Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, presedlal jsem z Octavie II/2008 na Octavii II/2011 a objevil se mi problem se sedackou, resp. s asi prilis volnym pasem v ni.
Mame sedacku Romer se zakladnou, ktera se pripne tribodovym pasem a dite pak nasledne petibodovym. Sedacku jsem pridelal stejne jako drive doprostred, jak je prcek zvykly, bohuzel hned v prvni pravotocive zatacce se cela sedacka i s prckem zacala preklapet, protoze tribodovy pas se zacal odvijet.
Mate nekdo podobnou zkusenost a vyresili jste ji ?
Teda krome toho, ze ted doprava jezdite jako ja s vetsim citem.. ![]()
Dik J.
zkuste ji znovu připoutat, přesvědčte se, že máte pás správně upnutý ve svorce pásů, a při při vracení sedací části zpět koukněte zda dopínací svorka dopnula pás. Pokud budete postupovat podle návodu- str. 5-8, jsou tam i fotky, tak by to mělo být v pořádku, je nemožné, aby v jednom autě to fungovalo a v druhém ne.
Taky to nechapu..
Je to presne podle navodu. Sedacka je „prikurtovana“ spravne, problem je, ze se pri mensi odstredive sile v zatacce pas nezasekne, ale zacne se odvijet a sedacka se tudiz preklapi. Muselo se to chovat stejne i v tom starsim aute, je ale mozne, ze tam to prostredni sedadlo bylo trosku jinak tvarovane a sedacka tam lip sedela. Beru to tak, ze je to proste nove auto a pasy jsou vic volne, resp. jdou lepe odvijet. Zatim jsem to vyresil pasem pres vrch sedacky a zadni operkou hlavy prostredniho sedadla, ale moc se mi to nezda..
i kdyby nefungovalo zasekávání pásů v autě,l tak u King plusu je dole dopínač pásů, který dopne spodní pás, a sedačka musí držet, takže tam bude někde problém, buď nedopíná pás, nebo horní svorka nedrží, koukněte na to, když usadíte sedačku a dáte pás do horní svorky musí držet, nesmí se povolovat, ev. zajeďte do obchodu, kde se na to podívají
diky steeve, ted uz presne vim co myslite, jeste to jednou to tedy zkontroluju ..