Autosedačka s pultíkem - může být nebezpečná?

22288
22.2.19 15:01

Byla jsem kupovat autosedačku a ano, i v prodejně mi řekli , že na posledním školenì dostali info o nebezpečnosti cybexu s pultíkem. Konkretně, při nárazu z boku prošla, ale při otočení auta dítě vypadne..za mě, nebrat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24181
22.2.19 15:04

@hanula23 také jsem to někde četla, taky jsme měli cybex s pultíkem pro obě dvě děti. Nehodu jsme naštěstí nikdy neměli, ale i tak jsem musela několikrát prudce brzit a to tak, že bych potřebovala zastavit nejlépe na místě. Nikdy mi dítě nevyletělo, nikdy se jim nic nestalo. Jsem tomu tedy ráda. Nyní tyto sedačky máme stále, ale už jako 15 - 36, tedy bez pultíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
22.2.19 15:05

Nam v obchodě sedačku s pultikem také nedoporucili, takže jsem vzali Romer a bylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
22.2.19 15:06

@Liška2014 no mazec..... jenže my ji už máme, samozrejmě bezpečnost dětí je nejdůležitější, ale je to velká investice, není to " jen tak zajít do obchodu" a koupit hned novou… jsem fakt v šoku a pro příště teda netuším čemu věřit...... :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
22.2.19 15:19

Kdyz vidim deti v autosedackach blbe zapasovany nebo si vyndaji rameno, hlava sklopena pri spanku, pasy maji treba i moc povolene, tak za me lepsi pult, kde se mi dite nehne, nez tohle… Ted jsme sli vybirat 15-36 sedacku, skoro vsechny jsou uz jen na klasickej pas, kdyby sme leteli pres strechu, tak vylitne to dite taky podle me.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
22.2.19 15:42

@hanula23 Proto jsem před skoro třemi lety vzala autosedaćku Römer s pětibodovým pásem, máme vysoké auto a u toho je riziko převrácení na bok o něco vyšší. U pultíkové sedačky je i problém do ní správně usadit dítě které je pod/nad průměrné co se do velikosti týče. Jinak ségra pultíkovou sedačku měla a dcera jí jednou když usnula (jeli po lehké sedaci z nemocnice) pod pultíkrm kousek podjela a to byla jen v legínách a mikině. Koupili pak pětibodovou.

Ještě jsme přemýšleli o protisměrné autosedačce ve velikosti 9-18 kg ale tu jsme po velkém zvážení zavrhli, sice je bezpečnější co se týče nárazu, ale co dělat když bude dítěti špatně v protisměru (já nemohu stát v protisměru ani v MHD protože mě hned navaluje) a taky je to podle mě nebezpečné v důsledku horší komunikace řidiče s dítětem. A řvoucí dítě na které nevidím ze mě dělá mnohem nepozornějšího řidiče.

@Micaella22 Nevypadne, pásy mají předpínače, které při nárazu pás přitáhnou a zachytí za stehna. Něco jiného je přesvědčit dítě aby sedělo v sedačce rovně a nehrálo si s pásy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12834
22.2.19 15:43
@Micaella22 píše:
Kdyz vidim deti v autosedackach blbe zapasovany nebo si vyndaji rameno, hlava sklopena pri spanku, pasy maji treba i moc povolene, tak za me lepsi pult, kde se mi dite nehne, nez tohle… Ted jsme sli vybirat 15-36 sedacku, skoro vsechny jsou uz jen na klasickej pas, kdyby sme leteli pres strechu, tak vylitne to dite taky podle me.

Ano. S timto nazorem souhlasim. Uz vidim dite, ktery je pripasovany tak, ze se nemuze pohnout. Vsak to by nechtel nikdo.
Takze je bezpecnejsi s pultikem, nez vysvlecenej pas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24181
22.2.19 15:55
@TopSecret píše:
Ano. S timto nazorem souhlasim. Uz vidim dite, ktery je pripasovany tak, ze se nemuze pohnout. Vsak to by nechtel nikdo.
Takze je bezpecnejsi s pultikem, nez vysvlecenej pas.

S tím souhlasím. Dcera se mi několikrát vyvlíkla s pásu, protože…, ale nikdy se mi nevyvlíkla z pultíku i když se o to několikrát snažila. Syn je mnohem hubenější a taky se snažil z toho vyvlíknout (z pultíku) a nepodařilo se mu to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
22.2.19 16:05

@Heivka doufam, ze nevypadne. Neni to pro me, takovy bezpecny pocit jako kdyz maj jeste petibodovej pas. Tak snad:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
22.2.19 16:20

@Micaella22 a jak zabráníte tomu, aby dítěti při spaní spadla hlava? 😂 máme Cybex bez pultíku na normální pás a za mě super. Je to poprvé, co si dcera nesundava pásy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
22.2.19 18:43

Tak jsme schválně zkusili dat dítě do sedačky- zapnuté nastavené správně, jak to má být podle návodu. Ani se nehne..... Chapu, že při nehodě na něj působí mnohonásobně vyšší síla. Ale nemyslím si, že by tak jednoduše vypadlo pokud je správně připoutané… Partner hned na první pohled když jsem mu ukázala to video, tak rekl, že se mu nezdá to připoutání… Každopádně mě to teda nahlodalo, ale asi už nebudu " plašit" . Díky všem za reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12834
22.2.19 18:49
@hanula23 píše:
Tak jsme schválně zkusili dat dítě do sedačky- zapnuté nastavené správně, jak to má být podle návodu. Ani se nehne..... Chapu, že při nehodě na něj působí mnohonásobně vyšší síla. Ale nemyslím si, že by tak jednoduše vypadlo pokud je správně připoutané… Partner hned na první pohled když jsem mu ukázala to video, tak rekl, že se mu nezdá to připoutání… Každopádně mě to teda nahlodalo, ale asi už nebudu " plašit" . Díky všem za reakce.

Pockej, ono jde zkazit pripoutani pultiku? 8o
A to jako fakt veris nejaky clanku, kterej psal buh vi kdo, a nedas na vlastni rozum?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
22.2.19 20:31

Pokud se dite vyvlika z normalnich pasu, jde k tomu za par korun dokoupit takova spona pres prsa a uz se v tom ani nehne https://www.mall.cz/…-autosedacek?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
25.2.19 10:14

@TopSecret no samozřejmě že jde. Sedačka musí být správně nastavená, dítě správně usazené… tomu článku úplně nevěřím - právě proto, jsem založila tuto diskuzi ! Abych se dozvěděla, jaké informace mají ostatní . Minimálně mě, ale " nahlodal ke zjišťování " toho, jak to s tou bezpečností je. " Vlastní rozum používám" ale něco jiného je rozum a reálné znalosti… Tuhletu rýpavost nechápu, vždy sem si myslela, že tento portál je právě od toho, že když něco nevím, nerozumím, mohu se zeptat na názor ostatních… :zed: už se celkem přestávám divit, anonymním diskuzím i když se nejedná o citlivé téma :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí