Nevěděla jsem, že se musí prověřovat, jestli daný izofix padne do mého auta. Mám Renault Mondeo Scenic. Jak ale zjistím, jestli mi ta sedačka padne do auta? Ctěla jsem ji kupovat na netu a tam nikde nejsou vypsané značky, ve kterých ta sedačka sedí.
Taky mne napadlo koupit jenom tu na pásy. Jsem z těch sedaček úplně zmatená a nějak si nedokážu vybrat. Tohle by mi situaci zjednodušilo.
Jestli jde do tvého auta ti neporadím, Steeve asi jo ![]()
Ale obecně, sedačka s nohou nesmí do aut, která mají schránky v podlaze.
Kettlery píše:
Omlouvám se, že jsem nenapsala ta kila, potřebuji 9-18kg.Nevěděla jsem, že se musí prověřovat, jestli daný izofix padne do mého auta. Mám Renault Mondeo Scenic. Jak ale zjistím, jestli mi ta sedačka padne do auta? Ctěla jsem ji kupovat na netu a tam nikde nejsou vypsané značky, ve kterých ta sedačka sedí.
Taky mne napadlo koupit jenom tu na pásy. Jsem z těch sedaček úplně zmatená a nějak si nedokážu vybrat. Tohle by mi situaci zjednodušilo.
tak přesně to jsou ty důležité informace,předpokládám, že máte tedy 2 auta, Renault Scenik a Ford Mondeo, pokud sedačku 9-18, s isofixem i na pásy, tak třeba u Römer jsou 2 možnosti a to Römer Duo plus, to půjde na isofix do obnou aut, jak Renault scenic, tak i Mondeo, a sedačka Römer Safefix plus, a to nejde na isofix do Sceniku, protože Scenik má v podlaze shcránky a tím by se podpůrná noha propadla, pak je třeba možné použít sedačku besafe IZI Comfort Isofix, ta má sice také podpůrnou nohu, ale širokou, takže se nepropadne schránkou a jde použít i ve Sceniku, i v mondeu, proto je důkležité toto při rozhodování o sedačce vědět a nechat si ověřit. ty informace, která sedačka je kompatibilní s jakým autem jsou u každé isofixové sedačky přiloženy, proto je nejlepší sedačku kupovat přímo ve specializovaném obchodě, kde Vám tyto informace poskytnou, a pokud na netu, tak u takového prodejce, který je schopný Vám to předem dohledat a sdělit, bohužel mnozí prodejci to neřeší a prodají cokoliv.
Ahoj,
). Pokud by byla i lehká, bylo by to super, budeme často přendavat. Díky
chtěla jsem poprosit o nějaké tipy na autosedačky, které by šly upevnit oběma způsoby (máme 2 auta a jen 1 má isofix). Podle diskusí by nejbezpečnější značky měly být Maxi Cosi nebo Romer, takže asi tyhle (i když z těch cen mě polívá studený pot