Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravím mamči, zajímalo by mě co říkáte na autosedačky s pultem, konkrétně se mi jedná o tuto sedačku http://www.detskyruzek.cz/…1-cybex_isis
je to lepší než pásy? já si nemůžu pomoct ale měla bych strach,že si něco dítě při nárazu udělá o ten pultík. Díky za reakce ![]()
Ahoj, my máme pultíkovou sedačku , sice ne tuto značku, ale Kiddy.
Přijde mi bezpečnější, co se týče nárazu, pultík je sezhora vypolstrovany takovou pěnou, není uplně tvrdý. Při nárazu se hlavička opře obličejem o pultík, ale když máš pásy, tak jde hlavička až ke kolínkům. To je nebezpečnější.
naopak, pultík funguje jako airbag, sedačky s pultíkem vycházejí v testech bezpečnosti velmi dobře.
mám cybex pallas, nekoupila bych si sedačku, která není prověřená.. ![]()
jen nemůžeš čekat, že opravdu vydrží až do konce, většinou se roztrhá potah nebo tak něco,.. počítám, že po těch 6 letech koupím novou, už jen 15-36kg, prostě jen lépe rozložím používání sedačky…
(ale raději než isis kdyžtak volte pallas, je lepší)
My jsme ji chtěli, ale když jsme ji zkoušeli v kamenném obchodě, tak se v ní dceři vůbec nelíbilo a hrozně vyváděla, protože on ten pultík je dost vysoký. Nakonec jsme šli do Romer King plus. Navíc teď musí mít u sebe pořád nějakou hračku, tak si to nedokážu s tím pultíkem představit, kam by se vešla…
já prvně uvažovala o Britax Evolva 123, ale tyhle od Cybexu se mi nějak ,,líbí" víc. Na Kiddy jsem také koukala, má ji kamarádka tak to asi vyzkouším prvně u ní. A jsou tam děti spokojené? náš malý je takový buřt
tak mám strach aby ho to tam někde netlačilo
V naší Kiddy si malý zvykl hned, jak mu dávám pultík tak si hned zvedne ručičky a je to. Naše dítko bylo větší než ostatní, a pořád je. Zatím není problé.
Ale jestli máš šanci vyzkoušet, tak neváhej.
My take mame Kiddy Energy pro a proste si ji nemuzu vynachvalit.Perfektne se prenasi z auta,do auta.Jak tu nekdo psal.Kdyz jdu poutat,mala uz ma rucicky nahore.Hodne casto v ni v aute usina.Je to pro ni pohodlnejsi.Opre se o pultik.Smeju se ji,ze spi,jak ozrala na stole v hospode ![]()
Jinak pri narazu bych se nebala,ze si da do nosu,ten pultik je prijemne polstrovany.
i my máme pallas, teď už jí dcera využívá bez pultíku má 18 kg, ale cca za měsíc kupujeme dceři novou cybex, protože pallas přechází na syna (-: ještě nemá 15 kg, ale díky extra dlouhému trupu už se nám nevejde pod opěrku hlavy u romerky, takže ač má dva a půl a jenom 97 cm, tak máme s romerkou smolíka. Dcera, která má také 2,5 a měří úplně stejně má ještě rezervu, no má dlouhé nohy, ale krátký trup ((-: Akorát se děsím toho, že tu pallasku nezkompletuju, teď jak je rozložená, doufám, že si vzpomenu a složím jí ((-:
máme cybex pallas a spokojenost, malý není žádné tintítko, ale když byl menší a přestala ho cesta bavit, začal se tam kroutit a zajel docela dost pod ten pultík, ale to se nám stalo 2×. Ten pultík chrání vnitřní orgány před zraněním při nárazu. Ale jsou některé děti se v té sedačce necítí dobře a chytají záchvaty vzteku…neteř tam nechtěla být. A pozor na pásy…my máme pás tak akorát, ale do nějakých aut ty sedačky nejdou, protože mají krátký pás…
Přidávám se. Máme Kiddy a jsme fakt rádi. Vychází v testech líp než pásová, protože pultík při čelním nárazu pojme velkou část tlakové vlny a dítě se při prudkém pohybu vpřed vlasntě na pultík nabalí. V pásu mu prudce vyletí končetiny a hlava dopředu, navíc ty pásky se zaříznou. Pohodnlí má veliké (a to nesnáší omezování), v létě se nepotil víc než by se potil bez pultíku a v zimě se vejde i s bundou úplně v pohodě. Navíc není potřeba to pořád štelovat podle aktuálních vrtstev oblečení. Často přendaváme z auta do auta a to je potom paráda, že se nemusí nijak přepásávat sedačka, jen posadíš dítě, které už dává ruce vzhůru, píchneš pultík, přetáhneš pásem, zacvakneš a jedeš. Navíc na spaní je to pro dítě fakt pohodlíčko.
Ps. Rozhodovali jsme se mezi Kiddy a Cybex (podle našich zjištění měli v té době- r. 2010- srovnatelnou bezpečnost). Chtěli jsme jednokategorijní a tu měl jen Kiddy.
tak vám holky moc děkujeme, rozhodli jsme se pro tu cybex pallas tak snad bude malý spokojen ![]()
http://www.nejlepsiceny.cz/…colours.html určitě jdi do cybex pallas 2 má už lépe přizpůsobený pultík pro pásy, nepotřebuješ tak dlouhé pásy a rada. nejdřív pás navleč na pultík a pak teprve pás i s pultíkem nasaď na autosedačku a zapni. jde to výrazně jednodušeji a lépe a rychleji.
Aty píše:
a jestli máte možnost isofixu, tak určitě s isofixem.
isofixovy cybexPallas jde lip do aut s kratsim pasem
nez bezisofixovy.