Autosedačka s pultem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
185
6.9.13 14:58

@Pexeso no, jestli jsem to dobře pochopila, tak Cybex Juno lze použít i do auta bez isofixu, ale pak bohužel nejde polohovat, což zatím potřebujeme :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5470
6.9.13 18:13
@ver0n1ka píše:
@Pexeso no, jestli jsem to dobře pochopila, tak Cybex Juno lze použít i do auta bez isofixu, ale pak bohužel nejde polohovat, což zatím potřebujeme :think:

tak to jsem nezkoumala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4668
25.9.13 09:21
@ver0n1ka píše:
@Pexeso no, jestli jsem to dobře pochopila, tak Cybex Juno lze použít i do auta bez isofixu, ale pak bohužel nejde polohovat, což zatím potřebujeme :think:

Jde použít i do aut bez isofixu, já ho v autě nemám, manžel ve svém autě ano a musím říct, že tyto sedačky stejně moc polohovat nejdou, je v tom jen nepatrný rozdíl, ale malá si hlavičku krásně pokládá na pultík a je spokojená :) Za mě top sedačka, lehounká, jednoduché připotání a přidělání sedačky do auta(neustále přendáváme z jednoho auta do druhého),dobře snímatelný a pratelný potah :palec: Jediná nevýhoda snad je, že v létě se v sedačce dítě opravdu potí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
18.10.13 16:27
@ver0n1ka píše:
Ahoj, uvažuji o koupi této autosedačky a chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti. A jestli se vám do sedačky vleze i větší dítě, naše malá je celkem vysoká. Děkuji moc :palec: [/cita

Dobrý den,
sedačka je super. Hlaavně když potřebujete přendat do jiného auta.
Klukům se tam dobře sedělo a sedí. Starší byl větší, a v pohodě se tam vešel. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
6.9.15 15:24

Ahojte, je tu někdo, kdo má doma Cybex Isis? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
missah
6.9.15 15:43

Koupila jsem do auta babičce. Vozí na střídačku 2 a 4 letou.

• Citovat
  • Upravit
596
6.9.15 16:06

A jste s ní spokojení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
missah
6.9.15 16:38

Jako záložní a na příležitostné vození ano. Oceňuji, že babička snadno změní pro 2 váhové kategorie (12 a 20kg) jen sundáním pultíku.
Jinak máme Q-fix a Juno a s těmito se nedá srovnat. Ať jse o prostor pro dítě nebo pohodlí. Navíc ISIS je pro 9 kilo myslím scifi. Mladší má 12 a 88 cm a je v ní jak pidižvík. Když jsem jí tam chtěla dát v roce, nešlo to. Přes pultík skoro neviděla a musela by mít i zimní bundu aby byla v sedačce napevno.
Doporučuji tedy pro větší děti (tak od 12 kilo), na kratší vzdálenost. My máme jako záložní k babičce a za tu cenu jsem spokojená. Na delší trasy, ale i babičce dávám Q-fix.
Snadná manipulace, babička zvládá:)

• Citovat
  • Upravit
10482
24.9.15 08:49

@mili_h taky jsem kupovala ISIS do auta tchánovi, jako v podstatě jedinou variantu jak odvézt děti, které spadají do různých kategorií sedaček.. na krátké ježdění po praze, ideální.
jinak jsem měla na mladšího pallas 2 fix a byl to fakt značný rozdíl (tehdy se juno nedělala, 2fix byla novinka ten rok). v Pallas jedzil od 11měsíců, cca 10kg, vzrůstu průměrného na daný věk, pravda v zimě, ale pasoval do ní hezky. jedzil v ní až do 4 let s pultem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
3.11.15 09:35

Pallas 2 fix

Maminky mám dotaz máme cybex pallas 2 fix a chci se zeptat jde nějak odepínat isofix? Ještě jsem na to nepřišla jak. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
missah
3.11.15 09:58

Nemám přímo pallas, ale 2 cybexy s isofixem. A odepnout to nijak nejde, pouze zasunout a otočit ramena toho isofixu pod sedačku. A pak to jde dát do auta jen na pásy.

• Citovat
  • Upravit
10482
4.11.15 08:38
@Bajkulka píše:
Maminky mám dotaz máme cybex pallas 2 fix a chci se zeptat jde nějak odepínat isofix? Ještě jsem na to nepřišla jak. Děkuji

mám stejnou sedačku. isofix můžeš zastrčit do sedáku, tím mechanismem jak se posouvá…úplně ho vysuneš a pak otočíš ty packy směrem do sedačky a zasuneš..
Pak, až jí budeš odstraňovat základnu, při přechodu na kat. 15-36, budeš isofix vyndavat ze základny, ale zas ho nasuneš do sedačky. určitě bych ho nijak neodstraňovala, protože ta sedačka je s ním tetsovaná..
ale nemusíš ho použít, stačí ho zastrčit.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
6.6.16 22:34

Dobrý den.
Za mě i mou dcerku dávám palec nahoru. Používáme Izofix a zatím není žádný problém. s trochou cviku lze dítě upevnit do sedačky v jedné osobě, ale ve dvou je to snadnější. Malá v sedačce i usne a pokud se dítě nudí, je nepříjemné v jakékoliv sedačce.
Máme sedačku od Cybexu typ Juno a vůz I30 combi. Izofix je pro tento vůz vyhovující. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
22.2.25 14:15

Pozor na sedačky s pultikem. Nejsou vůbec bezpečné. Celá váha nárazu jde do břicha, měkkých tkání, při Crash testech figurína i vyletěla. Narozdíl od pětibodu, který drží tělo v kostech, a to stydká kost, kyčel, ramena…
V dtestu sice vyhrala, ale ne v kategorii bezpečnosti.
Jelikož je bezpečnost jen jedno z kritérií a ty další jsou obsluha, potahy atd.
Takže šrot kinderkraft měl 60 % celkového hodnocení, i přes to že za bezpečnost měl 0%.
Samozřejmě nejbezpečnější je vozit dítě v protisměru, a to ideálně až do 3 let. Aby si při nehodě nezlomilo vaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí