Jak správně zacvaknout pás?

68
24.11.11 00:04

Jak správně zacvaknout pás?

Ahoj maminky, mám možná hloupý dotaz, ale hádáme se kvůli tomu s manželem tak bych ráda věděla, jak to je.
Vpředu máme airbag, který nejde vypnout, takže vozíme syna ve vajíčku vzadu proti směru jízdy. Jde mi to špatně zacvaknout, protože je špatný přístup a já malá s krátkýma rukama :lol: takže pás někdy nezapnu do té spony do které patří, ale do pásu uprostřed (vzadu jsou pásy pro 3), je to přístupnější. Myslíte že to vadí nebo je to jedno, hlavně že je pás zapnutý? Myslela jsem že je to jedno, při prudkém zastavení by měl myslím normálně fungovat, ale manžel mi tvrdí že se to musí zapnout správně, že takhle se nedělají testy a kdesi cosi, že by třeba pás sedačku nezadržel. Co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14047
24.11.11 00:14

a jak daleko je ta spona, ta ""náhradní" od té správné? my máme uprostřed dvě téměř vedle sebe a pak až na krajích

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
24.11.11 00:31

No jsou právě hned vedle sebe. Ta správná je div ne pod autosedačkou a ta co patří doprostřed je líp přístupná, když je už vedle, proto to zapínám do ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
24.11.11 00:46

Neodpovím, ale udivuje mě ten tvůj chlap 8o Věšina chlapů tohle neřeší a naopak mávnou rukou a nezapnou třeba vůbec :roll: Vyřiď mu můj obdiv ;) No, jinak já jsem nad tímto taky párkrát uvažovala, jestli to není jedno, ale nakonec pro klid zapnu do toho správného otvoru :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1207
24.11.11 06:13

Já to občas taky zapnu do toho druhého konce. Myslím, že je to jedno, ta vzdálenost spon je v porovnání s tím, jak ten mechanismus na zaseknutí musí být dimenzovaný vzhledem k různé tloušťce cestujících, mizivá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
24.11.11 07:03

souhlas s magratkou,
pokud je mezi těma pásama rozdíl v centimetrech a pásy sou stavěné na stokilové dospěláky, tak bych se s autosedačkou nebála - i já se někdy zapnula do té jiné díry a nepřemýšlela sem nad tím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
24.11.11 08:08

mělo by to fungovat, ale pokud jsou ty zámky pásů ve stejném postavení, pokud ty zámky pásů jsou zrcadlově, což bude asi většina případů, tak se může stát, že to nemusí držet dobře- spona může být z jedné strany kolmá, či nakloněná pro lepší zacvakávání, nebo se může stát, že jak je zámek obráceně, tak může ta sedačka tlačit na vypínání zámků.
Takže pokud to jde, raději zapínat do správného zámku, tam je jistota, že to musí na 100% fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21630
24.11.11 08:15

já mám stejný názor jako steeve. manžel na mě občas taky kouká jako na blázna, když upevňuju klárky autosedačku a mořím se s tím dát to do správného zámku. my tam máme taky dva vedle sebe, ale jsou zrcadlově a v případě nárazu by spona tlačila na ten knoflík pro otvírání a nejsem si jistá, že by to vydrželo… podle mě je super, že to manžel řeší. máš doma poklad, to se málokde vidí ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3838
24.11.11 10:20

Tak s tymto si ma dostala, ja som prisla som na to, ze v mojom aute sa ten stredny pas, da zapnut len do tej urcite cvakacky :nevim: , cize ked pcham ten bocny do stredneho, nevezme mi to…
Ale teda sa mi to tiez nezda az tak hrozne, no ale neviem, tiez by ma zaujimal daky nazor odbornika :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
24.11.11 10:48

Já si auto obejdu, abych k tomu měla lepší přístup a zacvakávám tam, kam to patří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
24.11.11 13:40
rozumbrada píše:
Já si auto obejdu, abych k tomu měla lepší přístup a zacvakávám tam, kam to patří.

No jo, ale když má někdo z druhé strany druhou autosedačku, tak se tam třeba nedostane - viz já :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
24.11.11 13:58

holky buďte rády, že to můžete cvaknout aspoň do ‚náhradní‘ díry. V dědovo autě (Daewo) jsou krátký pásy a vajíčko tam prostě nedám ani kdybych se na hlavu postavila :pocitac: Když jsme s nim jednou jeli, museli jsme posunout přední sedačku co nejvic dozadu aby vajíčko ‚držela‘ a modlila jsem se, aby se na těch dvaceti kilometrech nic nestalo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
24.11.11 14:47
eVerča píše:
holky buďte rády, že to můžete cvaknout aspoň do ‚náhradní‘ díry. V dědovo autě (Daewo) jsou krátký pásy a vajíčko tam prostě nedám ani kdybych se na hlavu postavila :pocitac: Když jsme s nim jednou jeli, museli jsme posunout přední sedačku co nejvic dozadu aby vajíčko ‚držela‘ a modlila jsem se, aby se na těch dvaceti kilometrech nic nestalo :roll:

Já jsem si do Jeepa musela koupit od vajíčko základnu, protože pásy jsou vzadu taky krátké 8o A to by člověk řekl, že když je to americké auto, tak bude výrobce počítat s těžkotonážními pasažery :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
24.11.11 21:14

Moc děkuji za ohlasy. Ten můj chvályhodný poklad řeší spoustu věcí, až moc, ale já už radši mlčím. Dnes vzal malému nafukovací míček, protože co kdyby ho náhodou prasknul a leknul se toho :mrgreen: Na vedlejším sedadle má sedačku starší dcera, takže bych si tím moc nepomohla, ale domluvili jsme se tak, že prostě bude vajíčko poutat on a už se nedohadujeme :lol:
Jinak děkuji za příspěvek se zrcadlovými pásy, to je právě argument co jsem chtěla slyšet, mně to nenapadlo že když jsou zrcadlové, je to vevnitř u každého jiné, to je přesně to co kdyby mi manžel řekl, pochopím a uznám že se to má poutat tak jak říká a vůbec nediskut :) uju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
24.11.11 21:30
pelikánek píše:
Moc děkuji za ohlasy. Ten můj chvályhodný poklad řeší spoustu věcí, až moc, ale já už radši mlčím. Dnes vzal malému nafukovací míček, protože co kdyby ho náhodou prasknul a leknul se toho :mrgreen:

By mě zajímalo, co by řekl na naši dnešní papiňákovou explozi (balonek je proti tomu neslyšné pohlazení) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí