Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Vazeni pratele, mam dotaz, treba nekdo mi odpovi a tak predem dekuji milemu clovicku ktery najde na me cas.
Vcera me doslo vajicko x lander 2010 roku. Kroutily jsme u toho hlavou nekolik hodin ja, pak tchyne, pak tchan a neprisly jsme na to jak se da sundat ten potah.
Koupila jsem ho z druhe ruky, je spinave a pachne, nevim zda mam zbozi vratit rovnou nebo prece to pujde nejakym zpusobem dat do poradku. Kazdou chvili cekam mimi i kocarek mam pripraveny az na to vajicko:(
Dekuji !!!!!!!!!!!!
Já bych to možná vrátila. Ono ani není moc moudrý kupovat autosedačku z druhé ruky, nevíš jestli je bouraná, jestli se v autě kouřilo atd. Ale hlavně kvůli té bezpečnosti.
Já bych ho vrátila,x-lander má jedny z nejhorších sedaček vůbec-co se týče bezpečnosti.Kup určitě jinou.
Katka86 píše:
Já bych ho vrátila,x-lander má jedny z nejhorších sedaček vůbec-co se týče bezpečnosti.Kup určitě jinou.
jenže jestli ho koupila z druhé ruky, tak jí paní autosedačku vzít zpět nemusí.
Ja mam od sestrenky kocar, vajicko i autosedacku bud mit xlander. To jsou fakt tak spatny??? Mimco teprve cekame okolo Vanoc, tak doufam, ze to neni tak hrozny. Jiny se mi porizovat nechce.
ynax píše:Katka86 píše:jenže jestli ho koupila z druhé ruky, tak jí paní autosedačku vzít zpět nemusí.
Co já vím,tak je nějaký zákon,že do -ted střelím od pasu-20dnů musí prachy vrátit.Ovšem druhou otázkou je,jestli k tomu ona přistoupí,což si teda myslím,že ne.A tahat to pak někde soudem,to se určitě nevyplatí.Proto takové věci,když už z druhé ruky,tak osobní odběr.
TerkaD píše:četla jsem o ni hodně a nedoporučuje se,je i hodně malé a tak divně zalomené.Já mám teda taky kočárek x-lander a koupila jsem si na něj autosedačku Maxi-cosi,jde tam taky nakliknout.No ale je jasné,že pořád lepší x-lander,než nic.
Ja mam od sestrenky kocar, vajicko i autosedacku bud mit xlander. To jsou fakt tak spatny??? Mimco teprve cekame okolo Vanoc, tak doufam, ze to neni tak hrozny. Jiny se mi porizovat nechce.
Aha, no tu autosedacku ted sestrenka jeste pouziva, je vlastne pravda, ze nevim jiste, jestli to je x-lander, ale myslim, ze asi jo. No toz si to zjistim ![]()
TerkaD píše:
Aha, no tu autosedacku ted sestrenka jeste pouziva, je vlastne pravda, ze nevim jiste, jestli to je x-lander, ale myslim, ze asi jo. No toz si to zjistim
Zjistí,ale myslím,že jestli to má všechno,tak to kupovala jako komplet a bude to x-lander.
Ahojky vajíčko x-lander máme a určitě mi nepřijde malé jak tu někdo psal.Potah se sundat dá i vyprat.používala jsem vajíčko přes zimu i s fusakem emitex a malý se tam v pohodě vešel do 10měs.
janysekP píše:
Ahojky vajíčko x-lander máme a určitě mi nepřijde malé jak tu někdo psal.Potah se sundat dá i vyprat.používala jsem vajíčko přes zimu i s fusakem emitex a malý se tam v pohodě vešel do 10měs.
V 10 m?tak to musel byl asi drobnější ne
?Kamarádka tu sedačku měla a musela ji v 6 m prodat,protože se tam malý nevešel
.
Tak X lander vajíčko je dost velký, dokonce se do něj vejde i náš drobeček a má 11,5kg a 76cm a je jí 10 měsíců
. My ho teda už nepoužíváme, protože malá se tam v bundě mačkala a řvala, že na nás nevidí.
Z druhé ruky bych autosedačku nekupovala, ale jinak splňuje všechny normy. Horší je, že není testovaná jako jiné značkové. Jinak abych pravdu řekla, tak jsem ani netušila, že potah jde sundat, že bych ho šla omrknout
.
Katka86 píše:janysekP píše:V 10 m?tak to musel byl asi drobnější ne
Ahojky vajíčko x-lander máme a určitě mi nepřijde malé jak tu někdo psal.Potah se sundat dá i vyprat.používala jsem vajíčko přes zimu i s fusakem emitex a malý se tam v pohodě vešel do 10měs.?Kamarádka tu sedačku měla a musela ji v 6 m prodat,protože se tam malý nevešel
.
no važil 10kg a 75cm a v pohodě tam měl místo jen už chtěl vidět víc než se koukat na sedadlo.
z druhé ruky bych autosedačku nikdy nekoupila. stačí aby někomu upadla a už tvoje dítě při nárazu neochrání. z druhé ruky jen od známého nebo úplně novou. jsou věci na kterých se nevyplatí šetřit…
Dekuji vam holky, ani jsem necekala tolik reakci. S pani jsem byla domluvena na vraceni kdyby nahodou, samozrejme nevim jak se zachova, kupovala jsem to prez aukro. I kocarek x lander 2 kombinaci jsem kupovala prez aukro, ale ten dosel cisty a krasny. Sedacku jsem chtela taky x lander aby nam pasovala i na podvozek. Sedacka je 2010roku a vypada kdyby byla 10 let neprana a nemyta. Necekala jsem to.
Opravdu to sundat nejde, pritel ted nad tim lame hlavu
a nic…
Asi zajdu zitra do obchodu..