Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máme také Römer Duo, zatím tedy jen jako dárek v krabici, ještě jsem to nezkoumala podrobně, ale co jsem koukala na popis na netu, tak má mít tři polohy včetně polohy „na spaní“…
Viz popis až dole…
http://www.mall.cz/…uo-plus-2011?…
danik píše:
http://www.zbozi.cz/…th-music-03/My máme tuto,ale starší typ. Lze lehce polohovat až v době, kdy dítě usne. Jsme max spokojení.
Také jsem ji měla ,dobře se do ní dítě poutalo,protože byla široká,šla dobře sklopit,ale vadilo mi že kdykoliv dítě usnulo,vždy mu padala hlava dolu a visela.Tím jak to nemá ty bočnice kolem hlavy tak velké,tak se neměla o co opřít.
Pipet píše:zoubky píše:OT - v sedačce 9-18kg mám pocit, že dítko může být až do doby, kdy není linie očí výše, než horní hrana sedačky - když koukneš zepředu… takže hlava kousek čouhat nad může. Ale raděj si to někde ověř=)šárkajak píše:Ha, máme stejnou zkušenost, taky bych neměnila
ahoj, más v sedačce i tu vložku a hlavičku? My máme Safety plus, která má 4 polohy a ta nejvíc ležící je skoro jak vajíčko..a neměnila bych, je naprosto dokonalá. Vozíme tam dceru od 9 kgAkorát nás to čeká někdy před létem, už teď má hlavu těsně s horní hranou opěrky(i při největším vysunutí), a to je mu jen 26m - 94cm
Aha,na to se zeptám ještě steeva
Já jen vím, že pásy nesmí začínat po lopatkama dítěte
díky
zoubky píše:Pipet píše:Aha,na to se zeptám ještě steevazoubky píše:OT - v sedačce 9-18kg mám pocit, že dítko může být až do doby, kdy není linie očí výše, než horní hrana sedačky - když koukneš zepředu… takže hlava kousek čouhat nad může. Ale raděj si to někde ověř=)šárkajak píše:Ha, máme stejnou zkušenost, taky bych neměnila
ahoj, más v sedačce i tu vložku a hlavičku? My máme Safety plus, která má 4 polohy a ta nejvíc ležící je skoro jak vajíčko..a neměnila bych, je naprosto dokonalá. Vozíme tam dceru od 9 kgAkorát nás to čeká někdy před létem, už teď má hlavu těsně s horní hranou opěrky(i při největším vysunutí), a to je mu jen 26m - 94cm
díky
u sedaček 9-18 může hlava přesahovat přes okraj sedačky do úrovně očí, a nesmí jít pásy pod ramínka, takže Vám ještě nějakou dobu vydrží.
Příspěvek upraven 13.01.12 v 08:37
proxa píše:
Ahojky holky,
mám dotaz.Malé je cca 17 měsíců.Dokud jezdila ve vajíčku,tak vydržela v autě krásně spinkat třeba 2hodiny-ležela pěkně naležato a pěkně se jí spinkalo.Pak jsme koupili autosedačku Romer a i když jde trochu sklopit na spaní,stejně jak v ní malá sedí,tak při spaní je různě pokroucená,hlava jí padá na bok,v zatáčkách jí hlavička přepadne i dopředu a i když by chtěla spinkat,tak jí tohle pořád budí.Je to asi i tím,že je hodně drobná.Hodně času trávíme v autě a proto bych byla ráda kdyby se pohodlně mohla vyspinkat více naležato.Existuje nějaká autosedačka,která by se dala více sklopit?
sedačky 9-18 mjaí většinou 3-4 polohy na odpočinek, již nikdy to nebude úplný leh ajko ve vajíčku, je to jen nakloněná poloha, v těchto sedačkách jsou děti již po směru jízdy a kdyby více ležely, tak by šel při nárazu veškerý tlak na sponu pásů, do oblasti genitálií, a tam by hrozilo velké poranění, proto ty sedačky jsou jen nakloněné, aby veškerý tlak nárazu šel do hrudních pásů a polstrů, tak je hrudní koš, takže tvrdá část, takže více naklopit to nejde.
do Dzua plus se dá koupit pro lepší pohodu opěrka hlavy: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
steeve píše:zoubky píše:Pipet píše:Aha,na to se zeptám ještě steevazoubky píše:OT - v sedačce 9-18kg mám pocit, že dítko může být až do doby, kdy není linie očí výše, než horní hrana sedačky - když koukneš zepředu… takže hlava kousek čouhat nad může. Ale raděj si to někde ověř=)šárkajak píše:Ha, máme stejnou zkušenost, taky bych neměnila
díky
u sedaček 9-18 může hlava přesahovat přes okraj sedačky do úrovně očí, a nesmí jít pásy pod ramínka, takže Vám ještě nějakou dobu vydrží.
Příspěvek upraven 13.01.12 v 08:37
Aha, děkuji…jsem všechny podmínky popletla ![]()
Ahoj,
my jsme řešili uplně stejný problém. U autosedaček 9 - 18kg je třeba napsané, že mají 4 - 6 poloh, ale když to vyzkoušíš jsou to milimetříky.
Takže jsme to vyřešili tak, že do jednoho auta ve kterém jezdí dcerka méně máme maxi cosi a v mojem autě, ve kterém tráví většinu času a hlavně delší cesty máme autosedačku 0 - 18 kg. Ta jde položit SKORO až jako vajíčko, takže i když spinká hlavička ji nepadá. Jako vajíčko už to nikdy nebude, ale je to hodně velký rozdíl oproti „klasický“ sedačkám
A ve výsledku jsme zjistili, že je mnohem prostornější než ta MC, takže v ní paradoxně určitě vydrží déle ![]()
Tak my máme tu nejnovější od Kiddy - GuardianFixPro a jsme s ní zatím spokojeni. Protože je dost drahá (sice vydrží až do 36 kg), koupili jsme ji přes internet z Polska. Dorazila a malému se zatím líbí
. Takže za mě taky skvělá.
Milé maminky, potřebuji poradit.
Včera jsme koupili novou sedačku naší 7 m holčičce.
Je to tato http://www.aaakocarky.cz/…kg-2013.html,
malá v ní krásně polosedí - pololeží, hraje si, je spokojená, jen když usne tak jí spadne hlavička dopředu. Asi jí to nevadí, jelikož by tak neusnula, ale já mám z toho nervy, protože je hlavičkou vlastně uplně mimo ty bočnice. Teď jsem si pořádně přečetla návod a je možné, že jsem jí ten podhlavník špatně nastavila. Ale pokud jí bude hlavička takhle padat dál tak nevím co s tim. Vrátit, nevráti??? V sedačce je na spací polohu krásně zakulacená jako ve vajíčku, ale jakoby trošku vejš, tak proto asi. Podlavník jde polohovat jen nahoru a dolu, natáčet dopředu a dozadu nejde. Sedačka je poměrně dost drahá, tak chci aby taky plnila svou funkci. Děkuji za rady.
Prosím poradíte někdo autosedačku, která jde polohovat na spaní i když v ní sedí dítě (13 kg), na isofix, mám problém něco takového najít, buď je to od 15 kg, nebo vajíčko do 13 kg. Pojedeme přes noc a malýmu minule pořád padala hlavička, nemohl spát a celou cestu kvůli tomu plakal. Jak řešíte spaní v autě vy? Jsem překvapená, jak málo autosedaček se dělá s polohovatelnou opěrkou zad, chápu, že je to kvůli bezpečnosti, ale přece nenechám dítěti padat hlavu.. ![]()
Romer dualfix M i-size. Je do 18 kg, 4 let, ale nejdulezitejsi je tady asi vyska a to je myslim 105 cm. Je po i protismerna, polohovat se da do sedu a lehu.
Jinak bych zkusila takovy ten polstarek za krk. My mame nejaky vylozene pro deti a pouzivame ho do letadla.
V aute pro mě nexistuje nic jinyho nez mit dite v autosedacce.
@Anett.taa mezi vajíčkem a tou od 15 kg je ještě jedna váhová kategorie - 9-18 ( některé 25) kg. Já měla na děti od roka do asi 3 let Romer King II a byla jim pohodlná, sedačka je polohovatelná celá, spaly v ní často, hlava nepadala.
9-18kg sedačka se dá jako by posunout do lehu
v čem jezdí teď?